Home » , , , » Cermin sisi yang tidak berbau

Cermin sisi yang tidak berbau

January 24, 2011

Assalamualaikum...

Lepas satu satu kejadian menimpa kereta aku. sebelum ni dilanggar oleh kereta lain. selamat tak kuat sangat perlanggaran tu. so tak kemek manalah. still ada rupa kereta lagi. tapi hari ini side mirror plak buat hal.


Tengah sedap-sedap speeding, tiba-tibe side mirror sebelah kiri driver jatuh. macam mana boleh jatuh, aku pun tak tahu. tapi sebelum ni aku dah perasan yang side mirror tu dah goyang. pernah jatuh berapa kali dah. tapi kali ini, hayat cermin tu tak berpanjangan.

Aku patah balik ke tempat di mana cermin tu jatuh. konon-kononnya nak kutip then pasang balik. tapi bila sampai je di tempat kejadian,


Wuuuu dah berkecai la plak. aisehh.. hari jumaat ni dah la nak kena balik KL sempena cuti pertengahan semester. pada musim hujung-hujung bulan ni manalah aku nak cekau duit ganti side mirror yang baru. ada ke kedai spare part kereta yang jual 'cermin' shj tanpa menjual badannya sekali? aku search kat mudah.my, semuanya menjual satu set, sepasang. single tarak jual punya.

Takkan aku nak balik KL dengan kereta yang tak cukup sifat ni? bahaya kot. lagi-lagi atas highway. kalau dah highway tu, faham-faham jela. tak kira kancil, motor, lori, bas ekspress, semuanya nak speeding macam pakai enjin kapal terbang concorde. concorde wannabe zzz... kalau ikutkan hati, aku redah je balik KL tanpa side mirror tu, tapi duduk di lane paling kiri la jawabnya.

Kusut kusut... hurm..

Psst~! berhati-hati di jalan raya. malang itu tidak berbau.

45 komen bernas:

RastaMat said... [Reply to comment]

ko beli cermin kat cowboy..
pastu ko lekat kat tepi tu..
tapi kene ikat kuat2 sketla..
kang tercicir lagi..
hahaha...

Faizal Fredley said... [Reply to comment]

hahah..duit nuffang kan ada...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RastaMat
kahkah siot lu mat~!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Faizal Fredley
haha mana bleh mention kat sini..bahaya :D

Bulan said... [Reply to comment]

gune cermin compact powder bulan dulu nak?
eheee
jgn marah pokcik.
sabar ek bende nk jadi.nk wat cmne.
pape pun hati2 nk blik nati k..
duk lane kiri pn xpe.slow2 je.xyah heran n marah kalo kura2 potong afiq nati.
biar lmbt asal selamat.

halamak..komen nie da boleh entri plak.ahakss

Adha said... [Reply to comment]

fuhh bahaya kete xde side mirror ni..

Entri Segar: Pertama Kali Aku Daki Bukit

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
haha perli baik nampak? baikla mokcik..biar lambat asalkan selamat kan :D

♥ ieRa ♥ said... [Reply to comment]

dasat la afiq..kasik tukar baru dua2..bhye takde side mirror..

TAMBAH TRAFIK DENGAN SUBMIT BLOG KE 2500 SITE SECARA PERCUMA!!!

mr.curly said... [Reply to comment]

xpe bro, nti wa bg side mirror moto wa punye..siap leh cabut2 lg tu..hikhik

pu3mas89 said... [Reply to comment]

eh eh ganaz nye afik bawak kete..

suffer8zine said... [Reply to comment]

sabar ye bro, malang x berbau

Terkini : 10 Sebab Lelaki Membujang

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

toksah pening..ang duduk lane paling kiri kira bertuah la...

tapi nasihat aku..

duit tak boleh beli nyawa...hehe...

dah faham??

eRza farEeha said... [Reply to comment]

mesti dok berangn kt bulan smpi pecah cermin tu..hahahah

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Pendekar Berkuda
nasihat ang mmg cantik.aq dah faham haha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
haip~!!!! :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said... [Reply to comment]

eh eh eh, sidemirror oh sidemirror, nnt ganti gn yg besau punya, bru senang nmpak;D hehe

eRza farEeha said... [Reply to comment]

yela tu..jwb haipp 2 bhs jepon ye..aahha..kantoi2

sop said... [Reply to comment]

ganti guna sidemirror motor dulu bro.. murah sket.. huhuhu
jgn mare ha..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@FIFIEY LYCHEE MARATION
haha maknanya side mirror lagi besau dari kereta la yer :P

eRza farEeha said... [Reply to comment]

yela tu..haip 2 bhs jepon ye..,kantoi..kih3..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
haha shut uppp!! :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@sop
haha kalau la side mirror kereta murah macam motor punya wuuu

Marhaen Kacak said... [Reply to comment]

bahaya siot takde side mirror nih..:P

Artikel Panas 'Melayu Pendatang?': Orang Melayu Mesti Baca!!!!

RuSh D said... [Reply to comment]

mmg sedih... nk beli kena sepasang pulak tue..sbb nyer dia kata.kalo u beli satu lg satu sapa nk pakai...

-RuSh D-

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RuSh D
haha taw xpe..

adrinaqamarina said... [Reply to comment]

suka letak perfurme kat side mirror. haha! biar wangi, nanti ada la bau nye :P

pernah jugak dulu, time kat traffic light orang langgar side mirror. grr

shida saje said... [Reply to comment]

afiq pakat nak men duit je nih..huhu~

Anishaway said... [Reply to comment]

kenapa keretaS asek nak meragam nih
ishkk

kenari, pintu tertanggal
swift, accident
wira, side mirror hancusss
latest, slepas volvo dihantar pulang pomen text abah kate.. "volvo merajuk ke, pancit tayar pulok !" haha !
paling latest, http://artnishaway.blogspot.com/2011/01/sorry-swift.html

balik jumaat ni ? drive safely ! ;)

thomas said... [Reply to comment]

beli kat kedai potong baru boleh dapat satu.

nuriz said... [Reply to comment]

la nasib kita serupa le afiq hehe, tapi saya buat salah sendiri terkena tiang..tapi saya dah dapat ganti cermin sisi ni, ada bengkel carikan kat kedai spare part, dapat cermin saja kena le rm 45 ringgit , nasib baik le tak beli 1 pasang beratus ratus la, kalau tak kopak le hehe..cermin sisi sepasang dah la mahal.

misyamissyou said... [Reply to comment]

hehe..dia mintak afiq gnti side mirror br tu..kan dah majuk..pecah dh dia..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

bahaya lak drive klu x der side mirro..huhu.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@nuriz
kedai spare part ade eh?nak try g carila huhu

cermin sisi sepasang memang mahal..belum upah siap pasang lagi wuuu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@misyamissyou
haha ngada2 sungguh kereta ni ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
taw xpe..risau je..nak kena pergi tukar cepat ni..tapi tak taw la kedai spare part kereta melaka ni kat mana huhu

Izan Ishak said... [Reply to comment]

hati2 tau afiq kalau balik kl nnti belum ada sidemirror tu.
tp lebih baik kalau afiq cepat2 pi kedai sparepart kete!

syuwai said... [Reply to comment]

len kali kasi wangi2x cermin tu, jadi k0 perasan gak if cermin tu jatuh next tym..hehehehe

syuwai said... [Reply to comment]

len kali letak perfume cermin ti, jadi next tym kalau tjatuh ko perasan gak..hehehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
haha baik kak! sebelum balik ni afiq try cari kedai spare part.if takde jugak, terpaksala redah je huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@syuwai
haha mmg perasan pun bila cermin tu jatuh ;p

Encik Blogger said... [Reply to comment]

betol dah tu duk paling kiri.. hehehe

aibaks said... [Reply to comment]

evo ke tu bro?

Burp said... [Reply to comment]

kahkahkahkah!!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@aibaks
evo tempatan je bro ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Burp
siot ko gelakkan kan ferrari aku..

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog