Home » , » Kopitiam Maya Yang Halal - Blog Review

Kopitiam Maya Yang Halal - Blog Review

August 13, 2010

Assalamu'alaikum...

hujan lebat tatkala orang ramai berpusu2 ke bazar ramadhan untuk membeli juadah berbuka puasa... pengenalan luar dari kotak... zzz

masih ingat lagi dengan tajuk hangat 'was-was kopitam'? hehe kali ni aku saje nak kaitkan dengan satu blog yang diberi nama padinno.com. blog ni ada kedai kopitiamnya sendiri di alam maya. korang perasan x ada satu banner yang bertemakan cawan kopi dalam blog aku ni? hehe gambar yang kat sebelah ni ha.. tapi yang penting kopitiam padinno ni halal.

sebenarnya aku baru kenal dengan tuan empunya blog, si padin ni dalam sebulan lebih yang lalu. ye ke padin? ehehe mula2 aku masuk blog dia, kuning semacam je. wahh, macam best je ni. tapi takut gak nak berkenalan dengan padin ni. muka nampak garang je dalam blog.. bila dok beramah mesra dalam chatbox, barula taw betapa lembutnya hati seorang insan yang padin ni..

berbalik kepada blog padinno.com. susunan yang kemas dan teratur. dari atas sampailah ke kaki blog. satu persatu gadget disusun dalam kotak masing2. dan yang lebih penting, ringan!! paham2 jela bila menggunakan pc yang outdated, semuanya lembap. tapi bila masuk blog padinno.com ni, cepat je keterbukaanya haha pendek kata, lajulah!

ok aku ingat nak berterus terang je dengan korang. setiap hari, aku mesti bukak padinno.com ni. sebab apa? sebabnya entry2 yang padin buat semuanya ada maklumat yang berguna. padin bukan omong kosong. x percaya? try baca entry yang padin buat ni, 'Perjuangan Ramadhan' . try la baca. nak lagi? try baca ni plak, 'Surat Untuk Mak'. haa,apa macam? ok ka tarak ok?

bagi sapa2 yang pernah masuk blog si padin ni, korang mesti familiar dengan gambar yang di bawah ni kan? ekeke cute x padin?

tuan empunya padinno kopitiam :D

hehe tu sajelah yang aku nak cerita pasal si padin dengan kedai kopitiam dia tu. yang penting, sejak aku kenal padin dan kedai kopitiam dia tu, aku mula kenal ramai kawan dalam dunia blog ni. macam2 masalah leh dibincangkan kat dalam kopitiam padin. korang pun kalau nak join melepak kat kedai padin, mehla. bukan apa. sambil2 korang blogwalking atau bosan xtaw nak buat pe bile duduk depan laptop, leh berborak sakan kat kopitiam padin. mehlaaa... kat SINI.. scroll sampai bawah taw :)

psst~! oit padin,thnkx kat ko pasal temukan aku dengan member2 yang lain :D

17 komen bernas:

Khairul Azmi said... [Reply to comment]

salam perkenalan....
bru je tahu pasal padinno tu...
nak bukakk jap lagi..
hehe

yuyu said... [Reply to comment]

wahhh dh siap dh pn...nice n3 fiq...jom la ramai2 memeriah kn kdai kami ye...hehe promot sat...

wahh siap puji2 lg padin..mesti padin bg no1 ni..lalala ...


btw, gud luck fiq

padin said... [Reply to comment]

salam Fiq hehe..

tu la, berkawan biar seribu kan.. or mungkin lebih.. so kite bole timba banyak pengalaman org lain yang kite tak pernah rasa sendiri hehe

ok, gudluck Fiq

Afiq said... [Reply to comment]

@khairul: hehe meh la meramaikan lagi kedai kopi tu..leh tambah geng n kongsi mcm2 hehe

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

hahaha aku ske tajuk entri ko fiq wawawa ade potensi nk mng besar ni.... =)

kopitiam halal huuuuuuuuuu

Afiq said... [Reply to comment]

@missXYZ: ekeke mmbodek nmpk? hehehe memang halal pun..tanpa was2 lagi hehe :D

adqayyum said... [Reply to comment]

yeah...
hari2 kita pekena kopi padin...
smpi dah addict nih...
bila lame2 xkene mleleh air liur...
aik??dah lain mcm bunyik nih???
kuikuikui...

suzie rahman said... [Reply to comment]

huhu,,blog suzie berat ker.hihi

annazanariah said... [Reply to comment]

kopi kat padinno kopitiam best even mahal. hehehe..
kat sini jugak la anna dapat kenal dengan afiq. b4 ni pernah kunjung kat blog je, tak pernah chat, tapi kat kopitiam, kita dapat berborak sakan kan? hehe.. nice entri fiq.. wish u best of luck. wang besar.. wang besar.. wang besar...!!! hehehe..

Afiq said... [Reply to comment]

@suzierahman: hehe ringan je.. :)

@anna: haha btul tu anna..kalau xde kopitiam padin ni, kita masuk blog just tinggal jejak je..atleast kite leh kenal ant stu same lain kan huhu gdluck utk anna jugak :D

++***hana zaty**++ said... [Reply to comment]

hai! pembantu padin datang nengok!!! hehe...

wat macho cam padin..

gudluck!

Afiq said... [Reply to comment]

@hana zaty: haha kire nak menilai la ni ekeke sila2kan ;p

padin said... [Reply to comment]

Salam

Entri ini bernilai RM 20

Tahniah..

xangonila!! said... [Reply to comment]

tahniah blogsibiru..ops!!.blog afiqbukhari.com!!

annazanariah said... [Reply to comment]

salam afiq..

tahniah.. datang sini ikut zaer.. maklumlah, zaer dah menang 1st place. hehe.. kasi kipas sikit. lalalalaaaaa~

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

perghhh yey entri duit huhuhu

Afiq said... [Reply to comment]

@anna: wsalam anna hehe tq2..xsangke lak padin bagi no2.. zaer plak no 1..hehe anggap ni duit raye dari padin ekeke kasi kipas?kicap cap kipas nak? ;p

@missXYZ: haha ;p

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog