Home » , , , » Rokok Dunhill 20 Batang Naik Harga

Rokok Dunhill 20 Batang Naik Harga

October 3, 2010

Assalamu'alaikum...

Dah naik 70 sen start Isnin ni.. still xnak berhenti merokok ke? bukan Dunhill je naik harga, semua jenama rokok naik. so kos sara hidup pun naik gak r kan bagi perokok tegar..

Dahla Dunhill 14 da xde, sanggup lagi beli Dunhill 20 yang sekotak tu RM10..

Pesanan ringkas untuk teman2 dan sahabat2 yang aku kenali termasuk bapak aku sendiri. sila berhenti merokok!!!.. xpun sila berhenti bakar duit..

Psst~! kalau naik sekotak sampai 100 pun aku rasa ramai je yang membeli. tapi style membeli tu dah berubah... dulu sorang sekotak, sekarang sekotak kongsi 40 orang.. setengah batang untuk seorang.. sempoi r weh.



bighandesign

sape2 nak badge macam kat atas ni, sila masuk ke SINI.

24 komen bernas:

Gee said... [Reply to comment]

tindakan yg dialu-alukan..hrap2 pasni kuranglah cket pencemaran udara n bau..hee

azhar said... [Reply to comment]

lepas ni brtambahlah kes penyeludupan...

nuriz said... [Reply to comment]

tak bajet lagi dah bgtau herga rokok naik hehehe..jgn merokok tak baik utk kesihatan

Afiq said... [Reply to comment]

@azhar
ha tula pasal..aku terpikir da camtu haha

Afiq said... [Reply to comment]

@azhar
ha tula pasal..aku terpikir da camtu haha

Afiq said... [Reply to comment]

@nuriz
haha kena gertak awal2 sikit so dorang leh beringat awal2 :D

Ari Blog said... [Reply to comment]

aduhhh.....camne ni bro...aku bce pgi td g blog mmber aku...kusut jp:@

lea said... [Reply to comment]

gunakan Niquitin...hehe

Afiq said... [Reply to comment]

@Ari Blog
haha ko tu sepatutnye kena berhenti der..muda lagi kot ;p

Afiq said... [Reply to comment]

@lea
hehe btul2..produk yg terbaru tu kan :)

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

naik kan byk2 pun takpe...org akan beli jugak...

Zaer!! said... [Reply to comment]

adeh! macam mana lak leh jadik camni? Tokey rokok nak kaya cepat ke macam mana ni?fuh! abes la duit sat agi!

Tokan said... [Reply to comment]

Katakan tidak pada rokok dan perokok...perokok adalah dari kalangan mereka yang berpendapatan rendah hinggalah ke profesional...kalangan profesional oklah, mereka masih mampu...tetapi yang berpendapatan rendah seperti nelayan, petani dan buruh kasar...tuntutan tabiat merokok pastinya tidak boleh dibendung dengan serta merta...jesteru upah kerja dan barangan keluaran mereka juga pasti dinaikkan kosnya demi mendapatkan sekotak rokok...pada saya kenaikan harga rokok juga akan memberi impak pada golongan yang tidak merokok...

RAFHAN ~peace~ said... [Reply to comment]

malas nk tegur bab2 rokok nie sbb takut ade yg terasa hati. Tapi nasihat aku ialah merokok membahayakan kesihatan diri sendiri & orang lain juga. (nasihat ikhlas ni)

suzie rahman said... [Reply to comment]

huhu pdn muka..sokong..naik winston sekali. tp abh suzie mhl mna pon bli..choi..cne tah..degil sgt..cuma hrp..xjd ape2 kt kesihatan beliau..

DaHLia said... [Reply to comment]

erm pasni mesti ramai yg makin kedekut dengan rokok...pasti ada je kaki pow bertambah...

misyamissyou said... [Reply to comment]

oh..dah naik lagi? bagus2..baik jadi blogger tegar drp perokok tegar..

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

hentikan merokok...tiada pekdah nya..tambah penyakit lagi ada la..

tehr said... [Reply to comment]

eh, sapa tu
nampak asap berkepul je depan komputer
hehehe

nizam omar said... [Reply to comment]

pokai2.....nak berhentilah..insaf..huhuh

h A n Y S said... [Reply to comment]

cuba tanya smokers kenapa mereka2 susah nak berhenti merokok. nape ea?? tapi sekarang dah ada ubat untuk kurangkan tabiat merokok tuh..cuba try on your father.. :)

RastaMat said... [Reply to comment]

Bodoh punye tindakan..
Politik je ni..
cara senang nak tiaow duit rakyat..
sangat BODOH...
sekian..

cikmin said... [Reply to comment]

cuba la insaf...banyak keburukkannya merokok ni.. :P guna la alternatif lain untuk menghisap... :P

S..U..D..@..I..S said... [Reply to comment]

eh nampak kurang sikit kepulan asap kat sini dan kurang juga take 5 depa ni..kalu x sat-sat take 5

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog