Home » , » Patut Tak? Sama Tak?

Patut Tak? Sama Tak?

August 25, 2010

  • Patut x...


anda sembur pewangi ke dalam bilik yang pintu dan tingkapnya terbuka luas.

anda makan pizza tanpa makan cheesenya.

anda buka tv dan anda buat kerja lain.

anda baca buku tapi buku anda terbalik.

anda pakai baju tapi x pakai seluar.

anda marah orang tanpa sebab.

anda beli barang tapi x bayar.

anda buang air tapi x basuh.

anda pandu kereta tapi x ada lesen.



  • Sama x dengan situasi diatas kalau...


anda solat tapi x ambil wuduk dengan sempurna.

anda makan tapi x baca doa makan.

anda mendapat kejayaan tapi anda x bersyukur.

anda mendapat kesusahan tapi anda x meminta kepadaNya.

anda mampu tapi anda x usaha.


psst~! renung2kanlah...

16 komen bernas:

padin said... [Reply to comment]

salam
entri terbaekk derr

Anishaway said... [Reply to comment]

tak patut tak patut..
tp diri ini selalu tePATUTkan bendebende mcm ni.

ishishish :(

echah mashuri said... [Reply to comment]

btol2....tp buang air tp xbasuh 2 kalakr..eheheheh

Mario said... [Reply to comment]

termenung jap aku baca n3 ko ni bro...thanks

Afiq said... [Reply to comment]

@Mario ur welcome..untuk peringatan bersama :)

Afiq said... [Reply to comment]

@Anishaway hehe jom kita muhasabah diri k..ingt lagi x pasal yakjuj dan makjuj tu? :)

m.i.a said... [Reply to comment]

tak patut, tak patut~ haishhhh

Azmi said... [Reply to comment]

MARI KITA MUHASABAH DIRI..BAGUS3

mijie said... [Reply to comment]

a'ah sama2 muhasabah diri dibulan yg mulia ini..:)

Anishaway said... [Reply to comment]

sampai skg yakjuj dan makjuj bermain dlm minda
citer kat rumates haram tak paham, coz tak tahu nak start mcm mane. nahhh, skali bg Dr.noProblem punye blog.. @,@ ! huhu

misyamissyou said... [Reply to comment]

okay buang air tapi tak basuh tu serius geli..haha..
jom perbetulkan diri kite..

nas said... [Reply to comment]

mmg xpatut pon..
kne la jaga hadas kita biler amek sembahyang..
make sure jangan kencing xbasuh...

jom bace entri terbaru nas klik:

komputer pun ada jantina!

kerangRebus said... [Reply to comment]

i da lepas geram kat entry abru..tp bersebab oke!
i makan...tapi xbace doa..selalu bismillah je 0_0

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

heheh...sangat best n3 ni..mmg tak patut

normie said... [Reply to comment]

memang tak patut..

suziesanji said... [Reply to comment]

tak patut ... x patut... sila basuh lepas buang air.. huhu~~

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog