Home » , , , , , , , , » Selamat Tahun Baru Cina 2011, Khurafat, dan Surat.

Selamat Tahun Baru Cina 2011, Khurafat, dan Surat.

February 2, 2011

Assalamualaikum...

Selamat Tahun Baru Cina 2011

Apa plan di cuti-cuti raya cina kali ni? tak nak penuhkan jalan raya ke? tak nak penuhkan hotel-hotel, chalet-chalet dan rumah tumpangan ke? tak nak penuhkan masa cuti ke? mehla bercuti sakan bersama keluarga. bukannya selalu dapat berkumpul beramai-ramai. makan malam bersama, berhibur bersama, berlawak bersama, berehat bersama... tapi fuhh!

Nak pergi bercuti pun akan menjadi satu masalah kalau tak dirancang awal-awal. semuanya kena plan dengan betul dan teratur. kalau buat keputusan last minute, huru-hara la jadinya nanti. jalan jem la, bilik hotel fully booked la, macam-macam.. apa-apa pun, buatlah keputusan dengan bijak, jangan kerana kesalahan diri sendiri, salahkan orang lain. memang bara.. apa-apa pun, selamat tahun baru cina dan selamat bercuti :D

--------------------------------

Tahniah Mr. Syamsul Yusof

Aku dah lama tak tengok wayang. biasanya aku tunggu dvd keluar baru aku pergi beli dan tengok. tapi hari ni aku telah pecah tradisi, pergi tengok wayang. ceritanya khurafat. perghhh! duduk di seat paling hadapan. teleng dah kepala aku zzz.. aku nak suggest sikit kepada panggung wayang, tak payah jualla tiket untuk seat depan sekali, bukannya dapat tengok wayang dengan selesa pun.. dahla duduk depan sekali, screen plak besar, mata tak dapat nak fokus untuk the whole screen... serius aku tak dapat nak concentrate bila duduk di seat depan. customer is always right, rite?

Aku dengar cerita ni scary. scary tang mana aku tak tahu, itu pasal la aku pergi tengok.. bagi aku hantu dalam cerita tu memang agak menakutkan sebab suka muncul waktu kita tak suka dia muncul. memang melatah terkejut la. lepas tu pengisian cerita memang terbaik. banyak nasihat dan pengajaran yang kita boleh cedok. lagi satu aku tak sangka yang endingnya macam tu. macam mana? pergila tengok bagi siapa yang belum tengok lagi. rasai sendiri pengalaman berdepan dengan hantu, face to face.. memang patutla cerita khurafat dapat untung berjuta-juta, tahniah Mr. Syamsul Yusof!

--------------------------------

Surat

Setelah begitu lama menunggu surat daripada HSBC Bank Malaysia Berhad, akhirnya tiba jua ke tanganku. alhamdulillah, makin bertambah rezeki dari hari ke hari. terima kasih kepada Nuffnang dan my loyal readers. siapa kata dengan blogging, tak dapat nak menjana duit? sebenarnya boleh je kalau kena dengan cara dan usaha. tengok macam redmummy yang serba merah tu, pendapatan sebulan lebih dari RM10k kot. bagi golongan yang menafikan kenyataan 'blog boleh menjana pendapatan', anda adalah orang yang cepat berputus asa..

Dan surat kedua aku ialah surat konvokesyen. wuuuuu dah lama aku tunggu surat ni. penat lelah aku belajar selama ni akhirnya berhasil. dapat jugak aku konvo nanti macam orang lain. kalau tak, dulu gigit jari jela bila tengok gambar orang konvo. meleleh air liur huhu. kepada yang sudah konvo dan bakal konvo, tahniah dan kepada yang sedang berusaha untuk konvo, all the best and goodluck!

Psst~! 'kalau kail panjang sejengkal...... belila yang panjang sikitttt' haha tak boleh blah langsung pantun si nazmi raja lawak 5 nih.

32 komen bernas:

Saffrina Ropiee said... [Reply to comment]

Aku plan nak keluar tengok wayang tapi tak tau la nak tengok mana satu. Takut bazir duit. Dah baca entri ni cakap Khurafat terbaik, teringin la nak tengok. :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Saffrina Ropiee
kalau minat genre seram, tengokla khurafat.. :D

Syat0za said... [Reply to comment]

seram eh khurafat? macam seram je.. >_<" untuk pengetahuan bro afiq, sudah 4 tahun zai tak pegi tgk wayang ni..ekekekek

eRza farEeha said... [Reply to comment]

wahh..da tgk khurafat!!!
tahniah konvo!!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Syat0za
hehe agak seram jugakla..banyk elemen2 suspen :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
haha tq yer nek ;p

Fairosza said... [Reply to comment]

surat konvo apa fiq?
dah habis ke kat uitm?cam cpat je..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Fairosza
surat peringatan soh cek maklumat peribadi je hehe tu konvo untuk dip :D

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

ang lagi tak boleh blah fiq...
yang ang pi beli tiket depan tuk apa??

kalau tak dapat seat tengah ngan belakang... beli la time lain..
adush~!

SpaQue said... [Reply to comment]

haha..terpengaruh gak ko tgk khurafat ni..aku pn ntah cmne leh trmasuk..nak bblik 2 driving rse seriau jek..haha..gatal sgt tgk mlm2


Entri bes kat sini Top 10 - Perpindahan Pemain Termahal Bola Sepak Dunia | Hari Wilayah 2011

Burp said... [Reply to comment]

ko bukan kate nak balik ke ngan aku time kat wayang tadi? hahahahahah!!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Pendekar Berkuda
sebabnya aku malas da nk g tgk wyg hari lain, nk xnk kena beli gak.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@SpaQue
haha ingt nk tgk malam, tapi apakan daya ada adik2 yang xkle kluar mlm :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Burp
balik ngn ko?ape cer plak ko ni?

Anishaway said... [Reply to comment]

patutnye seat depan tu bagi free sudehhh.
huhu

Bulan said... [Reply to comment]

tahniah! da konvo

mizz nanas said... [Reply to comment]

congratsss for ur convo!! huhuh x sempat ag tgk khurafat...tp feedback org yg da tgk sume p[ositip..kompem la besh kan...btw, i folo u oredy~ weeewiittt!!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Anishaway
haha taw xpe.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
tq2 mokcik.tapi lom konvo lagi,bakal konvo ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@mizz nanas
hehe tq2..pgla tgk khurafat,4sure melompat2 ;p

Izan Ishak said... [Reply to comment]

dah lama tak tgk wayang...nak bawak askar berderet 4 org? cam tak mungkin je afiq. nntilah msti ada kat astro first. klik aje..

**bestnya nak konvo! kenangan 9 thn lepas terbayang di ingatan~

najihah sahami said... [Reply to comment]

haha..afiq melatah ke masa mayat tergolek jatuh lam gaung tu??hahaha...waa..tahniah fiq dah nak sarung jubah konvo pun die. hehehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha agak la, tibe2 je muncul sebelah driver wakaka tapi yg paling best,afiq suka hantu berdiri atas bumbung tuh..real wooo :D

belum sarung lagila mish, bakal sarung :D

jaysya said... [Reply to comment]

ok nk komen jugak,,
khurafat tu hmm ok la pengisian dye,
but xtau tang mane yg kne jerit actually,
n asyik pecah perot gelak je dnga org dlm panggung tu menjerit la,,
sampai menangis pon ade,,pelik2,
hee btw gudluck convo afiq,
ceq xpat surat lg la,;(

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

jom la fiq blanje aku, duit da kuar tu.hahah

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@jaysya
haha btul2..afiq pun tergelak gak ngn jeritan dorang... even time syamsul pegang bahu de dgn tgn sendiri pun orang menjerit huhu

tq btw :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@nazirulhazwan~
haha aku nak belanje heliza sorang je :D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

tahniah fiq..nnt tunjuk gmbr ensem pki jubah ye?

shida saje said... [Reply to comment]

cite khurafat xtgk lg la..huhu xpe2 shida usha kn nk g tgk juga ngeeee :D
tahniah afiq untuk konvo tuh plus plus dpt rezki dr nuffng lg =)

Gayahspears said... [Reply to comment]

seram tak??? huhu

Faizal Fredley said... [Reply to comment]

hahaha..aku masih x sempat nak layan..time ada masa tiket mesti habis..hari tu ada tiket tapi sorang2 lak..x kan la nak tgk citer hantu..seram woo...

zaidatul salwa said... [Reply to comment]

tgk cite hantu kat wayang...rase xtertengok nanti.duk tutup mate je.hihi.

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog