Home » , » Gelas Sepak

Gelas Sepak

October 14, 2010

Kenapalah ada gelas yang diperbuat daripada kaca? soalan ni kalau aku tujukan kat mak aku, confirm mak aku akan tersenyum dan menjawab, 'jangan banyak soal, pakai jela apa yang ada.. ngada2 betul' *gelak besar

Sebenarnya, aku dah pecahkan salah satu gelas kaca kepunyaan mak aku.. woahhh mak aku dilarang baca entry kali ni, umi blacklist ehehehe sorry yer. xdela teruk mana pecahnya, tapi memang dah xle pakai da sebab dah crack hehe.. xde niat pun nak tersepak gelas tu.. gelas tu jernih sangat. invisible plak tu.. memang payahla nak nampak.. lain kali beli yang berwarna punya ek, senang sikit nak nampak dan nak elak bile nak tersepak tu *sengih kerang haha ngada2 anakmu ini..


So sebagai tanda kenang-kenangan sebelum gelas kaca tu dicampak ke dalam tong sampah, aku dah snap gambar. khas untuk tatapan umiku.. berjuta2 kemaafan ku pinta, harap ada masa afiq nak ganti gelas yang baru kalau umi mau *senyum paksa plus *gelak besar



Psst~! bahaya betul la gelas kaca ni.. kalau pecah mau terlompat2 takut terpijak serpihan2 kaca yang bertaburan.. smart x weh crack kat gelas tu?

34 komen bernas:

Zaer!! said... [Reply to comment]

huhu.xpe,gelas antik.pecah umi xtahu.huhu.;-)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Zaer!!
haha xtaw apenye.. gelas tu ade 2 je kot kat atas rak pinggan tu.. huuuu

najihah sahami said... [Reply to comment]

kalau mish jadi umi korang..haiyakk...kejar pakai lidi lol..hahaha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha umi afiq da taw pun..de lagi caring la, soh sapu lantai kat gelas tu pecah :D

zaL_cdpx said... [Reply to comment]

wahh...crack berseni !!! syabass ~

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@zaL_cdpx
haha tq2! padahal x sengaja buat crack cmtu ehehehe

echah mashuri said... [Reply to comment]

haa..afiq jadi pemain gelas sepak lak..bukan bola sepak..kui9...
crack kt glas tu mcm gelas tu tersepak slow n bersopan sntun kot..:P

maCy said... [Reply to comment]

isk2.. gelas polystrene bahaya ;D

Poyaty said... [Reply to comment]

maknanya kan lepas minum kena letak dkt sinki n cuci terus. jgn letak sepah2. hahaha. anak bujang kan selalu xmo angkat gelas lps minum :p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@echah mashuri
haha taw xpe..tersentuh sikit je adehh

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Poyaty
hehehe dapo jauhla...sementara tu letak sepah2 dulu ;p

Anishaway said... [Reply to comment]

o0o, patut la gelas kat umah slalu ilang..
kantoiii !

shhh.. (sumpah, tak bg tahu umi) hehe

gdoupt_monster71 said... [Reply to comment]

makcik...afiq dah pecah kan gelas heee...
pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas heee

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Anishaway
haha umi da taw da ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@gdoupt_monster71
hehe itu makcik sudah taw kebenarannye ;p

Anishaway said... [Reply to comment]

ehhh ! baru teringat (sambil tenung gelas ni lamalama)..

tape pecah kut, umi tak marah en ?
sbb gelas ni gelas GIFT.. hehe

kaler kuning en ?
kaler purple ade kat anish ni, anish pakai kat hostel.

akakaka !

suzie rahman said... [Reply to comment]

haa meh2 umah suzie bnyk gls cm tu.hihi

Kalamhati said... [Reply to comment]

ikh hati2 tau..kawan akak penah kena operate betis dia sbb dia tersepak mug dan tangkai mug tu terpelanting dan kena betis dia..huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Anishaway
eh bukan yg tula..yang straight glass tu, bese umi letak kat rak pinggan hehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@suzie rahman
wahh nak bagi free ke? ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Kalamhati
erkkk bahayenye..selamat gelas afiq tu xpecah bersepai.. kalau x confirm kena hati2 giler2 mase nak berjalan :)

tehr said... [Reply to comment]

dah berapa lama ko tak main bola, afiq?

Izan Ishak said... [Reply to comment]

penah tersepak gelas kaca camtu. sbb tu k.izan tak mo ada gelas jernih tinggi camtu kat umah. kompem tak nampak...lalu tersepak. sume plastik je~~

darkbatman said... [Reply to comment]

hahaha.. ksian kat mak ko.. abis gelak dia sebijikk.. xluka ker bro?

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@tehr
haha agak lame gakla..tu yg sepak gelas :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
hehe better kak izan jgn pakai yg kace sebab anak2 kak izan still kecik lagi..bahaya tuu :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@darkbatman
alhamdulillah xluka :)

suffer8zine said... [Reply to comment]

ishhh bahaya2

krole said... [Reply to comment]

hahahah~!!!kantoi...gtau umi afiq heee~

Lizzie Yasmin said... [Reply to comment]

lepas nie kene letak satu mata kat kaki, supaya tak tersepak lagi...hahaha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@krole
hehe umi afiq da taw da..de xmarah pun ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Lizzie Yasmin
haha dah jadi pelik sgt da mata kat kaki ngeeee ;p

RAFHAN ~peace~ said... [Reply to comment]

aku fobia la tgk gelas pecah

Anonymous said... [Reply to comment]

My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog