Home » , , , » Shout Here!

Shout Here!

November 24, 2010

Salam semua.. apa khabar? khabar baikkah? cukup makankah? cukup tidurkah? segalanya cukupkah? kahhhh??

Shoutbox@chatbox teramatlah penting dalam sesebuah blog kan.. pada mana2 blogger yang suka blogwalking, benda pertama mata akan mencari kalau menjenguk sesebuah blog itu adalah chatbox. betul x? kalau x betul, iyakan jelah. aku pun suka jugak blogwalking ni, salah satu cara nak meningkatkan trafik untuk blog.

So kat sini aku just nak beritahu korang semua yang chatbox aku dah xde... (sila lirikkan mata anda ke kanan blog sekarang), dan ya! korang akan nampak satu banner 'Shouthere!' di atas iklan Nuffnang.. buat blogger2 yang masih baru, di situlah chatbox aku tertanam.. aku bukan nak menyusahkan korang semua, tapi terpaksa buat begitu.


Kebanyakan koleksi banner para2 blogger aku kumpulkan di situ dan aku akui, banner korang cantik2 semuanya. sayanglah kalau x dipamerkan di tempat yang betul kan.. so itulah tujuan sebenar aku membuat 'Shouthere!'.. di samping meninggalkan jejak, korang boleh bertumpu di situ untuk berblogwalking. kan dah boleh menjimatkan masa *hehe



Psst~! agak terlambat untuk aku publish entry ni.. so kepada blogger2 yang dah tau kedudukan chatbox aku, sila senyumkan diri anda k *haha aku memang suka buat kerja dulu, then baru nak heboh2kan..

31 komen bernas:

farahwahida said... [Reply to comment]

okes nk jenguk nanti..cantesss

Zaer!! said... [Reply to comment]

huhu.nampak kalau da berkedip.;p

Ellen said... [Reply to comment]

bestlah tempat baru tu fiq..ellen nak buat tapi kurang tau..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

haha..dh nmpak fiq..santek lorh..siapnyala2 lagi..hehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Ellen
hehe basic je tu sis, publish pages@post, then linkkan banner ke pages@pot tu :)

Syat0za said... [Reply to comment]

afiq bijak mengatur strategi nya woo..haha :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
hehe simple je tu mish..xde idea sangat nk buat gempak2 :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Syat0za
haha strategi bese2 je :D

Cikmin said... [Reply to comment]

tenet cikmin sgt takde masalah nak bukak shoutbox ni..hihihi...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cikmin
hehe btul ke ni? thnks yer cikmin :)

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

cantik la gmbr shoutbox tue..huhu..

p/s: mengenai pertanyaan afiq..cik tom dah tgk coding afiq.cik tom buat semua banner tue dalam satu coding table je..tapi afiq buat 1-1 kan?kiranya 4 banner in 1 row in 1 table code..next row afiq buat code table lain plk kan..pastu afiq buat di setiap akhir code table coding br(break) 2kali..tue yg menjarakkannya..ade 2 pilihan utk afiq nak save space;

1)afiq buang coding br(break) tue bagi tinggal 1 je br or lagsung xde br..tgk cam mana jarak row utk next table..

2) ejas balik semua coding buat macam cik tom semua banner dlm 1 table je..so next row just tambah code (tr) buat row baru je..

faham tak afiq??kalau xfaham boleh tanya sbb cik tom agak xpandai mana jgk nak explain ni..hihi :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Tomato Gurl's Life
wahh thnks cik tom.. penerangan yang sangat bagus.. baru afiq paham kena satu kan sekali coding2 tu. :D

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

naper erk dah sorok2 kan shout box...dah ramai yg dah sorok2 shout box skrg ni...

masih terkulat2 xpaham kenapa....

hehehehe...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@M a W a D D a H
hehe yang lain tu afiq xtaw kenapa.. tapi afiq ada sebab sendiri.. ada kat dalam entry atas ni :D

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

kenapa terpaksa?? hehehe...banyak tanya plak...hihi

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@M a W a D D a H
haha yela, sbbnye bila masuk pages chatbox tu, reader boleh nampak banner2 yang lain :) orang kate, sambil menyelam, kita minum air :)

Azmi said... [Reply to comment]

okeh2...
makin lawa blog kau..aku jugak macam ape da

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Azmi
eh pelan2 weh..jgn cepat putus asa :)

apik pehe said... [Reply to comment]

hehe..naseb bek blog afiq loading laju..tup2 da terbukak..hehe

Izan Ishak said... [Reply to comment]

afiq...makin smart bila buat sb mcm tu...betullah...sambil menyelam minum air banyak2 terus. klik je banner2 yg ada...best!!

darkbatman said... [Reply to comment]

blogger skg makin kretip kan.. bgs la ko bro.. aku x reti.hhee

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@darkbatman
haha kreatip pun sbb ikut blogger otai. :D

suffer8zine said... [Reply to comment]

nice bro! mantap!aku suka geng2 blog putih berseri ni, kurang loading.. keep it up bro!

Terkini : Terperangkap 3 Minggu Dalam Bilik Mandi

Gayahspears said... [Reply to comment]

afiqqqqqqqqqqqqq...
gayah suke yg lame lagi..huhu
ponpon... huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Gayahspears
ha? banner yang jarak2 tu ke? hehe nanti jenuh orang nk scroll sampai kat kat footer :)

Jeely jelly said... [Reply to comment]

aah2... shoutbox mmg sgt2 penting ! huhu.. tp ade jgk blog tu, shoutbox xde,,, post comment pun xde... adoiiii.....

mis twit said... [Reply to comment]

hihi.. thank afiq! banner sy yg x seberape pun diletakkan di cni.. terharu! sob sob

Izan Ishak said... [Reply to comment]

hi afiq...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA!

http://diariummi.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

^_^

tehr said... [Reply to comment]

satu hari nanti rasa nak buat gak la camni
hehehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
waa sis, thnks a lot :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@tehr
hehe buat je.. :D mane tau orang suka ke :)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog