Home » , , , » Bahasa Ketiga

Bahasa Ketiga

January 14, 2011

Cuba korang sebut perkataan kat bawah ni dengan sebutan baku..

Lis-tening

Cepe-slock

An-wees

On-cei

Mai-bank

Hehe bahasa inggeris ni memang penting sangat. kalau tak paham makna pun, sebutan tu biar betul. nanti tak pasal-pasal orang gelakkan kita. perkataan yang betul untuk di atas ni,

Listening

Caps Lock

Answer

Once

Maybank

Psst~! untuk subjek third language, mana yang paling best belajar? mandarin ke arab?

17 komen bernas:

U-Nie_sYa said... [Reply to comment]

wah2..sejak ble afiq jd cikgu bahasa nie.???hahaha

Anishaway said... [Reply to comment]

arab ! nanti buleh g mesir..
;))

Bulan said... [Reply to comment]

korea!!!

Izan Ishak said... [Reply to comment]

afiq, hubby k.izan masa bljar uitm segamat amik mandarin. sampai skrg boleh praktis sbb customer bank kan ramai cina. cam k.izan mmg bljar arab sbb dulu sek agama kan...dua2 pun ada kelebihan! pastu blh ajar anak2 plak...

Cik Jari said... [Reply to comment]

arab

Fairosza said... [Reply to comment]

third language?arab ok gak...nak baca dah senang...mandarin banyak nak kena hafal character2 perkataannye..

Ellen said... [Reply to comment]

Mandarin kot..boleh goreng tokey cina tu..hehe

adrinaqamarina said... [Reply to comment]

both best, sebab kte penah belajar dua3~ :)

najihah sahami said... [Reply to comment]

hak2..arab ko. suka sebutan die kat halkum tu. hehehe

: JannahSuhaimi : said... [Reply to comment]

saya suka bahasa arab ! ngee ~

Zaer!! said... [Reply to comment]

Haha.an-wes tu memang takleh blah.dulu selalu dok sebut anwes sebab kalau bace kut melayu memang belit lidah.haha.Anish pon camtu gak dulu.ahaksss..hehe

AMMAR YASIR said... [Reply to comment]

Hahahaha..berbelit lidah nak sebut parkataan yang atas sekali tu. Jom join contest nak?
http://jomklikblog.blogspot.com/2011/01/rm-300-untuk-follower-bermula.html

Gayahspears said... [Reply to comment]

menarik..jum bejo bahasa jepun lak..huhu

Ali ridha said... [Reply to comment]

pilih bahasa arab la dulu.bukan senang
nak belajar bahasa arab ni.

Perempuan tolak cinta lelaki baik

fariehan ibrahim said... [Reply to comment]

mana - mana pom boleh.
arab da penah blajar. nk korea lh! haha! xD

Cik Ungu Violet said... [Reply to comment]

seems that arab & mandarin mmg penting sekarang ni. tapi apa2 pun dahulu kan bahasa kita (arab) :D

me suya said... [Reply to comment]

Suya amik mandarin..
agak senang nk score^^

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog