Home » , » Cerita Yang Hilang dan Selamat Hari Lahir

Cerita Yang Hilang dan Selamat Hari Lahir

January 22, 2011

Assalamualaikum...

Semakin lemau rasanya untuk mengupdate blog setiap hari. bukan xde idea, cuma kekurangan cerita yang menarik untuk disampaikan. makin hari makin sama. hari ini seperti itu, keesokkan harinya pun seperti itu juga. nampak tak putaran hidup yang terlalu membosankan di situ? haha itu maknanya diri aku sendiri yang tak mencari cerita. cerita itu sentiasa ada, cuma perlu dicari.

Kadang-kadang, bila cerita itu muncul, aku pula yang tidak tahu cara untuk mengolahnya. fikiran ni seakan-akan membeku apabila jari-jemari mula menyentuh permukaan papan kekunci. seolah-olah sedang berlaku satu konflik dalaman di antara fikiran dan jari-jemari. 'eh, aku dah gian nak menari ni. wahai fikiran, cepatlah bertindak. tanpa kau aku a.k.a jari-jemari tidak mampu bergerak aktif.'

Apa yang korang baca di atas ialah satu proses yang diberi nama brainstorming. satu proses di mana apabila anda tidak mampu untuk menjana sesuatu yang idea yang menarik, anda akan mula merapu-meraban terhadap sesuatu benda untuk menghasilkan satu idea dan cerita yang menarik. huhu  

Sebenarnya aku saja nak cari modal untuk bercerita. serius tengah takde idea untuk bercerita. tengah down down down...

-------------------------------

Sebelum aku terlupa dan sebelum aku dikritik, hari ini bersamaan dengan 22 Januari, merupakan hari kelahiran kepada blogger Bulan. Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan Blogger Cik Bulan, Allah selamatkan kamu.. fuh fuh fuhhh!! HAPPY BIRTHDAY BULAN! semoga panjang umur dan murah rezeki selalu hehe

Birthday girl punya header

Psst~! bulan, kudakot is not kedekut ok! haha

14 komen bernas:

Kid said... [Reply to comment]

Pernah gak rasa camni. Even smpai skang pun. Apa yang boleh dibuat, chill n rilek je fiq =) Bila aku berada dalam situasi macam kau, aku pergi layan je video2 lawak kat youtube. Kasik gelak pecah perut semua.

Jangan biarkan hal ni downkan kita. Jangan biar diri kita terperangkap! Sebab tak best untuk disimpan dan boleh mempengaruhi penulisan kita dalam entri.

Bulan said... [Reply to comment]

Afiq!!!!
thank you!
terharu sangat!!!
ahakss..kudakot is kedekut ok!
pat!nk blanje mkn.eheee

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
eh mana boleh ubah statement afiq!! :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Kid
haha beselah tu.. kita sebagai manusia bukannya perfect 100% :)

Mknace said... [Reply to comment]

:) :) :)
epi besday bulan
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

Ellen said... [Reply to comment]

Nellen pun sering begini...trus blur + bengang...hehe

Happy besday Bulan..

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

selalu jer ade prob mcm nih...hee

epi besday bulan...so bermakna esok raye ke?
huhuhuh

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Ellen
hehe +bengang tu :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Belalang Hijau
raya bulan la nampaknya ;p

najihah sahami said... [Reply to comment]

waaa..ade entry untuk bulan...
ehem ehem..
wuhahahaa..


lek fiq.....

AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

Happy Birthday bulan!!! :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haipppp dont gossip2 haha

z said... [Reply to comment]

tulah pasal..skali dtg feel nak update, benda simple pon boleyh jd bahan..tapi kalau dh hilang balik mood tuh, hampeh sehari nak bukak blog pon payyyahhh..

sissyira said... [Reply to comment]

salam


selalu juga otak beku dan tangan kaku ...huhu

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog