Peel Fresh Orange Buatan Sendri

May 30, 2010

Assalamu'alaikum semua.

nih nk tanya sikit. korg suka x minum fresh orange? lagi2 yg peel fresh tu.. sedap kn? mestilah! aq salah seorang penggemarnya. hehe

entry kali ni aq nk tunjuk care2 macam mane aq proses air tu bile air dalam 'kotak' da abeh. haha

  • korg sediakan 2 biji oren[suka hati la nk brp biji]. kt umah aq mmg da ade pasal mak aq baru balik dari Giant haha
  • pastu korg belah oren tu jadi 2 bahagian mcm dalam gamba bawah ni.
  • utk kluarkan air dari buah tu, korg kena pakai bnde alah ni. aq xtaw ape name sebenar de. n aq rase kat luar tu da banyak sgt device2 cmni. yang auto pun ade. kalu pakai yg ni, manual je. bukannya susah pun.
  • ok korg tengk kat dalam gamba kat bawah ni mcm mana aq perah buah oren tu. korg tekan buah tu sambil pusing mengikut arah jam atau lawan hehe..mane2la. asalkan airnya kluar.
  • bile da perah smuanya, ni lah hasilnya!
  • apelagi, hidangkan lah air fresh orange tu utk diri sendiri[kepuasan sbb air tu kita wt sendri haha]
  • sebenarnya air Marigold Peel Fresh Orange yg mak aq beli da abeh. aq da la kempunan air tu. so aq cari alternatif lain la. bila da siap perah smuanya, aq bukak peti ais nk amek ais, tup2 ade plak lagi 1 peel fresh yg blum bukak lagi. ceh! terkena aq haha
n utk pengetahuan korang, air yg aq buat tu masam sikit dari yg da dipacking. aq xletak gula pun sbb aq lagi suka rasa semula jadi dari buah oren tu sendiri. n gula yg banyak xbaik utk kesihatan. so, tryla ek. xsusah pun. 5 minit je setle! hilang dahaga tekak ni. sedapppppp! :)
24 komen bernas

Memasang Read More dalam blog

Assalamu'alaikum

korg nk tak letak function 'read more' dalam blog korg x? mcm dalam blog aq ni..


senang je sebenarnya. aq post entry ni pun sebab ade di antare blogger tanya aq mcm mana nak letak read more tu.. okla.. aq bagi link kat korg ek.. sumber utama utk coding tu adalah 'Msue RoomZ'. sebenarnye banyak lagi blog2 yg da post pasal ni. korg try google je ;)

bila korg da copy and paste semua coding tu, try preview blog korg. kalau xde error tu, sah2la menjadi, mcm dalam blog aq nih. image 'read more' tu korg leh tukar ikut suka hati korg :)

dan utk cik Norfa, harap entry Hari Baru kali ni akan menolong anda memasang function 'read more' tu.. :)
6 komen bernas

Mr Happy Tag

Award dari Burp~ --->

korg happy tak mase mula2 nk klik tajuk entry kali ni? korg mestila kena happy pasal aq pun happy sesangat nih. Hari Baru di tag utk mendapat award "MR Happy!" hehe kat bawah ni rupa awardnya. senyum sokmo! smiley tu. ;)


so macam biasala kan bila da kena tag ni, kenala jawab soalan2 mencabar yg dicipta khas oleh pencipta award ni.

Adakah anda happy skang?
mestilah happy sebab GombakMali tag nama aq supaya aq dapat sekali award ni

kenapa anda hepi?
sebab2 lain aq happy adalah kerana aq baru je balik dari Ula Yam. mandi manda bersama kawan2 sekolah menengah dulu. best woo!

Apakah benda yg boleh buatkan anda hepi?
bila semua org keliling aq happy, aq happyla. seronok dapat happykan org ;)

Pernahkah anda menerima tag?
ntahla..rase2nye da lebih dari 5.

Nyatakan warna yg anda suka?
biru dan hijau. macam warna header Hari Baru ni

Beritahu 9 org yg anda mahu tag

Tulis sesuatu tentang orang yg anda tag.
rakan2 yg da di tag oleh aq ni merupakan rakan seperjuangan blogwalking. meraka teramatla best pasal hari2 terjah blog aq hehe. pada yg lain, korg pun best jgak. hanya terhad kpd 9 blogger shj. sori guys ;(

Adakah anda happy dengan apa yang anda ada skang?
Alhamdulillah Allah itu Maha Adil dan Saksama. semua yg aq ade sekarang ni merupakan rezeki yg xterhingga dariNya Yang Maha Esa. amin.. :)


0 komen bernas

Geng Blogger

salam to all kawanz2 huhu
kali ni entry aq berkenaan ngn Geng Blogger [GB]

ntah knp aq nak tulis pasal GB skang ni. mungkin aq terlalu excited kot coz dengan GB ni la aq dapat kenal,tengok,bace,explore blog2 lain dalam M'sia ni. wuiiiiii mak aih! mmg banyak! aq jadi 'rambang mata' pasal byk sgt cerita2 dlm GB nih. wat aq xleh tido mlm. seronok membace sebenarnye. hehe

aq aktif dalam bidang blog mmblog ni sejak bulan 11 yang lepas xsilap aq. tp sebelum2 da byk da blog aq buat tapi semuanya xmenjadi. trafik xde, entry pun kurang.. sdey tol mase tu. tapi skng aq rase macam best plak aktiviti ni. sehari tu, mesti aq kne bukak blog, nk update cerita baru ke, blogwalking ke. mestilah! sampaikn member aq panggil aq Bill Gates sbb sek dok depan komputer je! haha[sengal ko im]. dulik ape aq. aq akui yg aq ni kurang sgt bercakap dalam real life kcuali tang mengusik org haha sori weh. tapi pada sape2 yg pernah kenal aq, dorg tawla aq cane. cara percakapan ngn penulisan aq dalam blog ni tersgtla lain. xtawla knp mcm tu. aq redha, tu kan cipataan Allah. amin!

Ok berbalik pada Geng Blogger. aq baru je dapat taw pasal group ni. tu pun mase aq tgh blogwalking, aq ternampak banner GB nih. too simple and cantik. padahal gambar kartoon je. tp itu la yg menarik minat aq utk terus tahu ape GB ni punya objektif. then bila aq da taw, aq terus masuk website GB. aq belek2,godek2 ape yang ade. tapi aq xtaw macam mane nak join. aq mati akal teros!

Otak ni dikurniakan utk kite berfikir. aq terusla 'google=macam mana nak join geng blogger?'. kluar la 1 page ni, Muhammad Tarmizi Dot Com. xsilap aq, blog de yg teratas sekali kot. aq klikla. Alhamdulillah... dalam blog de tu, de terangkan satu-persatu mcm mane nak join GB ni. aq followed jela.

n skng aq da ade profail@akaun kat dalam Geng Blogger. waaa BEST! first ping blog aq pasal Pasar Maeklong. korg klik je kat situ. aq biakan dalam masa 15 minit je, da ade visitors yg nk taw pasl pasar tuh. bagusla GB ni. aq cite2 panjang ni sbbnye aq nk ajak mane2 bloggers yg belum join GB ni, joinla skrang. InsyaAllah aq&korg akan berjaya nye nnt.

walaupun aq baru je join, tapi yakin ngn join GB ni, akan menambah trafik ke dalam blog Hari Baru InsyaAllah. :)


8 komen bernas

Pasar Maeklong

May 29, 2010

Sape yg tgk Majalah 3 [29/5/10], dorg mesti tahu pasar tu kat mane dan kenapa pasar tu menjadi tumpuan seluruh dunia.

sebenarnye pasar tu berlokasi di Thailand. yg menarik perhatian aq tentang pasar ni, si peniaga menjual barang2 berdekatan dengan rail kereta api. mksud aq, SEINCI je lagi nk bersentuhan dengan rail kereta api tu! owh yeker??

percaya x bila korg tgk gamba nih? huhu berani sungguh dorg kn. demi mencari rezeki utk menyara hidup, kat situ pun jadi. tetapi menarik! bile aq tgk kereta api tu nk lalu kat situ, semua tutup kedai sekejap. kononnya nk bg laluan kat train tu haha yang penting jangan ade kemalangan berlaku sudahla.. orang tetap ramai nk membeli kat situ sebab situ jela satu-satunya pasar yg ade. korg tgkla video ni plak macam mana dorg tutup kedai bile train nk lalu.



rezeki ada kat mane2 je kan. asalkan HALAL. :)
6 komen bernas

Koleksi video aq - PES 2009

Assalamu'alaikum :)

korg taw x ape itu PES? opss soalan ni ditujukan khas kpd gamers saje hehe sori yg lain.
PES ni shortform utk Pro Evolution Soccer. aq ni taksub giler kot ngn game bola nih[wan,jom r battle lagi haha]. dulu men FIFA je, skang bile da kua PES, FIFA trus hilang dari dunia games aq huhu

so entry kali ni aq saje je nk tunjuk kt korg antare gol2 yg menarik[bg aq jela, korg xtawla plak ;p] pernah aq buat. jom layan! :)



amacam? puas x? hehe boley la kampung2[pinjam ayat ko sat Fred]. spatutnya byk lagi koleksi gol aq nih. tp yg sempat buat ni je. aq ade gak koleksi gol dari PES 2010. tp xsempat nk edit pasl aq da jual PC aq yg sebelum ni. korg leh tgk PC aq kat entry merapu merapan mantap pelepek!. sayang plak rase bile da jual. nak wat camno, byk laie bnde penting yg perlu disetlekan huhu

thnkx korg sudi tgk video y xseberape ni ;p
2 komen bernas

Hari Baru Berwajah Baru

May 28, 2010

Assalamu'alaikum semua n Hello to non-muslim :)
Hari ni CUti!!!! Wesak Day hehe
selamat bercuti dan beristeri & isti rahat.

Sbenarnye aq nk mncantikkan sket muka depan Hari Baru. da masuk 3 ari aq mengerah kepala hotak nk mncari idea mcm mane nk decorate. ditambah plak ngn membe2 aq yg tgh nk konvo sampai sabtu, + pindah umah. wei! penat tp berbaloi kot. thnkx to im[dak2 len] n achik pasal sponsor duit minyak soh aq ulang alik dari Gombak ke Shah Alam haha. so berbalik pada my blog decoration. bile cuti, otak BlANK & BlUR. setitik idea pun xmencurah bile aq nk guna, adoiiilaaaa. saba2 fewww!

Last2 dapatla idea sket nk tukar header Hari Baru tu. tp kaler pensel tetap dikekalkan sbb tu mungkin da jadi traDemark utk Hari Baru. kn korang?? hehe aq suker kaler pensel sbb mcm2 warne ade. hopefully Hari Baru mungkin akan diisi ngn mcm2 content, selaras ngn kaler pensel ;)

Lpas tu aq try la nk tukar background plak. aq rase da masuk 10 kali aq tukar. semuanya xkena. n lastly, dapatla background yg mcm kat belakng post ni. ok x? korg bgla komen sket. aq edit guna adobe photoshop CS2. software tu je yg aq ade sejak dari aq pandai sket2 nk mengedit gambo huhu

So anything yg boleh dikongsi, boleh diluahkan dalam kotak komen di bawah ye.

2 komen bernas

Kalimah Allah pada barangan tiruan crocs?

May 25, 2010

hurmm..aq xtawla dunia zaman skng ni. anasir2 jahat dari dunia lua slalu sgt nk memesongkan akidah umat islam. korg tgkla sndri gambar2 kt bawah ni.

yg atas ni logo Crocs yg ori. cube korg bandingkn ngn logo tiruan.


yg atas ni logo tiruan[ngn mulut buaya yg ternganga]. bile diterbalikkan, jadila yg mcm kat bawah ni..


aq bukn nk ckp byk, tp bnde ni da melampau. kalimah tu btul2 kat tempat kita pijak bile pakai selipar. korg sanggup ke nk pijak Kalimah Allah? aq xtawla sejauh mane kebenaran illustration ni. tp bnde ni da diketahui umum, so secara automatik, mungkin ada di diantare kite[saudara islam] akan was2 bile nk pakai. pada sp2 yg da beli, mahal atau murah, fikirla sedalam2nye. bnde mcm ni jgn dibuat main2.

aq ade 2 pasang. beli kat uptown je.. ingt nk bakar je. xpun simpan ats tmpat yg tnggi.
apa pndapat korg?

tp crocs ori, gmba mulut buaya xnganga mcm tiruan nye. so korg, renung2kan ye. thnkx to khairul_bariyyah sbb sudi memperbetulkan yg salah. sila rujuk di komen bawah.

14 komen bernas

Buah Mangga Ditebuk Kera

Assalamualaikum smua.
lama da aq xupdate Hari Baru. sejak balik dari kampung aritu, bz semacam. kua mlm balik lewat pagi. smpi nk blogwalking pn xde mase. huhu

kali ni entry berkisarkan keluargaku yg kempunan nk makan buah mangga yg ditanam sndri. wuuu.. mungkin da takdir mangga tu jadi milik makhluk Allah yg lain barangkali, kitorg terpkse meredhakan semua yg berlaku. so hepefully lpas ni rezeki brtambah murah. aminn.. cerita byk pn xguna, meh tgk siapa pncabar utama keluarga kami dlm cerita ni..


1







2







3







4





haishhhh! bile da nk kua gmbarnye haha sori2

ten terengggggggggggggggggg!!!!



si MONYET @ KERA ;p

aq sebenarnye geram ngn monyet nih. sepatutnya 2 ekor, tp mase aq snap picture ni mmber de xdatang. da sebulan dorg wt kaco kat taman perumahan aq. mula2 aq terserempak, dorg ni dok bergayut atas pokok kelapa depan umah aq. tp bile aq amati betul2, astaghfirullahal'azim! yg sekor tu dok tengah pegang anak kucing! mane tah de dapat. aq xeberani nk sergah takut de terkam aq plak. so aq biakn jela.

tp mase gmbar ni diambil, aq da nmpk dari hujung tiang letrik kawasn umah aq lagi. dok bergayut atas kabel tu sorg2. lame lpas tu, berjalan mnuju ke pokok mangga aq. dala pokok tu same tinggi ngn tian letrik. senang sgtla keje dorg nk capai buah2 mangga aq tuh.

pokok mangga family aq nih, susah nk berbuah. kalu da berbuah, buahnye sikit n BESAR. tapi bile si monyet tu da jamah dulu buahnya, yg tinggal utk kitorang just serpihan2 kulit yg berderai dari atas pokok[makan beradab kt atas pokok tu]. bangun2 pagi je, mesti ade sebiji kt laman rumah. tapi bile nk pg amek, da berlobang! siap ade kesan gegetan si monyet tu lagi. panassss! haha tp nk wt cane, da xde rezeki. so tngu next year plak la kalu nk mkn sgt buah tu. tu pn kene upah pak guard kot baru monyet2 tu xberani nk usek da.huhu

sekian, wassalam..

3 komen bernas

Award Dari Caer

May 23, 2010

Award dari Caer --->

kali ni Blog Si Biru dapat award drpd blogger Caer. awardnya lawa sangat. ada unsur2 keMarioan sikit. colourful tu.


cantik x? cantikkk. so buat follower Caer atau bakal menjadi follower Caer, jangan lupa amek ya.ok Caer kenakan beberapa halangan sebelum awardnya boleh kikebas dan dipamerkan ke dalam blog anda.

tapi sebelum tu, ada pantun buat Caer.

Pergi ke kedai membeli air,
sampai ke kedai pukul satu,
kalau terjumpa laman si Caer,
mestilah jumpa laman si Hari Baru.

hehe ok x Caer? janji ada kena mengena dengan Caer jugak k. *smile*

oh ya sebelum aq terlupa, halangan2 yg dimaksudkan tu adalah
  1. Reka satu pantun yg mesti ada kena mengena dengan Caer,
  2. lepas da siap pantun, buat 1 entry plak berkenaan award yg korang dapat ni,dan
  3. Publih Post! siap! ;)
0 komen bernas

Alhamdulillah

May 17, 2010

aq da slmat pulang ke rumah halaman ku dari kampung. syukur alhamdulillah kpd Allah yg memanjangkn lagi umur ku utk bertemu mak ayah aq. balik kampung utk 3 ari yg sgt padat. sorry ma & we [both of them was my nenek] sbb xdapat nk stay lame kt kampung. mase xmengizinkan. tapi best sbb dapat jumpa kalian. ;)
tapi kampung panas sgt smpi air pun kena catu,telaga pun kering. waaa mandi xpuas! balik2 je kl, mandi giler babas. hahah! balik kampung pn mlm2 kua balik lewat gak. gilor r aq nih. kua minum je bukn jadi klawar sgt pn ;p
otw back to kl, motong kete sampai kne high beam. aq xtekan minyak ke? padahal da laju. ke aq ngah mengelamun? wooo danger2rous sungguh. dont be like me. ingtlah org tersayang ketika memandu.
skng bolehla aq mnjalankan balik rutin harian, berblogwalking. waaaaa, trafik sket je bile aq busy. xbest btul. tp nk wat camne, tu jerk rezeki aq. thnkx pd korg yg sudi mnjenguk blog aq. moga rezeki korg murah selalu amin!
3 komen bernas

Balik kampung...!

May 13, 2010

Assalamu'alaikum and helo smua ;)
aq just nk bgtaw yg aq xkn ke udara slma 4 hari brmula hari sbb aq akan

!!!

yeay! da lame xbalik. so harap korg still jalan2 n mlawat ke blog aq ek :)
tnggukn kmunculan entry baru di Hari Baru slpas ini ;p

kawan2, doakn aq supaya perjalanan pergi dan balik selamat semuanya. amin!
bye,wassalam..
6 komen bernas

backlink sampai beribu2?

May 11, 2010

aq suke btul post2 uncle ni.. byk tips utk tmbhkn trafik dlm blog. n aq suke plak mncuba. xsalah pn, bak kate uncle "why Not bebeh?" bukan kena bayar pun. ;p
so aq pn nk gak ikut jejak uncle. manela tau tibe2 trafik leh boom boom boom! haha ;)
*-----------------------------------*
meh bace cara2nye :

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini.
Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini
untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. Tintalughahwi
2. Igauan
3. Ad-dai’
4. kakngah
5. zlh@n
6. LYAfrina
7. download mp3 percuma
8. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂
9.Cara hidup baru abad 21
10.Bila Aku Menulis Blog
11.~ApekpunyaBlog~
12. My Big Family & Friends
13. ABCMILO
14. uncle
15. Hari Baru


PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1,
yang No.3 jadi No.2,
yang No.4 jadi No.3
dan seterusnya.
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).


2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:


Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


so, mehla try.. sonang ja aih!!! slmt mncuba n credit to uncle
2 komen bernas

Easyhits4U

May 9, 2010

Assalamu'alaikum smua..sihat hari ni? kalu xsihat makan ubat ye. jgn smpai mlarat.
Hari ni aq berjalan2 smbil mlawat blog2 yg bertuah hehe.
sampai satu blog, aq tertarik ngn isi blog tu.
tajuk entry terbaru blog tu adalah 'tutorial easyhits4u dalam bahasa melayu' dari blog 'uncle punya blog' :)

aq xtaw ape2 pn pasal EasyHits4U, tp uncle telah mencelikkan pemikiran aq ngn tutorial dlm bahasa melayunya. best2. senang sket aq nk paham. aq nk terang kt korg aq pn xpandai sgt sbb baru je nk mncuba. so ape kate kite try same2. uncle pn suka :)

korang klik kt bawah ni utk download tutorial yg uncle buat

>>> KLIK SINI <<<

aq suke try bnde2 yg baru. so skrg ni la mase yg ssuai utk aq mncuba.
thnkx uncle. insyaAllah kalu bayk credits, saya bg rewards kt uncle :)

kalu nk try, klik kat banner bawah ni



2 komen bernas

Selamat Hari Ibu

May 8, 2010

Assalamu'alaikum
mak, ibu, mama, umi, mummy, mom...

Ibu kpd Hari Baru adalah Puan Norihan Ismail. aq,adik2 n abah syg kat de. giler pe xsayang mak sndri. mmg nk kne maki la tu. hehe gurau2..

aq sbnarnye xtaw bile tarikh sbnar hari ibu. tp bg aq, hari2 adalah hari ibu. bg org yg lupa,xde kesempatan nk jmpe ibu slalu, hari ibu ni la korg spattnye luahkn persaan korg kt de. bia ibu tahu korg syg kat ibu dunia akhirat. ibu yg mngandungkn korg, ibu yg menyusukan korg bile merengek, ibu yg pakaikn baju korg bile 1st day nk pg skolah n ibu jgakla yg mnyayangi korg smpi bile2. ibu, engkaulah ratu hatiku.

td aq wish Happy Mother's Day kt umi via sticky note dlm lappy ni, then umi reply snyp2..

"** Thank you to my family for the love that you all show and every good deed ALLAH swt will surely know. May our love grow and carry on... Don't forget your TABUNG PAHALA ....from Umi **"

InsyaAllah xkn lupa TABUNG PAHALA tu utk akhirat. thnkx umi. love u so much..
ikhlas dari Afiq, Hari Baru.
3 komen bernas

Tab0ng Melet0p!

May 3, 2010

tabung ape yg korg fikir bile tgk tajuk entry aq?
tabung simpanan?tabung kwsp?tabung haji?
tettttttt! salah sume tu..
ni ha tabung ekjos kete aq..

haha gerun x??? aq ni ha lagi gerun. de meletop tym aq ngah driving kat federal highway, b4 tol batu 3 menuju ke Shah Alam. aq da syak bnde pelik ni start dari cheras lagi. bile aq accelerate, ade bunyik angin mendengus. aq riso da. tp wat bodo jela. huhu
tym nk smpai tol tu, aq try perah kete aq smpi 100km/j, ade bunyik angin lagik. aq xpuas hati. nk cari gak mana datang bunyi tu. aq tolak gear masuk 'N', aq ram kuat2.

reeeeeemmmmmmmm
remmmmmmmmmmmmmm

POMMMMMMMM!!!!!!!!!

gelabah da aq. terus bg hazard light, masuk lane kiri, berhenti kat stesen minyak Shell. usha2 bawah kete takut2 piping ekjos aq patah ke. tp xplak. last2 aq beranikan diri gak utk smpi ke Shah Alam. tapi start drpd tu, kete aq terus bertukar jadi subaru impreza. amacam?jeles x? haha

yg ni bahagian dalam ekjos plak..


nmpk x karat2 bersepai dalam tu? agak lame gak la kete ni.. dlm 6 tahun da. tokey kedai ekjos tu kate tabong aq tersumbat, tu yg bile dok pressure je, de meletop! aii marah nmpk??
slmat la ade pkcik aq yg baik hati. de ade spare tabong, dari kete lame de, n de kate amekla. xpakai da pn. skng guna ekjos lain. lagi best n jimat.
alhamdulillah. slamat RM300 bapak aq nk bli tabong lain.

btul la org kate, ade hikmah di sbalik kejadian.
aq redha n bersyukur pasal de xmeletop tang kat bahagian enjin, kalu x lagi naya kot.
so korang berhati2. bile dga angin je tym press pedal minyak, ade kemungkinan ekjos kete korg nk explode. baik check dulu b4 nk jalan jauh. jgn jadi cm aq. men redah je.
tp best gak woo bunyik ekjos kuat. dapat gak aq merasa kenikmatan subaru impreza haha
wassalam..
15 komen bernas

Hari ni hari Ahad..

May 2, 2010

Assalamu'alaikum n hello :)
aq sebenarnye excited sgt nih sbb baru je start cuti panjang. 2 bulan tu. dlm kpala otak terpk mcm2 nk buat. tp xtaw mane satu yg btul2 aq nk buat. haha
so entry kali ni just utk mukadimah cuti aq ni je. saje nk berjeles2 ngn korg yg x cuti or baru abeh cuti. jgn mare ye ;p
hopefully dlm mase aq bercuti ni, dapatla aq sumbang sket idea2 merapu meraban aq [kalu ade] :) hurmmmmm...
nk cakap apelagi ni?owh.. ade lagi mmbe2 aq yg ade paper final nih. last final paper utk uitm, 9/5/10 ni. so korang, chaiyok2 n wish u all the best of luck. jgn tension2 n jeles2 ngn mmbe2 yg da start cuti hehehehe
tu jela sepatah ranting kata dari aq utk ari ahad yg indah ceria permai ni. Wassalam..

3 komen bernas