Home » , » Entry Gaban

Entry Gaban

August 21, 2010

Assalamu'alaikum...

Aduh, x bermaya betul aku hari ni.. x macam hari2 lain.. buka puasa hari ni pun bukan start dengan kurma, pergi pulun kuih onde-onde.. taw apa onde-onde? onde-onde tu bentuk dia bulat, warna hijau diselaputi kelapa.. isi dalamnya gula melaka. ke ada isi lain? setau aku gula melaka je.. manissss.. haaa, manis tu penting, sunat berbuka ganti kurma hehe

Sepatutnya bagi aku, buka puasa jangan minum soya sebab soya tu tenusu.. ada orang kata x bagus minum kalau ada gastrik.. huuu x adil betul. dala sedap betul soya tu... arhhh minum jela... amek ko, 2 gelas aku balun. sampai sekarang senak perut.. mata kuyu je macam hisap dadah. haha penangan soya ni.. untuk aku je ler.. jgn nak samakan dengan orang lain..

Pegi tarawih pun terpaksa je. adehh tapi alhamdulillah aku pergi jugak... dari dok umah tahan sakit, bek pergi masjid tadah pahala ye dakk.. hari ni tok imam baca surah Yassin dalam solat... perghh lagi bertambah segar la aku bila dengar surah yassin pasal dalam2 banyak surah panjang, surah Yassin je aku hafal sampai abeh.. kebiasaanya sebelum2 ni, tok imam baca surah lain, aku dok senyap hayati ayat2 al-Quran tu.. hehe ehermmm!

Sampai2 umah, bukak suis, on laptop, cek komen, dok termenung sat, dan akhirnya aku dok mengarang entry ni.. entry gaban namanya hahah!

jap, perasan x header baru aku tu? ekekeke ngelabah!!

psst~! nak sahur pkul berapa korang ni?

29 komen bernas:

n4dh!3r4 said... [Reply to comment]

saya perasan animated header kamu tuh!! :D

Afiq said... [Reply to comment]

@n4dh!3r4 cane leh perasan nihh? :P

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

header tu bergerak-gerak.. knp?? panas punggung kah?? ha3~

n4dh!3r4 said... [Reply to comment]

sebab berkelip2 mcm lampu kelip2 raya tuh.. haha :P

Afiq said... [Reply to comment]

@NuSaNa NoSa 91 haha lebey kurang la ;p

Afiq said... [Reply to comment]

@n4dh!3r4 ekeke tu tndenye raye nak dekat da haha

Aida Effarina said... [Reply to comment]

suka header tu, simple but nice. *thumbsup*
ish mesti seksa kan gastrik time puasa ni..

Afiq said... [Reply to comment]

@Aida Effarina hehe thnkx..hehe seksa gak la..dalam perut mcm ada gas je..huuu

cikmin said... [Reply to comment]

kejap lagi nak masak sahur... :P dah sehari dua ni asik telat jek..

Afiq said... [Reply to comment]

@cikmin telat tu ape cikmin? hehe

MOFASAD said... [Reply to comment]

buat3 taknampak.

jajaja

Afiq said... [Reply to comment]

@MOFASAD haha sengal lu ekeke

Zaer!! said... [Reply to comment]

haha..Nape la xnk try Presh Oren sekali time bukak pose ni..soya je.hehe

sop said... [Reply to comment]

wah.. header flash.. tahniah..:)

echah mashuri said... [Reply to comment]

name afiq tu berjoget..heeee

Afiq said... [Reply to comment]

@echah mashuri hehe berjoget cara ape? ;p

Afiq said... [Reply to comment]

@sop hehe thnkx bro..

maCy said... [Reply to comment]

santek. nak!

Azmi said... [Reply to comment]

hik3...
dah sahur dah.....

Afiq said... [Reply to comment]

@Azmihaha alhamdulillah :D

Afiq said... [Reply to comment]

@maCysantek? kenela baik dengn adik afiq tu ;p

ice♥ice said... [Reply to comment]

soya xelok untuk kesihatan lelaki..hihii

Afiq said... [Reply to comment]

@ice♥ice alamak, ya ker? adehh kena berenti minum soya la pasni eh huuuu

alif said... [Reply to comment]

menarik header ko ni

Izan Ishak said... [Reply to comment]

afiq...bestnya header tu! nak raya...nak raya...

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

header yang menarik dan simple...hehehhe...tapi blog ni senang loading

Afiq said... [Reply to comment]

@alifthnkx bro :D

Afiq said... [Reply to comment]

@Izan Ishak hehe lampu kelip2 tu..mood raya mai dahh :D

Afiq said... [Reply to comment]

@Nur Hawa Mohd Zin hehe thnkx awe.alhamdulillah kalau awe kate senang nk loading..senang utk smua :)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog