Home » , » Jangan Berlagak Pandai!

Jangan Berlagak Pandai!

August 9, 2010

Assalamu'alaikum...

Aku tengah marah ni.... cane nak lepaskan kemarahan r? hurmm sabar lagi bagus :)

Alkisahnya...

Ohoiii ada manusia yang suka sangat nak amek taw pasal hal orang walaupun dia tu xde kene ngena langsung ngn perkara tu. nak tunjuk lagak yang dia tu taw semua benda. ceittt~! apa qualification ko untuk enterframe hal orang lain???

Janganla cenggitu kawan. janganlah nak sibuk hal orang. sibukkan hal diri sendiri tu dulu. jangan main serbu tanpa usul periksa. kalau ilmu penuh di dada, tapi xde adab pun x guna. membazir masa je belajar pandai2, tinggi2 sampai dapat diploma, ijazah... lagi bagus orang yang xde pendidikan tinggi, tapi adab superb~! aku respect orang yang macam tu.. tabik spring!!!

Kalau nak sibuk jugak hal orang, bagi salam. tanya boleh enterframe x. tapi pastikan bila nak membidas, kena ade bukti dan alasan yang kukuh.... tapikan, aku rasa x yahla sibuk2 nak mintak izin. kalau orang tu x kuat sabar dia, x pasal2 ko kena penumbuk ngn maki hamun nanti.

Jangan sampai orang meluat dengan perangai ko nanti dah la. pesanan aku jangan nak masuk campur hal orang lain. kalau da gian sangat, aku sarankan langkah yang terbaik just pasang telinga jer. then x yah la nk heboh2 kat orang. nanti boleh mendatangkan fitnah dan punah!

psst~! telinga tu guna kan sebaik2nya... jangan guna untuk melaga2kan orang....

psst yang ke2~! huhu aku tengah tensen giler ngn orang2 yang cmni... x pandai nak jaga hati orang.

13 komen bernas:

Cik Bucken said... [Reply to comment]

camtu ler enterframe ejenye ye..cik bucken ingat interframe...wohohoho..
org yg suke sibuk hal org laen ni kasi makan cili je.bru terase pedas..=P
xde kaitaN! uhuhu

Nur Hayaty said... [Reply to comment]

owh...sabar afiq,maybe ujian buat Afiq..insyaAllah ada ganjaranNYA jika Afiq sabar.Selamat menyambut bulan Ramadhan AlMubarak afiq..^__^

maverick said... [Reply to comment]

betul...diam adelah baik dari berkate-kate

Afiq said... [Reply to comment]

@cikbucken: ehehe baru nk blaja mengeja ke?ekeke btul3,kasi je mkn cili...biar hilang lidah trus smpi xle bercakap..kejam giler aq ni ;p

@nur hayati: ehehe insyaAllah.. bnda kalau x taw hujung pangkal, baik senyap je.. buat keja lain lg bagus huhu

Cik Jari said... [Reply to comment]

erk.....entry emo yg berguna nih.....:)semoga cepat hilang tensen tuh..nah 10 cent...beli eskrem...chill

Afiq said... [Reply to comment]

@cik jari: ehehe seposen?up la lagi 90 sen..leh beli eskem mahal ekeke tq CJ...dgn berblog ni jela afiq leh release tensen... :)

WONG SIKAMPUH said... [Reply to comment]

Jangan lah marah sangat akak..Sambut bulan suci Ramadhan.Singgah ya

Afiq said... [Reply to comment]

@wongsikampuh: erkk aku bukan akakla wong..aku lelaki tulen ehehe segalanya da ok..just lepaskan teknan kat dlm blog je :)

misyamissyou said... [Reply to comment]

oh..sangat anti org berlagak..nyampah je..zzzz..=.= ape tah dapat..dosa lg ade..

*insaf check diri ade berlagak x*

WONG SIKAMPUH said... [Reply to comment]

Datang lagi dengan versi bahasa indonesia,sory bang afiq tadi mau nulis abang tapi salah ngetik,maklum dah ngantuk..Jadi mata lihat tulisan gak jelas...Ok tetap semangat ya...Salam hangat dari warga indonesia

Afiq said... [Reply to comment]

@wongsikampuh: ehehe..bisa diatur...semangat ya untk ramadhan kali ni..Wsalam :)

suzie rahman said... [Reply to comment]

sabo2 fiq..

Lagenda said... [Reply to comment]

Cak!! jgn arr marah2 fiq..

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog