Home » , » Makin dilayan dengan baik, makin dipijak kepala.

Makin dilayan dengan baik, makin dipijak kepala.

November 24, 2010

18SG...

Orang dah bagi muka, kau nak leher..

Orang dah bagi perut, kau nak tali perut..

Orang dah bagi paha, kau nak betis..

Kalau aku nak bagi kaki, kau nak x?

Apa payah sangat ke nak turunkan sikap ego tu dalam diri? ni la satu manusia yang x pernah nak bersyukur dan menghargai pemberian orang.. makin dilayan, makin dipijak kepala..

Orang dah nak berbaik2 dengan kau, janganla dipijak kepala balik.. nampak sangat kurang ajarnya tu. kalau kita ni bukan sesaudara Islam, dah lama aku putuskan tali persaudaraan dan persahabatan.. tapi Allah SWT x suka macam tu, akal fikiran dikurniakan olehNya yakni Allah SWT untuk kita berfikir dan mencari jalan penyelesaian yang terbaik. bukan nak mengeruhkan keadaan..

So fail la kau ni.. payahnya la nak suruh kau berfikir dengan baik. fikir dan tentukan mana yang baik dan mana yang buruk. ni x, main serbu je nak belasah orang sesuka hati. mana perginya orang yang sepatutnya menasihatkan kau? lagi sekali kau buat macam tu, aku xkan teragak2 nak menjadi 'orang' tu, biar terasa seterasanya. bukan nak menyindir, tapi nak menyedarkan.

Sebahagian daripada lirik lagu ni berjaya metenteramkan aku:

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not...
Life is shorter than most have thought
No matter how far I might be
I’m always gonne be your neighbor
There’s only one small planet where to be
So I’m always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can’t deny
That we’re always gonna be neighbors
You’re neighbor, my neighbor
We’re neighbors

Psst~! watak 'kau' dalam ni bukan untuk siapa2 pun, jangan terasa bila membacanya kerana entry ini bersifat peribadi. siapa yang makan nasi, maka dialah yang akan kenyang :)

Psst2~! ok aku dah x angin da *haha x baik marah lama2.

23 komen bernas:

Bulan said... [Reply to comment]

wowowo..sabar fiq..meh Bulan kipas fiq..ke nk on aircond fiq?ehee
sabor k..da adat manusia mmg cmtue..
asal kite tak lupe daratan suda kan fiq?

saff'sWords said... [Reply to comment]

sabar sabar. separuh daripada iman :))

najihah sahami said... [Reply to comment]

fuhh..nasib baik afiq takmarah dah..jangan pongoh2 eh fiq.haha...

seb baik makan spagheti td..hehe

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

apa?? tuan hamba mahu berlawan sama hamba ya??

dipersilakan ke arena.. kita adu jurus dan pencak siapa paling hebat...

hamba pendekar yang pantang beralah tanpa melawan...

ahahaha... jangan marah2 der... sikat rambut kasi smart aa... pakai kasut kasi betul....

haish..ntah apa2 la yang pendekar merepek ni...

GombakMali said... [Reply to comment]

ak ke nih fiq.... srry ar ak kalahkan ko PES arituh.. hahahaha ~~

Gayahspears said... [Reply to comment]

seyes aku terase dgn n3 ni..
hak3..
tu la aku nk kurangkan lemak tepu yg melekat d kepala!!!
lex afiq..jgn marah2,nty hilang kemachoan ko tu.hak3

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@GombakMali
kahkah siot ko..luck ko kot time tu, player aku lemau :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Gayahspears
haha terasa ke? ekeke xdela.. aku mana macho weh ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha pongoh tu bukan untuk girl je ke? ;p

AJ said... [Reply to comment]

nak gak selit lgu maher zain hehe..xpe2 bia tenang sket..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@AJ
haha kalau dah minat memang kena selit2 la ;p

Miss Yaty said... [Reply to comment]

wah ini entry emokah? sabar yea afiq..
main blog kejap je jadi cool eh..hihi :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Miss Yaty
haha yup, entry emola tu.. tapi da ok sebab adanye blog dan blogger2 yang sporting dok mengomen heee thnks yer :D

suffer8zine said... [Reply to comment]

relax bro, cool okess

Terkini : Wanita Paling Rendah Di Dunia

misyamissyou said... [Reply to comment]

entry emo lg ea..hehee..sape mkn nasi dia la yg kenyang..kite rase kenyang ni..heee

Lagenda said... [Reply to comment]

Jgn dilayan sgt org yg bersikap cenggitu afiq..kalo mak,mak dah zaas dah!
x de nak kasik can dah

Azmi said... [Reply to comment]

okeh aku tak terasa kenyang sebab aku belum makan lagi..
haha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Lagenda
hehe btul tu mak..tapi kalau still x berubah2 jugak, mmg nayala huuu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Azmi
haha bagus..pg makan sampai kenyang2 dulu ekeke

sYaza said... [Reply to comment]

yuhhuu..heeee...gile mrh ni..hahaha..lek lek....mau makan bg kenyang~!!kakakakkaka

tehr said... [Reply to comment]

yups
tak baih marah lama2
nanti cepat tua

Anip™ said... [Reply to comment]

weh~ aku terase dowh..ko nk bg kaki..bglah nasi..knyang gak aku..heheh~

1)8 Perkara Tentang Lelaki Yang Korang Mesti Tahu !
2)(Fakta/Auta) Anda Percaya Atau Tidak, Terpulanglah !
3)(Tutorial) Cara Mudah Print Screen Penuh Pada Web / Blog

FIFIEY LYCHEE MARATION said... [Reply to comment]

aiyakkk... jangan marah2 okee:) peace no war.. haha..

well, apapun org buat, hukum karma buat beliau nnt. biarkan sja ye.. sbar separuh dr iman!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog