Home » , , » Fungsi Terbaru Blogspot - Comment Inbox

Fungsi Terbaru Blogspot - Comment Inbox

August 13, 2010

Assalamu'alaikum...

Tergerak pagi2 buta lepas sahur nak check komen2 yang masuk dalam blog ni, tiba2 mata menangkap sesuatu yang baru... yeahh fungsi terbaru didalam blogspot iaitu 'Comment Inbox'. x silap aku fungsi ni hanya sesuai untuk pengguna blogspot yang mengaktifkan comments | Awaiting Moderation je.


Klik Untuk Tumbesaran

Eh kejap. sebelum aku terlanjur, korang taw apa fungsi awaiting moderation tu? fungsinya adalah untuk menapis dulu segala komen2 yang bakal masuk ke dalam entry yang anda buat. atau erti kata lainnya, penapis. maksudnya, kita sebagai pemilik tanah blog tersebut berhak untuk menilai dan membaca dahulu komen2 sebelum ianya dipersembahkan@publish kepada para pembaca.


Klik Untuk Tumbesaran

Kalau korang perasan dalam gambar tu, ada menu tab baru la, awaiting moderation dengan spam. waa siap ada spam. auto detection lagi. bagus btul. so lagi senangla lepas ni nak organize komen2 yang bakal masuk. boleh tapis2 dulu. hehe

Klik Untuk Tumbesaran

Untuk turn on fungsi awaiting moderation tu, korang klik Settings > Comments > Comment moderation. tick bahagian 'always'. kalau korang nak diberitahu melalui email, masukkan email korang didalam kotak 'email adress'... siap~! :)

psst~! blogspot sekarang semakin memudahkan kita ;)

8 komen bernas:

Nur Erma Suzieaty said... [Reply to comment]

waaa sgt bagus.

fiD said... [Reply to comment]

dapat tangkis komen2 yang menghasut, heee

fiD recently posted... Isap Batang Di Bulan Puasa ! Gay ?

Hamzah Ian said... [Reply to comment]

bagus jugak mende ni.. kadang2 org yang komen tu komen kat post lame2.. ade mende ni senang skit kite tau diaorang bace post mane..

nice one..

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

wah bagus2...tak da masuk komen2 nth ape2..tapi awe dah block anonymous..hehe

Aida Effarina said... [Reply to comment]

yg best nya sbb dpt taw commentator tu comment kat entry yg mana. kalau sblm ni mcm blurr je, x taw entry mana yg diorg comment. kdg2 entry yg dh berzaman pun ada org nk comment lg.. :D

shiyda said... [Reply to comment]

ha'a la afiq ! shiyda bru perasan td time nk accept komen afiq . kehkeh =p

syahir said... [Reply to comment]

ya..komen dapat di tapis

http://syahir6339.blogspot.com/

geramgaram said... [Reply to comment]

kalu mende kat tak ad nak wat camne ea?

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog