Home » , » Nuffnang Merajuk Dengan Aku ke?

Nuffnang Merajuk Dengan Aku ke?

August 20, 2010

Assalamu'alaikum..

Hehe jangan percaya tajuk kat atas tu.. saje nak buat gempak... tapi mungkin ya jugak kot... sejak aku bertukar domain dari minggu lepas, Buffered Earning aku kurang aktif... kenapa yer? afiqbukhari.com still mencari identiti lagi ke dalam enjin carian? hehe

cuba tengok nih...
klik untuk tumbesaran

Tengok kat nama blog tu, still blog si biru sampai sekarang.. macam mana pihak nuffnang akan kira ek? kira 'burn' terus ke? kalau trafik, memang kira burn da.dala trafik baik punya hari tu huhu... cuba tengok plak dekat buffered yang aku mark tu... sebenarnye aku dapat buffered tu serentak.. tapi still untuk domain blog si biru lagi..

Tu la akibatnya.. pkul 11 malam pada hari yang sama, hang p tuka domain.. masuk je pukul 12am keesokkan harinya, trafik analytic kat dalam nuffnang ciput je.. haha penat lelah satu hari dok mengumpul trafik tergadai macam tu je.. tobat x mau buat dah pasni...

Apa2hal pun aku bersyukur sebab aku still dapat buffered lagi sampai sekarang.. iklan nuffnang still muncul jugak walaupun x sekerap macam dulu.. tapi xpe.. aku anggap itu adalah risiko yang aku kena tanggung selepas bertukar domain... maybe ia akan mengambil masa untuk afiqbukhari.com mendapat tempat dan nama dalam enjin carian dan nuffnang..

Aku pernah terbaca satu artikel tentang persoalan yang berlegar2 dalam setiap fikiran nuffnanger ni, kenapa blog yang masih mentah boleh mendapat buffered lagi awal dari blog2 yang dah lama bertapak??.. okeh aku kreditkan kat sini, Terjawab : Kenapa Blog Yang Trafik Rendah Boleh Dapat Buffered Ads dari Nuffnang? . selamat si Lanun ni direct terus bertanya kepada pihak nuffnang dan jawapan yang dia dapat memang betul2 memuaskan....


Ehh, dok termenung ape lagi tu? aku x nak bgtaw korang secara details.. cepat pergi baca kat SINI hehe


psst~! aku sayang nuffnang sorang je!! :D

40 komen bernas:

DaHLia said... [Reply to comment]

hehee sis pun. seb bek Nuffnang kembalikan seketoi buffered pada sis..alhamdulillah peluang tidak disia-siakan... :)

Afiq said... [Reply to comment]

@DaHLia hehe btul tu sis.. skng tgh tunggu action dari nuff je ni samaade de nak masukkan sekali earning buffered tu atau x..
huhu jgn la merajuk dengan saya nuff hehehe

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

buakn merajuk rehat jap kot

Tips Mudah Tingkatkan Trafik

Zaer!! said... [Reply to comment]

Maybe pasal afik tukar dot.com kot..huhu.;-)sabar2..

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

nape nak majuk ni...alololo...heheh...termakan pujukan tak...takpe lah, mana tau lepas raya dapat...

Afiq said... [Reply to comment]

@Sharinginfoz huhu yela kot :)

Afiq said... [Reply to comment]

@Zaer!! haha maybe..kena tanggung la nmpknye :D

Afiq said... [Reply to comment]

@Nur Hawa Mohd Zin hehe pgla pujuk nuff tu.. ekeke isnyaAllah..nuff kan baik :D

Nur Hayaty said... [Reply to comment]

dulu time blog yaty tak exposed blog,yaty byk dapat BE,masa tuh mana tahu nuff ni apa,so mmg tak exposed la,follower time tu ada 3 org je,after tahu BE tu apa,bila lihat meterd earning,pergh..lebih dr 10 BE ada dalm metered earning,rasa terkilan pun ada,its ok,belaja dari kesilapan,now,nuff ,masih baik hati,dia turunkan stu dia beri stu yang baru sebb tu syg nuff sgt2..hehe

zida said... [Reply to comment]

takpe. :)

Kiko Berdendang said... [Reply to comment]

Usaha tangga kejayaan gitu

encHIx laNDax said... [Reply to comment]

wah~~ok la tu..janji ada~~hehe

Yuni Aisyah said... [Reply to comment]

teruskan usaha n yg penting semangat..!!hehe

Afiq said... [Reply to comment]

@Yuni Aisyah hehe yeah!! tgh smagt nih!! :D

Afiq said... [Reply to comment]

@encHIx laNDax hehe alhamdulillah..

sop said... [Reply to comment]

bukan merajuk.. afiq dah dpt byk sebelum nih sampai mampu beli domain.. tu dia x bg dah.. bg plak kat org yg blom mampu beli domain.. huhuhhuu [joking]

Sop lg lama x dapat BE.. dahlia dpt juga seketul dua.. sop mmg tak bau langsung BE.. harap2 boleh kejar advertorial lak..:)

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

fiq btol le miss nye pon mcm majok je... br je jd 2 3 hr ni... eh tah2 sbb ltk clicky ke? ho3

Afiq said... [Reply to comment]

@sop ekeke jgnla cenggitu..beli domain sbb nak maintain nuffy gak :D

fuhh.. advert tu..hehe insyaAllah bro sop :D

Afiq said... [Reply to comment]

@MissXYZ a.k.a Abaikan hehe ape plak kene ngene ngn clicky?affiliate tu ek? xmungkin kot.. kite just nk gune system web analytic je..cikmin pun gune apa... hehe :D

caliph shuriken said... [Reply to comment]

sjak akhir2 ni BE sy dh lari jauh.. ntah gi mana ntah...

Afiq said... [Reply to comment]

@caliph shuriken hehe maybe jatuh kat tgn orang lain kot..mklum la..makin ramai yang dah menggunakan khidmat nuffnang ni :D

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

abeh tu kompius la apehal plak BE x mau naik... dr 7 hengget 1 BE da jatuh tgl 2 hengget ape kes? adoiiiii

Afiq said... [Reply to comment]

@MissXYZ a.k.a Abaikan hehe ntahla..afiq pn xreti nak jawab sbb afiq xbkerja ngn nuffnang ekeke

dunspeak♥ said... [Reply to comment]

nuffnang kekasih hati cikbelog.ekeke ;p

LaNuNsepet said... [Reply to comment]

he3.. tak sangka ade link ke blog aku..
pape ilmu kt share :-)
best blog ko.. aku suke.
1st time sini.

YuYu said... [Reply to comment]

jgn kecoh2 ye kawan2 tersayang ku sekalian alam...esok akan ku post laju kan my buff untuk kalian..sila bg alamat msng2...miss, afiq n zaer amatlah di alu kan, akan ku bagi stiap sorg itu dua ketul sorg...cukup x...:P


psssttt: sabo fiq, mybe jgk fiq bru tukar domain kali tu...moga sukses selalu...:)

[z@ck] said... [Reply to comment]

risiko yg sgt besar..perlu fikir betol2 b4 tukar

Afiq said... [Reply to comment]

@[z@ck] yup,xkn buat lagi da psni :)

Afiq said... [Reply to comment]

@YuYuhehe sabaaa.. thnkx yuyu :D

Afiq said... [Reply to comment]

@LaNuNsepet hehe entry ko tu berilmu..mmg sesuai sgt utk dkongsi bersama :)

thnkx lanun :D

AJ said... [Reply to comment]

sabaq na..something good come with a price huk2..

DaHLia said... [Reply to comment]

afiq, dalam blog manager tu afiq xtukar url ke??
kena tukar tu bro...
mcm sis, sis tukar URL blog ...so, buffered akan direct menempek...

Afiq said... [Reply to comment]

@DaHLia da tukar da sis..dari mhari mula2 tuka domain tu huhu thnkx sis.

hentakbelipat said... [Reply to comment]

kau kene balnje nuff mutabak beb

Afiq said... [Reply to comment]

@hentakbelipat perghh kena sogok nuff la plak cmni.. haha

taqie said... [Reply to comment]

afiq.. taqie lgsung tatau sal buffered earning.. skg earning bru 42 hinggit.. buffered earning mcm mna nk dpt.. :(
p/s : sy bru merangkk dlm dunia blog :p

Afiq said... [Reply to comment]

@taqie hehe seingat afiq, UV(unique visitors) kena maintain 100@200 sehari..
lepas tu, kena letak ke3-3 iklan nuffnang dalam blog(skycraper, sidebar & between post)
kalau boleh semua iklan2 nuffnang letak kat satu tempat yang pembaca senang nampak.. nk lagi afdhal, letak kat bahagian atas sekali..
skng rasenye nuff akan bagi buffer kat semua blogger..xkirela blog tu baru ke lama ke.. try baca kat sini http://lanunsepet.blogspot.com/2010/08/terjawab-kenapa-blog-yang-trafik-rendah.html

taqie said... [Reply to comment]

mekasih fiq.. taqie try wat ek ..hee.. nk maintain 100-200 tu pyh sikit.. tkpe..try slow2.. :) btw thnks tau :D

Afiq said... [Reply to comment]

@taqie hehe btul2..biar lambat asal sela,at.. ur welcome :)

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

tahniah...awe tak meningkat lagi..heheh

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog