Home » , » Adapter Porak Perandakan Hidup Buat Sementara Waktu

Adapter Porak Perandakan Hidup Buat Sementara Waktu

October 10, 2010


Huhu zzzz...

Tension wehhh.. dala beli laptop second hand, bateri xde, charger adapter plak rosak.. ulang alik lowyat pegi tukar adapter murah yang baru.. ni dah rosak balik.. aku rasa owner parking kat lowyat tu dah kaya sebab aku asyik bayar parking je.. pergi sana semata2 nak tukar adapter bangang yang suka rosak tah bape puluh kali aq pun xtaw.. ni la padahnya kalau beli barang murah yang x berkualiti.. kalau murah dan berkualiti xpe la gak.. hadoiii..

Adapter laptop murah tu buat aku bengang beb.. dala rosak, lepas tu sibuk nak pegi menjahanamkan barang yang lain.. habeh PC lama aku punya power supply kejung.. fius extension plug plak terbakar.. selamat x effect laptop ngan barang2 hardware dalam PC aku.. so sekarang xleh nk bukak laptop pasal adapter dah rosak.. bateri plak xde.. selamat ada spare power supply untuk PC, terus tukar then buat entry tension ni huhu

Kali ni aku nekad, aku nak beli adapter yang baru, yang ORIGINAL!! biarla duit terbang pun.. asalkan aku puas hati... tapi tengah xde duit ni.. pinjam seratus leh??? nanti aku bayar balik haha

Aku dah serik nak beli barang2 yang murah dan x berkualiti walaupun x selalu beli. mentang2 korang pandai repair benda2 yang rosak, then korang jual balik dengan harga yang mahal.. ceittt! pigi mam la aku nak percaya lepas ni.. no SIRIM, no warranty card, no guarantee, memang aku xkan beli da! dulik ape aku ko letak harga murah pun.. kalau ko letak harga bawah dari harga kos, baru aku fikir dua kali nak beli ke x..

Psst~! bangang gak aku ni pergi barang2 yang x berkualiti.. meh sape2 nak kondem aku, komen kat bawah.. aku rela diperkondemkan.. tapi kondem dengan pendapat dan cadangan2 yang bernas supaya aku lebih berhati2 lagi pasni :)

12 komen bernas:

RastaMat said... [Reply to comment]

Ko memang bangang..
wakakaka..

Len kali abeskan duet kat benda2 yg kualiti sket..
ade benda yg kite bley carik murah2 punye..
contoh baju nak pakai wat tdo..
benda yg biler rosak, tak nyusahkan hidop..

kalau benda2 elektrik n elektronik ni biarlah yg mahal sket tapi kualiti ok..
kalau rosak pon, ada jaminan o else..

So, pasni jangan kedekot sangat..
Kalau tgh takde duet sgt, tak payah beli teros..
kumpul sket2 duet sampai cukop utk beli yang original..
ada paham ka???

Cik Jari said... [Reply to comment]

salam

aik,sebelom nih bukan ke afiq dh terkena gak kes barang2 letrik yg tak berkualiti nih? penah kan? rsnye penah terbaca la kat entry afiq!

hehe, pas nih silalah beli yg berkualiti. supaya puas ati n tak terbakar hati..hehe,duit dah sah-sah la terbang tinggi :)

Afiq said... [Reply to comment]

@RastaMat
yes mat! ko lah sahabat sejatiku! haha tu r.. kadang2 aku geram gak ngn diri sndri ni.senang sangat terpengaruh ngn barang murah huhu

Afiq said... [Reply to comment]

@Cik Jari
haha yela tu.. manusia kan selalu sangat melakukan kesilapan heee
memang duit akan terbang tinggi pun kalau beli barang2 yang berkualiti, btul ckp CJ tu :D

gdoupt_monster71 said... [Reply to comment]

fiq...biar mahal tapi sekali je beli...xla rugi mase & duit...jgn tension bro...jadikan pengajaran key...

Afiq said... [Reply to comment]

@gdoupt_monster71
hehe insyaAllah jeman.. thnkx bagi nasihat yang berguna :)

taqie said... [Reply to comment]

kalau mak taqie.. die selalu cakap macam ni.. "duit tak menipu" haha..maksudnye if barang tu kalau mahal sekalipun..die tahan lama takpe.. berkualiti..tapi if kte beli kat pasar malam..yang murah2..so..tak payah nak bising if benda tu rosak n bagai..hehe..takpe fiq..lepas ni b careful ek ;) sbo byk tau :)

Afiq said... [Reply to comment]

@taqie
waaa bagus betul ayat mak taqie tu, makan dalam sungguh hehehe baik mak!! :D

suzie rahman said... [Reply to comment]

hihi fiq..sabo2. lain x jgn bli brg 2nd. xbaek utk kesihatan.hihi..

gnesop.com said... [Reply to comment]

huhuhu...
sabor yer..
ada hikmah tu

Lizzie Yasmin said... [Reply to comment]

silap2 asyik tuka semedang, + bayar paking, + minyak keta.. = harga brg ori.. huhuhuhu... rugi dah tue...

suffer8zine said... [Reply to comment]

mak ai bro, marah abis nmpk

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog