Home » , , , » Kena Penjara Sebab Ketawa?

Kena Penjara Sebab Ketawa?

August 16, 2010

Assalamu'alaikum..

err takkan sebab ketawa je, terus kena penjara? haha lucu sungguh cerita kisah benar ni. meh baca selanjutnya...


FAYETTEVILLE, N.C. — Court is no laughing matter as far as one North Carolina judge is concerned. A Fayetteville man who was waiting for his case to be heard Friday drew the ire of Judge Toni King after starting to laugh in a Cumberland County courtroom. Authorities said King asked 47-year-old Johnny Montgomery why he was laughing, but the man refused to say.King ordered Montgomery to jail on a misdemeanor charge. As deputies were preparing to take Montgomery to jail, they searched him and found more than 3 grams of crack cocaine.Montgomery was charged with felony drug possession. Authorities said he was being processed Friday evening and does not yet have a court date nor an attorney. 
Copyright © 2010 The Associated Press. All rights reserved. taken from HERE


yang ni plak dalam bahasa melayu...


FAYETTEVILLE (North Carolina): Bagi seorang hakim, mahkamah bukanlah tempat untuk ketawa atau bersenda gurau.Ketika hakim Toni King mengendalikan kes di depannya, seorang lelaki, Johnny Montgomery, tiba-tiba ketawa.Kelakuan Montgomery itu menyebabkan King berang dan bertanya mengapa lelaki berusia 47 tahun itu ketawa.Bagaimanapun, Montgomery enggan menyatakan puncanya.Akibatnya, King mengarahkan Montgomery dipenjara.Ketika pihak berkuasa bersiap sedia membawa Montgomery ke pusat tahanan, mereka secara kebetulan menemui tiga gram kokain dalam pakaiannya.Akibatnya, Montgomery berdepan dengan dakwaan memiliki dadah. Jurucakap mahkamah berkata, tiada tarikh ditetapkan setakat ini bagi sebutan kes berkenaan.Katanya, Montgomery juga belum diwakili mana-mana peguam bela. - Agensi sumber dari myMtero

 psst~! jangan bergurau ketika orang tengah serius..



9 komen bernas:

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said... [Reply to comment]

hahaa...xpasal2 pecah rahsia dya..kan dah kedapatan...ngeee~~~

FloEllen said... [Reply to comment]

ketawa...sebab nak cover line kan cufiq...hehee

Afiq said... [Reply to comment]

@FloEllen haha cover line ape? kalau bace smpi habis, de mcm di bwg pengaruh dadah je :)

RastaMat said... [Reply to comment]

Tgh high la tu agaknye...
tibe2 plak ketawa time2 surius...
kan dah kantoi...

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

pssst afiq... kalo le kt malaysia cm ni kita-kita ni da lme kena penjara ekekeke

Afiq said... [Reply to comment]

@RastaMat haha tula pasl.. bgus gak de ktawa, free2 je kne charge memiliki dadah.

Afiq said... [Reply to comment]

@MissXYZ a.k.a Abaikan kita ni ktawa sebab benda lain..haha

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

alah afiq..kadang2 gelak sebab tak nak bagi situasi tegang dan terlalu seyes..tapi dalam mahkamah gelak mmg tak patut lah...heheh

Afiq said... [Reply to comment]

@Nur Hawa Mohd Zin haha yg tu mmg leh diterima akal lagi..dalam mhkamah tu yg x ptt sbenarnye ekeke

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog