Home » , , , , , , » BBQ Siakap Tiga Rasa

BBQ Siakap Tiga Rasa

February 5, 2011

Assalamualaikum...

Lama rasanya tak update blog. sampaikan ada yang bertanya bila nak update. hehe bila penyakit malas tu datang, nak tujah-tujah papan kekunci ni pun malas. nak buka blog pun malas. almaklumlah, cuti umum kan. blog aku pun kenala cuti umum. 2 hari je pun. so apa cer dengan korang punya cuti?

Cuti aku macam biasa je. biasa-biasa pun, bercuti jugak namanya. first day CNY, bbq menjadi pilihan. nak pergi bercuti jauh-jauh, hotel and chalet dah fully booked plus tak tahu nak pergi bercuti kat mana. so bbq lah yang terbaik. berkumpul bersama keluarga, pakcik makcik, dan saudara mara, join aktiviti bakar membakar ni. ayam, kambing, udang, sotong, jagung, wedges, hotdog, dll menjadi menu pilihan untuk dibakar sampai hangus haha

Hari kedua CNY, Pantai Jeram plak menjadi destinasi pilihan. pernah makan di Restoran Aroma Ikan Bakar? fuhh! rugila siapa-siapa yang tak pergi sana lagi. tempat tu dekat je dengan Klang, Kuala Selangor, Kampar.. betul-betul tepi laut. memang syok sungguh makan kat situ, dengan angin sepoi-sepoi bahasa, udara dari laut yang nyaman, restoran yang simple .. dan yang paling best, makanan laut yang fresh belaka. orang kata ikan siakap tiga rasa kat situ sedap, so kitorang pun orderlah menu tu.



Memang sedap! crunchy sungguh ikan siakap tu dorang masak. sampai ke sisik ikan ditelannya. sebenarnya ada je order menu best yang lain macam ikan cencaru, kepah, sotong tepung, dll.. tu kiranya supplement jela, sebagai penambah rasa. semuanya sedap! tak rugi dan berbaloi plak rasanya datang dari jauh semata-mata nak makan makanan laut yang fresh kat situ. harga pun ok je :)

So itu jela aktiviti2 aku pada cuti umum raya cina ni. tak termasuk mendownload cerita-cerita yang menarik untuk didownload di laman web teamaryzs.com. haha download, download jugak, dvd ori tetap kena beli :D

Psst~! kedudukan chatbox aku dah bertukar lagi. sila scroll sampai ke tengah page kalau nak tinggak jejak.

24 komen bernas:

KELI OH KELI said... [Reply to comment]

weih..sedap ni kotttttttt....laparnya ku rasakan...... "P

Bulan said... [Reply to comment]

sampai ati pokcik x ajak i.huh!

scha al ahmad said... [Reply to comment]

perggggggh...
bbq sakan noh..
famly besaq kew kumpol..
cam besh.......!!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@KELI OH KELI
haha silalah ke aroma ikan bakar tu :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
eh, u kan kat klate, guano nak ajok? kate nk g datim ngn anuar :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@scha al ahmad
hehe ramai jugakla yang berkumpul.happening :D

win@momyShaneQeisha said... [Reply to comment]

wah bestnya ikan siakap 3 rasa.tak pernah pergi situ.
memang nampak crunchy sungguh ikan siakap tu.

Rama2Ungu said... [Reply to comment]

sedapnya siakap tu..heheheheh

eRza farEeha said... [Reply to comment]

belanja psni!!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@win@momyShaneQeisha
lepas ni ajak2la sape2 pg mkn kat situ.serius sedap :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Rama2Ungu
hehe x terliur ke? da boleh mkn sebenarnye tu :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
haha no prob!! tunggu cek ada duit k ;p

saya_arief said... [Reply to comment]

sedapppppp.
:D

ikeen said... [Reply to comment]

perghh!!!!!..cm berbunyik2 lak perot nie nk mkn siakap

scha al ahmad said... [Reply to comment]

@Afiq Bukhari
jeles beb..
jarang dpt kumpul 1famly rmi2..
huhuhu..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@scha al ahmad
hehe xpa2, len kali bila cuti pnjang plan r ngn family2 lain :D

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

fuh, ikan tu cm memanggil2 name aku la.derm

Cikmin said... [Reply to comment]

hah????? siakap BBQ 3 rasa lagi ni...sedap oooo sedap... :P dah lama pulak tak makan siakap ni..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@nazirulhazwan~
haha der,leps ni kalau gathering blogger, buatla kat tmpat ikan bakar lak :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cikmin
eh cikmin, tajuk tu afiq saje gabungkan hehe ade 2 cerita dalam 1 entry :)

pu3mas89 said... [Reply to comment]

afiq.. nanati mas mai sane ajak mas mkn kat situ tau !! harus jugak !!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@pu3mas89
haha boleh je kalau mas amek afiq kat rumah :D

krole said... [Reply to comment]

wuahhh!!!nmpk sdap r...

Miss Yaty said... [Reply to comment]

wah terliur tengok ikan tu...windu pulak ikan siakap 3 rasa kat phuket kat jengka dulu...

windu plak zaman diploma....huk3

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog