Home » , , » Cocooning

Cocooning

February 12, 2011

Assalamualaikum...

Agak lama aku tak berceloteh di sini disebabkan kesibukkan dalam kehidupan seharian. dan dah lama aku tak enjoy-enjoy macam zaman sebelum aku berblog. kalau dulu, anytime aku boleh keluar tanpa paksaan dan komitmen yang lain. tapi sejak ada blog, kebanyakkan masa terluang habis kat blog. blog dalam laptop, laptop dalam bilik. so untuk menstabilkan balik lifestyle aku nih, aku kurangkan sedikit aktiviti dalam dunia blog dan tambahkan aktiviti-aktiviti di dalam dunia sebenar.

Agak terasa sebenarnya apabila salah seorang pensyarah aku menyebut perkataan 'cocooning' ketika menyampaikan syarahannya. faham apa maksud cocooning? maksudnya salah satu cara hidup seseorang manusia yang kurang bersosial dengan orang ramai. hidupnya cuma di dalam bilik@rumah semata-mata, bermain dengan laptop melayari dunia tanpa sempadan. kiranya tanpa makan dan minum pun korang boleh hidup hanya berbekalkan internet..

Sumber ihsan google

Tapi aku xdela sampai macam tu sekali, atleast makan dan minum terjaga. berak dan kencing terbasuh... aku bersosial juga tapi kurang seperti dulu. cuma sekarang ni baru nak mengelakkan diri daripada menjadi cocooning sebelum terlambat. bak kata pepatah, sebelum nasi mejadi bubur, baik makan sampai habis. adaka???

Pesan aku sebelum berundur, janganlah bersifat cocooning sangat. takut nanti bila dah lalat banyak keluar masuk ikut tingkap bilik, baru orang terperasan yang bilik tu 'berpenghuni'...

Psst~! seronok plak rasanya dapat bercuti di hujung minggu...

24 komen bernas:

missSenget said... [Reply to comment]

dalam gmbr tu mesti seorang pmpuan..

hebat x aku?? :P

ahahahha...

Zyash said... [Reply to comment]

Umpama ulat yg idup dalam kepompongnya sahaya...dan tidak mahu keluar...Betul x??hehe
HEARTBEAT Tambah Pendapatan Selain Nuffnang
Lagi RM6.31cen nak Cashout

eRza farEeha said... [Reply to comment]

mcm afiq je dlm gambo tu...pink la mcm blog.............heehe

pu3mas89 said... [Reply to comment]

alahai.. kene dah muka aku sendiri.. adoi..

aLieF si Muncung ManiS said... [Reply to comment]

betul2..jgn kita jadi mcm cocooning..atau dgn kata lain katak bawah tempurung..huhu..

aLieF si Muncung ManiS said... [Reply to comment]

ENTRY BARU ALIEF-->sape cakap lelaki ber blog itu loser??you are freak..lelaki berblog itu stylo dan cool okay.."

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@missSenget
macam mana taw? ahaha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Zyash
yes! tepat sekali jawapan anda! nak berapa ringgit nih? ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
nope. thats not me! ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@pu3mas89
hehe saje nak sharing benda2 cmni :)

Bulan said... [Reply to comment]

pokcik! nk coconut shake.gelas beso taw.
topup aiskim vanilla.ahakss

Zyash said... [Reply to comment]

@Afiq Bukhari
nak 2 singgit...hehehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
ni nk makan ke menketedarah? ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Zyash
2 hengget la ni.. nk syiling ke duit kertas? haha

Fairosza said... [Reply to comment]

kalau marketing cocooning maksud dia lain ke fiq?

padin said... [Reply to comment]

hahaha gambo kelako la afiqbukhari!

Zyash said... [Reply to comment]

@Afiq Bukhari Tag afiq dalam ne..Cepat2 jOin yer... Mane tau ade kete2 gempak..hehe..kete kebal pun boleh.
CONTEST AKU DAN KERETA

::wan fadhilah:: said... [Reply to comment]

eemm.. nasib x jadi mcam tu.. huhu.. balance2..

alif said... [Reply to comment]

tak la jd mcm tu

zmah said... [Reply to comment]

Kelakar tengok gambar tu....hahahaaa

Rama2Ungu said... [Reply to comment]

hehe..ye betull.sumtime sy pun rs mcm dah ter cocoon..hehehehehe

OrenLimau said... [Reply to comment]

oowhhhh..ada nama eh?hahaa..
kdg2 aku juga begitu..
tapi tak boleh la selalu kan.hehe

shida saje said... [Reply to comment]

owh itu namanya..haha..shida xla tgolong dalam dunia cocooning ;)

AmOyz said... [Reply to comment]

first time dengar words tuu...cocooning!!! tq..hihi...tetiba takut diri terjebak ke arah ituu.. nak2 skrg ngah tanam anggur yg tak berbuah-buah ni haa...dok ngadap tenet jek lahhh

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog