Home » , » Neighbours From Hell

Neighbours From Hell

February 9, 2011

Tajuk entry hanyalah sekadar tajuk sahaja. bukannya betul-betul ada jiran dari neraka. aku ciplak tajuk ni dari sebuah game lama.. bayangkan, dah nak masuk 9 tahun, baru aku jumpa game best nih haha. kalau korang pernah tengok cerita Denis the Menace, si budak kecil nakal yang tak sengaja mengusik jirannya, game ni lebih kurang camtulah. mengusik jiran sebelah rumah, tapi dengan sengaja huhu.

Game ni memerlukan kita untuk berfikir macam mana nak mengusik jiran tu dengan hint-hint yang tertentu. kalau dia bagi tikus, macam mana nak usik jiran dengan tikus tu. kalau dia bagi berus gigi kotor, macam mana plak nak usik dia.. haa lebih kurang camtula. kena banyak berfikir. kebanyakkan mission dalam game ni agak mencabar. critical thinking jugaklah. cehh tak baik sungguh game ni suruh berfikir ke arah kenakalan haha.








Apa-apa pun, ini hanyalah sebuah permainan video yang sengaja direka untuk menghiburkan manusia. jangan diikut segala perbuatan nakal@jahat dalam game tersebut. anggaplah ianya sebagai satu bentuk hiburan semata-mata. hati jiran kita kena jaga. walaupun sehelai sahaja daun kering jatuh ke halaman jiran, perlu disapu sebagai tanda hormat dan menjaga perasaan. tanpa jiran, kita keseorangan.

Psst~! serius aku leka main game nih haha selamat semua mission dah habis. kalau tak, jahanammm.

27 komen bernas:

Fairosza said... [Reply to comment]

ish jahatnya..tp cam klakar plak game ni..haha..
patut kene tulis 18+ je yg boleh main..hehehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

HAHAHA...orang tua main game ni..adeh..lpas ni mish dtg copy bleh..hehe

Gadis Atie said... [Reply to comment]

mcm best je game ni.. nak try jugak la... hehehe

missSenget said... [Reply to comment]

haaha..

best tu game ni...

suffer8zine said... [Reply to comment]

patut la, kau main game upenye.hehe

Terkini : Fakta Menarik Tentang Tidur

saya_arief said... [Reply to comment]

nak main gak game ini.
:D

Izan Ishak said... [Reply to comment]

cam best je afiq game ni kan.
tp k.izan cam dah tak seswai plak layan game2 gini~

zahidah dihaz said... [Reply to comment]

lamanya sudah tak main game...mungkin zamannya sudah habis kot....hehehehehe



new entry: http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2011/02/2011-tahun-yang-ajaib.html

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
hehe game ni mmg best kak..rase mcm jadi budak2 semula haha main je kak :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@suffer8zine
haha sori bro..main game sebab tnsion ngn ptptn..berlambak dokumen nak kena sahkan huhu alhamdulillah da setle.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha dtg r kalau x malu ;p

Bulan said... [Reply to comment]

owh u main game u ignore i ek?
xpe2..majuk ah.ahakss

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
haha u nih,sikit2 majok.anta balik umah mak tawla haha mepek!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Fairosza
haha btul gak tuh..budak2 dilarang main..tapi makin ditulis, makin dorang nak main huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Gadis Atie
hehe try je.cnfirm best~! :D

eRza farEeha said... [Reply to comment]

sblom nk coment~fulamak bulan majok lah..hehehe

ehem3..game??ala..xmen la game cm ni..men la game fight2..ahaha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
haha ngade2 je bulan tu :P game fight? da berzaman da men game cmtu.bosan tahap gaban haha

pu3mas89 said... [Reply to comment]

nak main jugak !! tapi xreti =(

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

koh koh koh....
patutla...

weh.. mana adek ang?? senyap je manjang ari tu.. kata cuti??

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@pu3mas89
hehe mainla slow2..senang je game ni kalau dah tahu basic :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Pendekar Berkuda
haha de cuti 3 ari je kot..skng da masuk belaja balik.. ko spam je kt chatbox de tu.

Rainbow said... [Reply to comment]

smp ari ni rain xpham la nape rmai laki suka main games.. huuu..
hate games.. ke rain yg kolot??.. hmm

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Rainbow
haha afiq rasa balance kot, ramai je girlz yg main game.. even game dalam fb tu :D

bagi afiq, game ni sebenarnya salah satu cara untuk release tension. :)

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

x suke main game nanti ketagih:-)

caliph shuriken said... [Reply to comment]

neraka sgguh game ni, hukk...

latest en3: ~ tira miss u ~

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

ahaha.. sib baek aku x gila game.. heheh..

sarah mohamad said... [Reply to comment]

cam best je . nak try ah ! hihi

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog