Home » , , , » Salah isi borang dan Kompaun

Salah isi borang dan Kompaun

January 13, 2011

Assalamualaikum...

Apa beza pembiayaan dengan pinjaman?

Sebenarnya takde beza sangat.. yang bezanya, pinjaman tu dulu punya ayat. pembiayaan tu sekarang punya ayat..

Apa yang aku cuba nak sampaikan di sini, aku tersalah isi borang untuk pinjaman ptptn.. aku terisi dalam website ptptn yang dah obselete. sepatutnya kena isi kat sini.. zzzz my mistake sebab tak tanya awal-awal. main isi je.

So aku kena beli no.pin baru kat BSN untuk reapply. burn RM5 wuuu redha jela.. kalau semua tindakan kita betul, bila masa plak kita nak buat silap? buat silap tu normal sebab manusia ni sering belajar daripada kesilapan. daripada situlah kita nak mengimprovekan diri kita ni. tapi janganlah buat silap yang terlampau silapnya macam hisap dadah, buat maksiat, terima rasuah, dll..

Tapi...

Aku still kusut, kusut, kusut..... sebabnya kompaun 'tak bayar parking' pun belum bayar lagi.. duit asyik keluar macam air paip yang tiada kepala paip. guane tu? lama-lama mau botak kepala ni.. coobaannnnn.....

Psst~! ada tak vending machine yang masuk duit sedikit, tapi keluar duit banyak?

19 komen bernas:

Bulan said... [Reply to comment]

alangkah indahnye. daun pokok jadi duit.
mati botak sume pokok kt dunia nie.

oshin said... [Reply to comment]

haha . kompaun parkin ? salah letak parkin ke hape ney ? huhu . tula lan duit pada masa skrg sgt diperlukan . bole pakai daun senang jah kan. haha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
haha taw xpe..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@oshin
haha bukan salah letak..sebab tak bayar parking..dala hari ahad, manela tau kena bayar huhu

Fairosza said... [Reply to comment]

bru apply ptptn ke..nseb baik rm5 je no pin tu..

hehe moralnye,lain kali jgn tak byr parking

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Fairosza
haah baru je nk apply pt ni huhu

Gayahspears said... [Reply to comment]

kalo dapat Ptptn pon aku takmo.. nanty saket nak membayonyer..huhu

zai said... [Reply to comment]

haha.xpasal2 duit melayang...sye pulak sebab lewat batalkan streamix.xpasal2 kena byr 150.xgune pn..ingatkan xyah gitau diorang..haha.salah sendiri.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Gayahspears
nak buat camno, duit xdok kenala buat loan huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@zai
hehe kalau salah sndiri tu mmg xle nk buat ape dala :P

misSbLurRy said... [Reply to comment]

disebabkan aku nie bakal2 ceo parking...
maka aku burnkan jer saman tue...
ahahah....kene saman dgn bandaraya je kan?
so xpayah la pening2 pk....
x effect pon klo renew lesen or roadtax

nina syakina said... [Reply to comment]

aiyaa... cmne leh tersalah isi nihh? huhu... kena alert jugak nihh....

Abhamz said... [Reply to comment]

salam, sekarang ni semua duit....

caliph shuriken said... [Reply to comment]

waa.. reapply pun kna caj ka? huh...

shida saje said... [Reply to comment]

sabor afiq..
nnt shida pinjamkn afiq pocket doraemaon shida k ^_~

Izan Ishak said... [Reply to comment]

kalau mesin tu wujud mesti sume org nak letak satu kat umah memasing kan~

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

memang cobaan tahap tertinggi tu...haha~!

Haziq Yaacob said... [Reply to comment]

bawak2 lah bersabar..hee :D

aizatjohar said... [Reply to comment]

suh engineer melayu reka vending machine tersebut.baru gempak punya lah

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog