Home » , , » Gempar! telur kuning berkembar.

Gempar! telur kuning berkembar.

January 31, 2010



aq lapar! tercari2 makanan kt dalam bilik wad. yg ade hanyalah makanan khas utk org2 yg sakit. tibe2 nampk sbiji telur yg belum dikupas. nmpk plak nasi lemak yg nenek aq masak paginye. tp sambal xde. lapa sagt da ni. mkan jela telur ngn nasi lemak. tym kupas telur, normal. tym tgh mkan,aik???

ape first impression korg bile tgk telur nih? pelik x?? bg aq memang pelik sebab ni la first tyme aq tgk dgn mate aq sendri. subhanallah. bayangknla kalu aq xmakan telur ni, macam mane carenye ank2 ayam nk menetas nnti? msti comel kn tgk 2 ekor anak ayam kluar dari sbiji telur. tp bile aq tunjukkan kpd umi, de kate de da byk kali tgk telur mcm tu. huhu 'jakon' rupenye aq nih. tp aq nk gak share ngn korg bg yg mane2 belum pernah tgk telur cmni. so layanzz!

psst~! Allah jadikan kita berbagai2 rupe dan bentuk. jgn mengeluh kalau kite xsecantik org lain. kite sebenarnye cantik di sisiNya.

33 komen bernas:

Cik Peanut said... [Reply to comment]

pernah jumpa,
comel sangat...
:)

♥ p a n y ♥ said... [Reply to comment]

wowww. tu mesti anak ayam nk kembar siam tu. tp terpaksa jd telur rebus :)

Psychaoez said... [Reply to comment]

hehe tula psl..tp da mnjadi mangsa korban afiq ekeke

noor afzan said... [Reply to comment]

saya x pernah jumpa pun..
harus sayapun jakun..

Mcsue said... [Reply to comment]

sy penah belajar berkaitan telur yg mmpunyai dua kuning telur like this,tak silap sy ia disebabkan oleh genetic modification yg di bangunkan melalui bioteknologi dan ia merupakan salah satu keburukan biotek.Berlaku pengubahsuaian genetic yg di panggil GM.selain telur like this,contoh lain tomato yg kita nampak besar-besar tu kan,2 pn proses biotek,dan ia mmg bhaya utk di mkn sbnrnya.Berlaku pencemaran genetic..Sekadar pandangan dan info sy lah.Tq

zoncapriku said... [Reply to comment]

pelik tp benar..

pch said... [Reply to comment]

PENAH 2 KALI JUMPA..
PECAH NAK WAT TELUR DADAR..DALAM ADA TELUR KUNING 2

silenttalker said... [Reply to comment]

Mcsue kte bahaya la dol....ko de kene cirit pe x???klo x mkneny ko kuat r..huhu~~

Sarah Zulkefli said... [Reply to comment]

indah ciptaa Tuhan..alhamdulillah

akhatam said... [Reply to comment]

Subhanalloh...

S.y.U.R.a said... [Reply to comment]

leh mengandung anak kembar~~

.::tAk AdE pErAsaaN::. said... [Reply to comment]

kalo telo ni dibiar menetas cane la agaknye rupe anak ayam tu

Psychaoez said... [Reply to comment]

tula pasal..mesti cute giler r..kluar 2ekor anak ayam..huhu

bspotgurl said... [Reply to comment]

ohh yeah.. sungguh gempar sekali :)

e p i x ____ said... [Reply to comment]

ni ayam twins :P

maisyara Pot! Pot! said... [Reply to comment]

nenek mai ckp, kalo telur kuning kmbar

nnt dpt ank kmbr? betul ke? entah lerrr.. jnji MAKAN!hahahaha..

Zahidah said... [Reply to comment]

subhanallah. byk kali dgr citer tp x pernah jmpe pulak.

rizputra7 said... [Reply to comment]

first time aku tengok telur rebus macam nie...ko makan tak telur tue?..apa rasa?

Psychaoez said... [Reply to comment]

aq makan je..rase mcm bese hehe

KP said... [Reply to comment]

tak penah tgk lagi yg ni

Faarihin said... [Reply to comment]

saya pun jakun jugak..
tak pernah jumpa lagi..
huhuhu.. (^__^)

OyenG said... [Reply to comment]

wow!!!!..... sangat mengejutkan... tapi ada dengar dah sebab ada kajian yg telah dijalankan kat makamal dalam malaysia nie pasal telur kembar nie~~~~

Rauna_safia said... [Reply to comment]

minggu lepas masa sy nak masak...buka2...telur kuning ada 2...kembar....hehehe...kuasa Allah...sgt hebat.....=)

Psychaoez said... [Reply to comment]

wahh,semakin bayk telur kuning berkembar dijumpai hehe subhanallah :)

Zamz said... [Reply to comment]

kalau org dulu sure cakap jgn mkn nanti dpt anak kembar hehe

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

subhanallah~~

shahdiana said... [Reply to comment]

btoilah..mungkin agak jarang terjadi tapi ada..

Psychaoez said... [Reply to comment]

@Zamz
alamak,aq laki la..mane leh beranak haha

n.a.n.a said... [Reply to comment]

wah. klu x mesti dah 2 ekor ank ayam kua kan?

nas said... [Reply to comment]

erk...aneh..hahaha..mungkin telur kuning tue terpecah bila direbus..tue la nampak cm berkembar...


jom bace entri terbaru nas:

ukiran buah-buahan yang menarik

MaN-PuYu Design said... [Reply to comment]

selalu dah jumpe telur mcm ni..hehhe...kalau afiq nak tau...siap ade jual lagi telur yang kuningnye kembar mcm ni...mahal sikit la...~~ peace~~

Afiq said... [Reply to comment]

@man-puyu: ohh yeker?mcm mana dorang nk taw ek tlur tu kembar?siap bleh jual lagi..hehe btul2 musykil.. :) thnkx bro kngsi info pasal tu.. mcm katak bawah tmpurung la aku ni hehe ;p

Affan Ruslan said... [Reply to comment]

huhuh.
aku rasa pun macam pnh nmpk telur macam ni

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog