Home » , , , » Pasar Maeklong

Pasar Maeklong

May 29, 2010

Sape yg tgk Majalah 3 [29/5/10], dorg mesti tahu pasar tu kat mane dan kenapa pasar tu menjadi tumpuan seluruh dunia.

sebenarnye pasar tu berlokasi di Thailand. yg menarik perhatian aq tentang pasar ni, si peniaga menjual barang2 berdekatan dengan rail kereta api. mksud aq, SEINCI je lagi nk bersentuhan dengan rail kereta api tu! owh yeker??

percaya x bila korg tgk gamba nih? huhu berani sungguh dorg kn. demi mencari rezeki utk menyara hidup, kat situ pun jadi. tetapi menarik! bile aq tgk kereta api tu nk lalu kat situ, semua tutup kedai sekejap. kononnya nk bg laluan kat train tu haha yang penting jangan ade kemalangan berlaku sudahla.. orang tetap ramai nk membeli kat situ sebab situ jela satu-satunya pasar yg ade. korg tgkla video ni plak macam mana dorg tutup kedai bile train nk lalu.



rezeki ada kat mane2 je kan. asalkan HALAL. :)

6 komen bernas:

.::WaNiE::. said... [Reply to comment]

tengok gak tadi :) memang sesuatuu sungguh

'AQILAH said... [Reply to comment]

nasib ade buat review :) tak sempat tengok tadi..

Psychaoez said... [Reply to comment]

@'AQILAH hehe tryla tgk..best..berderau je darah bile train tu lalu.

MyFunDarkSide said... [Reply to comment]

napela Malaysia xde tempat best mcm ni.

Ahmad Tajuddin Abdullah said... [Reply to comment]

huhu,patut KTM kena belajar drpd dyeorg camneh nak elakkan berlakunya kejadian kemalangan time keta api lalu...

Psychaoez said... [Reply to comment]

@Ahmad Tajuddin Abdullah betul jgak..kat m'sia aq rase rail kereta api jauh je drpd rumah2 org, tp still ade je kemalangan. malang xberbau kot huhu

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog