Home » , , , » Jualan Murah - SALE!

Jualan Murah - SALE!

August 16, 2010

ihsan dari Google
Assalamu'alaikum... apa khabar korang? sihat?

errkk.. aku bukan nak jual barang taw ekeke

jalan2 sekitar bandar memang best. lagi best kalau jalan2 dalam shopping complex.. kenapa?

al maklumlah nak dekat2 raya ni, semua kedai dan pasar raya berpusu2 mengadakan jualan murah, atau nama femesnye 'SALE'.. huhu aku banyak kali da tertipu dengan perkataan sale ni... serik da nak belek barang2 yang tertera perkataan SALE... pernak kena tipu ke afiq oiii?

semalam dok teman member pergi shopping baju bajan. shopping raya la tu kot. masuk kedai berjenama ni... perghhh rambang mata rasanya bila tengok semua item dalam kedai tu ada SALE.. ada yang 20%, 30%, 50% dan yang paling banyak sekali 70%... setakat ni aku x pernah jumpa lagi kedai yang buat 100% discount.. penah ade ke? jangan cakap ngn aku sumbangan amal dah lerr ;p

nak dijadikan cerita, aku saje la nak belek2 baju2 yang ada kat dalam kedai tu.. mane taw ada yang murah ke, leh terus sambar.. ada SALE la katekan.... belek yang ni, mata terbeliak... belek yang tu, dahi berkerut... belek yang kat sana plak, mengucap panjang aku....

apa pasat? haiyaaa memangla sale sampai 70% discount.. tapi harga baju tu pun macam nak beli kapal terbang Boeing 747 sebijik... mahal nak m@#$%^ wakakaka dalam wallet ada ciput je. nak pinjam dengan member segan plak... putih mata jela aku tengok. x dan nak sambar! wuuuu nak shoppingggg bajuuuuu...

bak kata rasta mat, bersederhana lagi baik... x gitu mat? ;)

psst~! barang2 kerperluan dah naik harga, jangan sampai orang plak naik saka.

20 komen bernas:

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

nak shopping tapi tak da wit...practical tak dapat eluan..nak window shopping pun bukan cuci mata..wat sakit mata jerk...heheh

Afiq said... [Reply to comment]

@Nur Hawa Mohd Zin haha sakit mate sebab geram xle beli ke? ekeke saba2..

asiaticaherb said... [Reply to comment]

Tak henran sale gemak ker,big sale..duit tak da tak leh juga.hahhah

Afiq said... [Reply to comment]

@asiaticaherb haha betul2..tahan jela nfsu mmbeli tu :D

ejum said... [Reply to comment]

hadui..nak shopping xda bdject lar..haha

RastaMat said... [Reply to comment]

Bersyukurlah dengan ape yang ade..
sederhana lebih baek...

macam ustaz lah plak aku ni..

wakakakaka....

Afiq said... [Reply to comment]

@ejum haha ni baru awal bulan pose..tnggu nk dekat2 raya nnt.. gaji bulan ni hold r haha

Afiq said... [Reply to comment]

@RastaMat haha aq bersyukur mat..alhamdulillah.. ko mmg ptt jadi ustaz ekeke

Cik Jari said... [Reply to comment]

wahhhh..bestnye shoping..mgu lepas g shoping bj raya ngan akak...best...masa nak bayar harga baju tuh,akak cepat2 hulur duit kat cashier...yahuuuu!!! jimat blanja....ngeee

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

ye..jadi better jgn g window shopping..heheh..

Webmaster@Echam said... [Reply to comment]

Saya plak kalo takde duit mmg takkan pegi apa-apa sale pun.. huhu

BezBuddy said... [Reply to comment]

hehehe...tu la...laen kali nk g shopin...plg koman pn rm200 msti ad dlm tgn...bru best...hehehhe

Afiq said... [Reply to comment]

@Cik Jari haha kat sape yg jimat tu?adik ka akak? ;p

Afiq said... [Reply to comment]

@Nur Hawa Mohd Zin ekeke wndow shopping tu je lpas gian je..haha

Afiq said... [Reply to comment]

@Webmaster@Echam better dok umah ye dak..jimat segala2nye ehehe

Afiq said... [Reply to comment]

@BezBuddy amboiii hehe kalau la ade cash skng ni kan..xde hal la ;p

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said... [Reply to comment]

tengah kumpul duit nie..huhu

Afiq said... [Reply to comment]

@Zikr the Jalanan Sepi Perantau kmpul mau beli ape bro?baju melayu ke? ehehe

Yuni Aisyah said... [Reply to comment]

kebanyakkan trik pusat membeli belah nie menaikkan harga n memberikan diskaun yg dasyat gak..diskaun smapi 80% tu hanya nak menggaburi mata orang ramai..sape yg gler shopping tu mmg tertipu la..

Afiq said... [Reply to comment]

@Yuni Aisyah haha btul gak..sume rambang mate bile tgk discount tinggi2..last2,masuk kedai just utk window shopping je huhu

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog