Home » , , » Google Office - Gambar dan Alexa

Google Office - Gambar dan Alexa

November 11, 2010

Salam, korang semua mesti familiar kan dengan Google.. enjin carian web yang terpantas setakat ni.. so apa yang membuatkan mereka pantas? adakah persekitaran office membantu mereka bekerja dengan lebih pantas? maybe..

macam kindergarten da tempat makan dorang...

sebelah bangunan Ernts&Young tuu...

receptionist...

aku ingat kat giant je ada playground macam ni...

santai giler...

changing room dan toilets, share and enjoy please...

pool mari...

sampan mana tersesat dalam ni?
seronok weh kalau dapat bekerja santai macam ni...


Psst~! aku rasa office google ni lagi cantik daripada office mukabuku.. colourful kot.. perkataan Google tu sendiri pun dah cantik.. aku x suka langsung dengan interface yahoo, macam2 informasi kat muka depan yahoo tu. bagus tu memangla bagus.. tapi crowded, then lambat nak load.. . better set Google as a default Home Page.. laju je, xyah nak pening2 kepala tunggu dia keluar. no wonderla web Google dapat ranking No.1 dalam Alexa Top Sites

26 komen bernas:

belalang hijau said... [Reply to comment]

dah macam tadika jadinyer...
tp nmpk mcm santai jugak kerja d situ kan...

huhuhu

Cikmin said... [Reply to comment]

persekitaran kerja yang memang buat kita susah nak stress... :) cikmin dah lama set google.com... :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@belalang hijau
hehe kadang2 kite ni kena kembali ke masa kecik2 dulu..macam seronok je, xyh stress memanjang :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cikmin
hehe btul tu cikmin..pandai dorang ni nak amek hati pekerja..

afiq pun da lame set google.. xstress sangat bila nak start browsing hehe

RAFHAN ~peace~ said... [Reply to comment]

First time aku tgk Office Google. tak tau la kelayakan ape yg kene ade klu nk keje dalam ni. hehe..


Ijazah Kedoktoran Dr. Fazley Palsu - BBC News

AJ said... [Reply to comment]

hehe..kat malaysia jgn harap ader cmni hehe.. keje pun tension je.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RAFHAN ~peace~
hehe ko kena lebih kreatif kot :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@AJ
haha jgn tnsion2..sikit hari lagi m'sia nak jadi cmtu kot.. ;p

suffer8zine said... [Reply to comment]

wahhh nice gile

Terkini : Kura-kura comel

misyamissyou said... [Reply to comment]

wahh..seronok gile opis cm ni..br semangat nak keje...hari2 dtg awal..haha

apik pehe said... [Reply to comment]

fiq..ko kena layan video keadaan kerja dalam syarikat google..best giler..penah tgk tahun lepas..fuhhh..semua kelengkapan ader..

Fadah said... [Reply to comment]

memang selesa tempat kerja macam nieee...
x stress sangat bila datang kejer

OrenLimau said... [Reply to comment]

saya suka google sebab if google didn't exist,neither do my assignment.hehehehe..
btw,playground tuh mmg coolio arh!

rockinsudu said... [Reply to comment]

bapak bestt keje tempat cam neyh
xtension punn

Bulan said... [Reply to comment]

cun ah..nk wat umah cmnie la..
siap ade pool lg..
tmpt karok ade x?
eheee

tehr said... [Reply to comment]

kalau la kelas aku macam tu
tak tau apa nak jadi ngan budak2
nak belajar ke nak main :D

Azmi said... [Reply to comment]

giler...sape tak nak keje macam tu..santai giler...
macam piknik plak..

Gayahspears said... [Reply to comment]

fuhyoo... canteknyer gmbo

maCy said... [Reply to comment]

gila cun~ opis macy cmtu la nati. err.. tp macy cekgu~ =="

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@maCy
hehe boleh je kot opis cikgu nk jadu camtu :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Azmi
taw xpe..relaks je kot :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@tehr
haha kena prepare rotan kalau camtu ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
hehe bulan buat la tmpat karok tu,baru dorang follow ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@OrenLimau
haha btul2~!

Cikgu Fikri said... [Reply to comment]

Perh...
Smart seh..
Santai kottt.......

Anonymous said... [Reply to comment]

Keep posting stuff like this i really like it

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog