Home » , , , , , , » Prestasi Blog AfiqBukhari.com

Prestasi Blog AfiqBukhari.com

January 4, 2011

Assalamualaikum...

Dah lama aku tak bercerita tentang nuffnang. kalau cerita, bukannya boleh membanggakan korang pun. sebab trafik afiqbukhari.com tak setaraf trafik blog Cik Mat Gebu, Ben Ashaari, Dahlia's Journal, Tubelawak, dan macam-macam blog lain yang gempak lagi lah.

Tapi setakat ni alhamdulillah, setiap minit tu pasti ada pelawat@silent readers yang masuk ke blog afiqbukhari.com. walaupun seorang, tetap akan dikira sebagai pageview's. dah tak macam trafik masa mula-mula berblog dulu, kena aktif blogwalking, promote blog sana-sini, baru trafik masuk. hati kena tebal beb untuk promote blog tu. blog aku ni blog peribadi. tak semua suka baca blog peribadi kecuali cara penulisan tu menarik dan kreatif.

Aku tengok ramai yang buat entry tentang prestasi trafik blog dan nuffnang untuk ke sekian minggu dan bulan. aku pun nak buat jugaklah. tapi tak nak secara details, just bayang-bayang je.

Ok, firstly meh tengok senarai buffered aku setakat ni dari bulan lepas, Disember.

sikit je kan? nuffnang, boleh tak nak mintak buffer lagi?


Ni plak keywords untuk bulan lepas yang selalu melekat dengan afiqbukhari.com,



Gambar bawah ni plak tentang dari negara mana pelawat@pembaca afiqbukhari.com datang,

Orang Jepun baca blog aku? faham ke dorang?


Refferals, thanks to Fairosza.net sebab berjaya menempa nama di tempat yang pertama *hehe



Huhu setakat tu jelah aku boleh tunjuk kat korang semua. nak tunjuk earnings takut nanti dikata menunjuk-nunjuk plak. biarlah aku seorang je yang tahu *hehe

Psst~! nak maju dalam blog, kena banyak bersabar...

28 komen bernas:

nina syakina said... [Reply to comment]

congrats afiq... isshhh.. bila laa blog nina nk maju mcm afiq... huhu ^^

Syat0za said... [Reply to comment]

ye! betul! hahaha

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

chaiyok2 afiq!
kurangkan kontrovesi..
tingkatkan prestasi.. heheh..

- Kid - said... [Reply to comment]

Fik fairoza.net link blog yang kau tukar ke?

cik tom said... [Reply to comment]

konpem banyak ek duit nuffnag sb suka pi bank..huhuhu..happy blogging dan semoga afiq terus sukses :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@nina syakina
hehe insyaAllah satu masa nanti :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Solihin Zubir
haha melodi la plak :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@- Kid -
haah, masa tu nama blog aku Hari Baru lagi :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@cik tom
eh xdela byk mana, biasa2 je :D

hollowgram said... [Reply to comment]

hampir 95% dari malaysia tu..

5 Movie Best 2011

Bulan said... [Reply to comment]

xpe fiq.nati da xbusy leh la bw lg.
borak2.msk nasi kerabu same2 ahakss

Misshy Innz said... [Reply to comment]

pelan pelan kayuhh naa ;)
gud job ! ;D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
haha yola.afiq tunggu bulan je ni nak masakkan nasik kerabu :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Misshy Innz
hehe btul tu.TQ~!

najihah sahami said... [Reply to comment]

waa..tu pun dh kire hebat yea afiq..heheh..tahniah!!

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

gud work bro...
smoga 1 hari nanti akan sebaris dgn nama2 besar yg afiq sebut d atas tu...

Gayahspears said... [Reply to comment]

BE <--- nak tunjuk camne :( belum pernah merasai BE..huhu

Fairosza said... [Reply to comment]

owh biar betul nih..ramai plak visitors blog aku yg suka ke blog afiq ek??tak boleh jadi ni..haha
btw,aku tak nak tukar nama lama hari baru tu kat link blog aku..nostalgik seyh nama tu.=)

Semoga terus maju.

Faizal Fredley said... [Reply to comment]

terbaik bro...

yott said... [Reply to comment]

waah mst bnyk masuk dpt BE..thaniah Afiq..:)

BENA said... [Reply to comment]

mesti earning afiq baekkkkk punyeee kan kan ? hehehe :)

PuanBee said... [Reply to comment]

heee tunjuk lah earning ..boleh buat pembakar semangat!!

eRza farEeha said... [Reply to comment]

semoga tros berjuang dlm duania blog..hahaha

padin said... [Reply to comment]

wah, memang baik prestasi afiqbukhari ni,semoga terus sukses bro..

Miss Yaty said... [Reply to comment]

@padinwah! hebatlah blog afiqbukhari ni..tahniah2.... :)

woot-woot said... [Reply to comment]

cemerlang bro ! thums up ^^

10 perkara dibenci oleh blogger !##
jom letak blog korang kat woot woot bloglist !##
hina seorang pendosa,boleh ke?##
4 perkara wajib buat selepas publish new entry?

cikmin said... [Reply to comment]

suatu ketika dulu cikmin macam tu...berjaga sampai pukul 2-3 pagi blogwalking secara jujur dan ikhlas..kalau tak buat macam tu mahunya trafik 100 je sehari...sekarang ni boleh la 'rehat' sikit kan..SAHM macam cikmin ni banyak tanggung jawab nak kena buat...

syira_88 said... [Reply to comment]

congrats afiq! semoga terus aktif dan berjaya ;)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog