Home » , , , , » Allahi Allah Kiya Karo dari Maher Zain Dengan Lirik

Allahi Allah Kiya Karo dari Maher Zain Dengan Lirik

November 21, 2010

Salam semua.. kali ni aku nak berkongsi dengan korang sebuah lagu dari Maher Zain yang aku rasa sedaplah telinga tu untuk didengar.. even budak2 kecik pun suka lagu ni.. aku saja pasang cd Maher Zain masa raya haji hari tu, xsangka semua suka nak dengar. siap repeat lagi tu.. alhamdulillah, thnks Maher Zain sebab banyak membuka minda anak2 muda sekarang ni dengan lagu2 saudara yang hebat2 semuanya..

Meh layan lagu ni, Allahi Allah Kiya Karo.. dalam lagu ni, Maher Zain berkolebrasi bersama Irfan Makki, salah seorang artis yang bernaung di bawah Syarikat Rakaman Awakening Records, sama macam Maher Zain.. apa yang best dengan lagu ni, ada rentak hindustan sikit.. goyang2 gak la kepala bila dengar, disamping tu terselit unsur2 nasihat.. amin~

 






Lirik Lagu Allahi Allah Kiya Karo

Psst~! baik ajar budak2 sekarang ni menyanyi lagu yang penuh dengan prinsip keTuhanan/nasyid, daripada dok mengajar dorang tu nyanyi lagu yang x bawa maksud apa2.. zzz..

24 komen bernas:

suffer8zine said... [Reply to comment]

serius mmg layan lagu ni bro, nice bro dapat juga lirik, x la main sebut je, heheh

Panas!!! : ENTER

BezBuddy said... [Reply to comment]

ak paham lirik die yg english je...yg lain xpaham...huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@suffer8zine
Hehe lagu2 maher ni memang layan habeh :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@BezBuddy
Hehe aq pun same. Tapi tetap layan haha

Zaer!! said... [Reply to comment]

huhu.Lagu fvrt fawwaz suntal.hehe

AJ said... [Reply to comment]

teringat kt shiyda..die yg bg aku dgr lagu maher zain sblom maher popular lg hehe..

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

cik tom dgr lagu ni..walaupun mix bahasa urdu ke pe..huhu

nabihafadzli said... [Reply to comment]

lagu ni memg bez woh

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@AJ
hehe rindu shida ke? mane de ek skng? lame xnmpk..

syira qahira said... [Reply to comment]

salam, syira dtg dari gadis kidal..

lagu maher ini memang berhantu.
p mana-mana org duk pasang ...

yebbit + . + said... [Reply to comment]

kan kn, yebbit pon dah download byk lagu dy. LIKE!!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@syira qahira
hehe sebab lagu de bersifat keTuhanan yakni Allah :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@yebbit .
hehe belila cd de yebbit, barula besh :D

tehr said... [Reply to comment]

maher tengah top sekarang ni
kat mana2 pun dapat dengar lagu beliau

sop said... [Reply to comment]

sop mmg suka dgn lagu2 dia..
sampai anak2 pun suka.. :)

Marhaen Kacak said... [Reply to comment]

lorr..baru aku tau lagu ni ada duet...hahha...

10 Aplikasi Freeware Pilihan Terbaik @ marhaenkacak

moon said... [Reply to comment]

sy pon suke!!..hee..

Azmi said... [Reply to comment]

fiq ni lagu everet aku ni..
haha

darkbatman said... [Reply to comment]

ramaai giler minat maher zain. tp lagu ne mmg best.. ske gak dgr..

Abu Luqman said... [Reply to comment]

salam singgah pagi....

krole said... [Reply to comment]

heheh~krole pon suke sngat kat maher zain ni~kendkadang kalo layan le kuar air mata o0o0~

noor said... [Reply to comment]

suka dgr...ari2 psg cd bila drvi g keje

Gayahspears said... [Reply to comment]

betoi2.. aku setuju ape yg ko ckp afiq..
baik lyn lagu yg ade makne...
kalo kalo makne tu x phm x jugak jugak kan??? huhu
so kena hayati jugaklah ya bukan dgr saje..hihihi

Afzainizam said... [Reply to comment]

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

woooooo aku minat dengar lagu dia.... Insya Allah ..... wo best wooooo

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog