Home » , » Apa Guna Kalau Ada Lesen Memandu?

Apa Guna Kalau Ada Lesen Memandu?

October 20, 2010

Kita memang pemandu yang x pernah lulus lesen L & P kalau kita beranggapan yang..



lane kanan untuk orang yang memandu secara perlahan..

lane kiri plak untuk orang yang memandu secara sembrono...

lane tengah untuk orang yang memandu secara santai...



Pemandu yang memandu di lane kanan memang suka bagi lampu besar dan horn untuk pemandu yang memandu secara perlahan di lane kanan, xpaham2 lagi ke? had kelajuan 80km/j, tapi kau bawak 40km/j plak kat lane kanan. astaghfirullahallazim!! bawak bersabar pemandu2 sekalian. orang sebegitu memang susah nak paham bahasa. payah sangat ke nak bertimbang rasa?

Ada plak yang jenis bawak kereta mahal2, x mahal pun ade gak, lepas tu dari jauh lagi dok high beam.. perghhh!! bagi laluan, bagi laluan! F1 nak lalu tu.. x sabar nak kejar kereta ambulan kat depan tu, leh tumpang sekali kalau eksiden. adehh duit tu kalau banyak sangat, bukan untuk bayar saman atau bayar ganti rugi kereta orang je, bawak2la sedekah secara ikhlas ke, tapi jangan sedekah kalau x ikhlas.. x pun hulur sikit kat pihak bertanggungjawab untuk turap jalan2 yang berlubang tu...

Psst~! macam mana la orang x marah.. elok2 mase starting bawak kereta tu mood tgh baik, tiba2 jumpa plak dgn orang yang camni kat tengah jalan.. mau x angin... kalau ambulans cucuk2 kereta kau, tapi kau buat x taw je, see you in court my frenz! jgn buat jalan tu macam kau sorang je yang bayar road tax!

32 komen bernas:

gayah said... [Reply to comment]

setuju.. baik tak yah ade lesen la kalo langgar peraturan jalan raya..huhu

Rama2Ungu said... [Reply to comment]

setuju..kekadang sakit hati ngan org mcm ni...kalau sy mmg org camtu kite bagi lampu tinggi n horrrrrnnn kuat22..baru tau lane kanan tu utk ape..ahahahahha

encHIx laNDax said... [Reply to comment]

tau xpe..ni le punce kemalangan sebenarnya~

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Rama2Ungu
haha btul2 marah ni :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@encHIx laNDax
tula,eksiden sebab die punca buat kite marah..bile kita dah marah,emosi jadi xbtul huhu

RAFHAN ~peace~ said... [Reply to comment]

mungkin die budak baru belajar, klu salah tlg jolokkan..

Cik Jari said... [Reply to comment]

heeeeeeeeeee...nih yg taknak memandu nih....takuttt kalau kene hon!

p[A]n[A]d[O]L said... [Reply to comment]

da nak msk 4 bulan aku bw keta tanpa lesen..
den aku slalu guna line kanan..
heeheheh

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RAFHAN ~peace~
kalau baru belajar dia xkn buat cmtu sebab de da belajar mase nak amek lesen memandu tu..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cik Jari
haha memandu tu biar berhemah sikit, kena bertimbang rasa kat orang lain.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@p[A]n[A]d[O]L
ko biar betul? haha gamble giler..

sweetsal said... [Reply to comment]

selalunya lane kanan tu yg makin banyak kena accident sbb masing2 nak laju sampai tak sempat nak brek...nampak sgt pemandu tak berhemah dan ego dgn kereta2 mewah...

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

haha..kalau cik tom yg drive sebelah kete afiq ni konpem kena kaw2 nih..hak3

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@sweetsal
btul jugak..eksiden sebab pemandu yg bawak x ikut kelajuan yang betul di laluan yang betul.tapi kalau yg mewah2, pastu yang ngengada nak bawak laju lebih daripd kelajuan yg ditetapkan, memang x bagi laluan terus..membahayakan orang lain betul..baik kita yg tolong perlahankan dia sebelum dia yg perlahan sendiri..mentang2 kaya,sesuka hati je kuar duit nak bayar saman..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Tomato Gurl's Life
haha meh r try..kalau angin baik xpe,kena angin x baik,memang horn ngn high beam la ;p

Aretikz said... [Reply to comment]

Ish3x~ Agaknya dlm fkiran dia.. memandu seblah kanan tu lbih afdhal.. ahakz..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Aretikz
haha de xpk plak ape fikiran orang yg dok horn2 dari belakang wuuu

misyamissyou said... [Reply to comment]

lol *bace komen aretikz*

haha..seksi gile bawak 40 kat sblh kanan..adess..lau org cm ni kite xhon, kite bwk kete 20 kt dpn dia..hahha..kejam tak? hehe..slalu dengki cm ni kat org yg xfhm bahase cm tu..bile dia potong, kite gelakkan dia.. :P tp mmg berkesan kot..terus je fhm bhse..driving is all about fun ape..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@misyamissyou
haha supposely it should be fun, tapi lame2 jadi anger la plak ;p

ProfHariz said... [Reply to comment]

Hahaha marah betul ye bro :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@ProfHariz
haha aku angin sikit ngn orang yg xle bertimbang rase ni..macam de sorang je yg conquer dunia ni..ceitt..dia lupa rasanya yang Allah Maha Menguasai~
selamatla manusia ni ada sikap sabar,alhamdulillah...

نورالجنة said... [Reply to comment]

haha. . tah. . tapi kan nak tau gak..kata kena pandu 110km je..tapi nape wat sampai 200km/j?? heheh

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@نورالجنة
haha ntah..xtawla plak..saje je kot letak 200, padahal kete standard xsampai abeh pun..kena modify dulu ;p

Wawa~* said... [Reply to comment]

kannnnnnnnnnnnnnnnn sgt3...
td msa sy drive pn, ada lori kenmain dektttt gilerrr kt blakng saya bawak kenmain laju... amboi3... kenmain lg nk cucuk2 org... suka sgt ke nk masukkan org ke spital?? grrr....

muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Wawa~*
yess ade geng! hehe kalau lori yg cucuk2 lagi la panas hati.. dala besar,adoila.. ingat bawak kete kebal ke pe?

ribena.illina said... [Reply to comment]

bena tak de lesen. sob sob sob .

tapi hari tu kan.ambulan belakang kreta satu ni. ade ke die boleh wat xtau. sampai bena GERAM gile! arhhh !

heeee~

tehr said... [Reply to comment]

kadang2 memang naik angin dengan orang yang bawa angin dalam kereta

Izan Ishak said... [Reply to comment]

biasa terjadi camtu kan afiq... ntah apa kejadahnya nak dok lane kanan tp bawak cam bersiar-siar plak. selalu nak bagi org sakit hati...

yg main lampu sbb nak laju tu mmg dah biasa kalau kat hway...huhu~~

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
huhu tula..geram je rasa..susah sgt nk nk tgk cermin sisi ngn belakang tu..

Humanity life said... [Reply to comment]

nasib baik aku pemandu yg berhemah.... 'jalan kaki' hahaha~ lalalala

mana pandai aku bawak kreta...

afiq ajar aku pls! nanti semua lane aku sapu..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Humanity life
haha xkn xpandai bawak kete kot? ;p kalau nk selamat, bawak je lane tengah ngn kiri :D

Cik Moon said... [Reply to comment]

haha.. dorg suka bawa kereta ikut sesuka hati jerk...

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog