Home » , , , , » Dan keputusannya, Hotlink!

Dan keputusannya, Hotlink!

January 30, 2011

Assalamualaikum...

Hasil daripada entry aku yang berjudul Hotlink atau Digi?, ramai yang memilih hotlink daripada Digi. antara sebab yang aku suka nak highlight, ramai yang pakai hotlink daripada digi. oleh itu, aku pun memilih hotlink sebagai nombor kedua aku.


Aku saje take a walk in the Giant, mula-mula nampak Digi center. berhenti jap nak tengok nombor mana yang cantik, tapi takde. pusing-pusing lagi then nampak plak Maxis center. akak cun jaga wooo! haha terus approach akak tu, 'kak, ada jual nombor prepaid x?'.. padahal memang dah nampak nombor-nombor tu tersusun rapi dalam meja kaca. biasalah sifat lelaki, ingin memulakan daripada dimulakan. huhu berlawak ja.

Belek punya belek, takde satu nombor pun yang cantik. semua nombor ada angka 4. orang cina kata nombor 4 tarak baguit! boleh bawak mati! haiyaa! itu kepercayaan orang cina. kita yang Islam ni takyahla percaya sangat. lagi-lagi nombor ngangkungekor. dosa woo! apa-apa nombor pun sama. cantik atau tak je.... last-last aku jumpa satu nombor yang senang untuk disebut buat kali pertama. senang hafal tu lain cerita.

Lagi sekali, 'akak, saya nak nombor yang tu, yang tu, yang tu.' melilau mata akak tu mencari nombor yang aku nak.. bila dah jumpa, si dia bersuara, 'bak mai ic'....... 'lagi 15 minit baru leh pakai yer!'... 'amboi, garangnya cik kak. cek tak beli nombor ni tawla'... terus dia lemparkan satu senyuman yang hipokrit. aku pun berlalu dari situ dengan hati yang girang macam budak-budak baru dapat lollipop merah.

Psst~! balik je rumah, tertengok iklan hot ticket, hotlink. tu menatang apa plak?? aku salah beli nombor ka? haha giler outdated aku nih.

Psst2~! sorry tak dapat nak join gathering Sahabat Blogger. banyak benda yang nak disetelkan plus hujan yang tak berhenti-henti dari malam tadi huhu

45 komen bernas:

Ajeyy Khalid said... [Reply to comment]

haha !
nak try jgk ler maxis nantii.. :D

FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

adeh, hot ticket tu 'tiket panas'.
kui3x =PP

Yuni Aisyah said... [Reply to comment]

maxis x best la afiq....dg jimat..hehe...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Ajeyy Khalid
try jgn x try :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@FariehanIbrahim [LBC]
haha yang tu budak tadika pun taw ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Yuni Aisyah
haha bukan nak pakai untuk call n sagt pun, just nk hidupkan telefon lama plus backup kepada no celcom yang yang dicintai ni haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

wahh dah beli eh..

Mohamadazhan hjDesa said... [Reply to comment]

spport anandakrisnan.

AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

aida suka hotlink sebab ramai kawan aida yg guna hotlink.. XD

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
hehe suda beli :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@AiDa AzRyN
hehe tula..ramai je yg bg reasons camni :D

ZWAN SABRI said... [Reply to comment]

Maxis?
NO....
Digi?
NO....
Celcom?
YES! ;)

Bulan said... [Reply to comment]

wah! nk no boley?
ahakss

eRza farEeha said... [Reply to comment]

hotlink??nk nom!!kah3

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@ZWAN SABRI
haha thumbs up~!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
haha nak ke? ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
hahaha kalau nak nom, mee goreng cancel k? :D

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

hot tiket yg baru x best...
yg lame punya best lagi...
huhuhu...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Belalang Hijau
yeker x best? haha

Amira Anorah said... [Reply to comment]

saya ada tiga2..berdasarkan survey yang dibuat..
Digi buddies jimat.....kalau couple afiq gune digi jugak,pastu nak contact doplopat jam sampai muntah..boleh la..kalau tak,tak yah la..guna digi campus..saya tak guna sangat sebab Digi tak ramai member,Chinese ramai guna digi...tataw sebab ape..
MAxis : best..hot ticket memang untung kalau afiq tak gune maxis youth club and rajin main meseg...sebab kalau tak,rugi je..
Celcom : celcom U pax..^_^..kalau dia buat promosi best la..kena rajin topup gitu..

panjang kan??,,tak pe kan??tgh rajin nak komen..:)

kiz said... [Reply to comment]

afiq... Celcom..Maxis..Digi semua aku guna sekarang... Celcom - personal Maxis- bisnes digi - dua dua..huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Amira Anorah
hehe xpe, afiq xde aweks pun nk gayut ngn mesej 24 jam haha..just untuk guna biasa2 je..thnks yer :)

Cahaya Kehidupan said... [Reply to comment]

hot ticket best,cubalah guna,gerenti puas hati .=]

Fairosza said... [Reply to comment]

betul tak aku cakap aritu...orang lain pon ada cakap budak2 cina ramai yg guna digi..agaknya sbb ikut kawan2..jd boleh dpt rate murah antara diorang..agaknya la...

kakyon said... [Reply to comment]

setakat ni..hotlink terbaekk..

zikeryhassan said... [Reply to comment]

alamak number maxis aku da lama tak top up. haha

latest entri ; Bawa Kau Pergi 

nursha410 said... [Reply to comment]

sha pn baru phm pasal hot tiket...dari sehari ke sehari orang dok ckp psl hot tiket...sha still x phm..last2...p kedai..tnye sndri...seb bek la owang kedai tu nk layan...akhirnya yang sha phm

hot tiket nie ade byk jenis...

kalo jenis byk call..ade hot tiket khas utk orang y byk call...masa call byk..utk msg kurang...

kalo jenis byk msg(cm sha) gune hot tiket young...1000msg 40min call tahan untuk 10 hari = rm15...(tpksa guna hot tiket sbb bulan2 dh topup rm30 untuk BB tenet)....

makcik sha gune hot tiket yang leh redeem pizza...bernilai rm10..nilai msg dan masa berckap sha x igt...

baru2 nie..sempena CNY...de hot tiket..rm20...dh beli y tu..dh topup...nti dpt kredit bonus rm20 lagi...maxis bagi..

yang penting nye...hot tiket nie...call n msg dia..untuk semua rangkaian yang ada...kalo msg kt celcom@digi atau lain-lain...dia hanya tolak dari hot tiket...crdt biasa yang ade x kn digunakan...itu y terbaik...(bg sha la)huhuhuu

sekian terima kasih..

itulah pemahaman y sha dpt...huhuhu...

Rama2Ungu said... [Reply to comment]

hohohoh...baik maxis la dr digi..lagi suka maxis...skang ni pakai 2 nombor..1 celcom, 1 maxis..hehehe..

Cikgu Fikri said... [Reply to comment]

hehehehee...
akhirnya hotlink jugak jd pilihan.. :)

padin said... [Reply to comment]

ahah pakai semua nombor la afiq, baru best ekekee,
boleh rasa semua plan,

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Fairosza
hehe maybela kot..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@kakyon
hehe yeke kak? xpe bia afiq try dulu heee thnks yer :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@nursha410
assalam sha, waaa penerangan yang pnjang lebar dan mendalam ni hehe thnks yer.. dapat jugak afiq faham pasal hot ticket hotlink ni :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Rama2Ungu
samela ngn afiq wahai cik rerama :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cikgu Fikri
haha yup~!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@padin
haha mana la nak cekau duit untuk topup semua nombor ;p

najihah sahami said... [Reply to comment]

fuh..xtau nak komen pe derr..ramai yang dah komen panjang2 kat afiq..mesti afiq rasa diri tu begitu berharga kan kan?hahaha

gigi rongak said... [Reply to comment]

hehe.. encik afiw.nak nombo...haha..
pilih maxis lagi ok dr dg..huhu.. merah tu tuah utk org cina..kita jgn caya lak ek..keh keh keh :P

Izan Ishak said... [Reply to comment]

afiq ni sama stail cam hubby k.izan. beli satu lagi no sbb sayang nak biarkan hp lagi satu tu terbiar je. tp utk personal kami guna maxis. celcom utk keje dia~

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha berharga guano tu mish? besela tu orang nak bagi pendapat :) thnks u all :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@gigi rongak
haha nak sangat ke? ;p yup, xle percaya sangat ngn benda2 camtu, qada dan qadar lagi penting :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
hehe ntahla kak, daripada phone tu terbiar, baik guna.. function pun best heee afiq pakai 2-2 nombor ni untuk kedua-dua sekali, personal ngn keje@study :D

caliph shuriken said... [Reply to comment]

aritu smpat claim pizza guna hot ticket, last day plak tu, hukk...

Anonymous said... [Reply to comment]

http://wanwidget.com/
aku pon pakai hotlink gak, da lama da pakai, best ooo

Anonymous said... [Reply to comment]

Sama saja Celcom, Maxis ataupun DiGi - pandai nak pekena pelanggan...
Tak tahu nak jaga hati pelanggan - janji dapat untung berbillion RM!
Taktik-taktik....Merompak cara baru oleh para korporat keparat!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog