Home » , » Berlagak Itu Separuh Daripada Syaitan

Berlagak Itu Separuh Daripada Syaitan

November 15, 2010

Salam semua..

Kali ni entry aku x berilimiah sikit.. psst~! pernah ke berilimiah? *haha

Aku pendekkan cerita jela, dah nama pun blog peribadi kan, x yah nak berjela2 sangat kalau nak bercerita pasal peribadi.

Perlu ke korang tunjukkan atau gembar-gemburkan sesuatu yang gempak gila kepada kawan korang? padahal sesuatu yang gempak gila tu milik orang lain.. maksud aku sebagai contoh, abang aku beli sesuatu yang jarang orang akan miliki sebab harga dia mahal dan very limited dalam pasaran.. dan kau kecoh nak bagitahu kat orang lain yang x nak tahu langsung pun pasal barang tu. perlu ke?

Ok kalau niat kau tu nak meninggikan lagi martabat dan maruah abang kau tu, aku x kisah. tapi bagi aku secara peribadi, x payahlah nak show off dengan barang orang lain. x bagi benefit langsung pun kat kau, melainkan perbuatan tu dapat memuaskan nafsu kau. Kalau barang tu kau beli sendiri, baru aku teragak2 nak puji kau.

Apa pasal aku tulis entry macam ni? pasal aku meluat dengan orang yang suka meninggi diri dan berlagak. kalau berkias xpela gak. be humble sudey...




Psst~! adik aku beli gula2 hacks pakai duit sendiri kot... berlagak gila aku...

29 komen bernas:

Lisa said... [Reply to comment]

huahua. bawakk bersabauu yeee

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Lisa
haha geram rasenye ngn orang cmni.. kita plak yang terkebil2 nak dengar cerita besar die tu,zzz...

Yellow LEOpard said... [Reply to comment]

entah ape gune nk berlagak an..kalo aku pon, aku menyampah..huhu

BENA said... [Reply to comment]

bena paham . bena paham perasaan afiq tu . sebab penah pon penah kene . lagi teruk bile die kate die penah pergi oversea . padahal x penah . konon tunjuk pic mase kecik . time lain pulak muke ngn KULIT !

bena iyeeee kan aje . igt kite bodoh . tapi die yang bodoh kan kan .


opssss terkongsi cerita pulak . HAHAHA~

najihah sahami said... [Reply to comment]

opss..mintak mish dijauhkan dari perngai mcm ni..aminn~

ntah2 org tu xsedar kot fiq yg apa yang die ceritakan tu meluatkan org lain..huhu...semoga yg terleka cepat tersedar~

Fie Lautner said... [Reply to comment]

jadilah macam AfiqBukhari.com yang tak berlagak :D,
aku tengok sekarang, yang pakai .com semua berlagak, tinggalkan jejak pun taknak jejak balik :D

LyNn HaMzAh said... [Reply to comment]

huhuhu...kalau berlagak sebab barang sendiri punya mungkin ok kut...tapi kalau barang org lain x payah la...simpan jer citer dalam hati sendiri...

Anip™ said... [Reply to comment]

tahu xper..aku pon xmnt org yg mcm tu..huih

Hah ! Keyword Paling Panas Di Malaysia, Semuanya Lucah?

Azmi said... [Reply to comment]

haha..mmg je ader org yg suka menunjuk2

YOUsoF said... [Reply to comment]

harap tak jadi manusia berlagak magak camni la kan..

ntah tu humble sudey

Gayahspears said... [Reply to comment]

alhamdulilah afiq..
setakat nih aku x berlagak lg..kah3

misyamissyou said... [Reply to comment]

anti org berlagak..hehe

Lagenda said... [Reply to comment]

Errr..tumpang tanya sket! Adakah selama afiq membaca di blog pepel nun, ada x riak2 berlagak kat situ?

Just wanna ukur baju di badan sendiri.

Marhaen Kacak said... [Reply to comment]

wahh..bro afiq....sabau yer... biarkan mereka dengan labu2 nyer.


Dato' Najib Buta Sejarah?

apik pehe said... [Reply to comment]

aku pon tensen giler kalo ader org gitu..aishhh..

bile je dia bukak mulot..mmg aku malas nk dengar..hehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Fie Lautner
haha maybe dorang kurang mase kot nk jejak balik.. bg mase kat dorang sikit :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Gayahspears
haha alhamdulillah..xperlu nk berlagak2 ni.. x kemana pun huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@misyamissyou
ekeke kena pakat ramai2 ni ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Lagenda
eh xdela mak.. ok je..afiq x tujukan kat mana2 blogger pun.. entry ni khas untuk kawan yg afiq baru kenal, then tibe2 nk show off depan mata.. fuhhh terbakar je hati hehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Marhaen Kacak
haha biarkan je.. kalau still xsedar, biar di lemas plak ngn labu2nya ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@apik pehe
haha aq suka cara ko.. tp x baik pun, layan jela.. jgnla bg de sakit hati ngn kita plak.. biar kita je yg sakit hati.. satu hari nnti dia sedarla tu :D

AJ said... [Reply to comment]

walaupon spe pon kiter..kne igt bumi yg kter pijak adat yg kita junjung dan agama yg kita sanjung....

cikmin said... [Reply to comment]

blog cikmin show off tak?hiks...

BezBuddy said... [Reply to comment]

hehe...tp lau sekadar nk share xpe kan? :D

tehr said... [Reply to comment]

tak pernah heran dengan orang suka berlagak
tak berbekas pun

Mar said... [Reply to comment]

stuju,xpyh nk show off sgt..ep tkot blog sendiri trkene plak,..huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@AJ
btul tu aj..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@cikmin
hehe blog cikmin ok la.. no worries :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@BezBuddy
hehe xpe je... tapi jgn la terlalu agung2kan sangat.. meluat orang nnti..

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog