Home » , , , » Susahnya nak jadi blogger sambilan...

Susahnya nak jadi blogger sambilan...

January 5, 2011

Assalamualaikum...

Susah juga sebenarnya nak jadi blogger sambilan. dulu aku blogger sepenuh masa. tapi sekarang, banyak masa perlu diperuntukkan untuk belajar. ditambah pulak dengan penggunaan broadband yang terbatas. kalau streamyx, nak blogwalking dan buka website setiap saat pun boleh tanpa perlu memikirkan sudah berapa kilobyte yang aku dah guna. tapi sekarang, setiap kali buka satu browser@website, aku akan check berapa kilobyte yang tekah digunakan *huhu sadis betul.

Buat masa sekarang, aku terpaksa disablekan image untuk mengawal data usage broadband. so setiap kali aku masuk sesebuah website, apa yang kelihatan hanyalah tulisan belaka. java script pun aku disablekan. kalau tak buat semua tu, angan-angan aku untuk membaca blog korang secara senyap tinggal kenangan jela sebab speed broadband akan jatuh serta-merta kalau dah lebih usage. korang kena faham, aku subscribe broadband pakej 1 gig je. semuanya terhad. youtube NO! download lagu NO! download file besar-besar NO! hanya chat dengan update blog dengan kerap je aku boleh lakukan.

Alhamdulillah, coverage broadband di rumah sewa aku ni full. hijau cerah je memanjang. so senanglah aku nak publish entry. tak payah tunggu lama. so kerja aku sekarang, taip, publish, approve komen dan balas komen korang, insyaAllah aku akan jenguk blog-blog korang. tapi sebagai silent reader. kalau nak blogwalking pun, tunggu aku dapat online kat cafe ke, kampus ke atau bila aku dah balik ke KL *hehe

Tapi korang janganla jemu untuk ziarah blog aku. kalau ada masa dan kelapangan, aku akan update blog ni. atleast, sehari satu entry. sokongan dari korang semua amatlah aku hargai. tanpa korang, siapalah AfiqBukhari :D

Psst~! seronok duduk melaka ni, macam-macam ada *haha

39 komen bernas:

oshin said... [Reply to comment]

waaahhh simpati sket . HAHA . nnty tukar pakai unifi . bak kata bunkface. donload pun laju jer. hahah ;))

zikeryhassan said... [Reply to comment]

tu lah harga sebua pengorbanan bila jadi seorang blogger :)

zalin said... [Reply to comment]

serius aku x jemu singgah sini. Nak tau gak pe jadi kat Melaka tu..hahahha..rindu kampung halaman, bro..

najihah sahami said... [Reply to comment]

ehemm..seronok duk Melaka??ada sangkut paper ke fiq??haha. hehe..terbatas sikit la aktiviti bw afiq nanti ea. don wori. afiq update mish mai la jenguk. heheh

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@oshin
haha unifi tu macam mahal la plak..streamyx ok dah :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@zikeryhassan
betul2 huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@zalin
haha kalau aku rajin, aku update je ape yg berlaku kat melaka nih :D

Faizal Fredley said... [Reply to comment]

ok la tu bro..ada masa nak update...heheh...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
uitt muluttt..mana ada sangkut paper la..daftar subjek pun lom lagi haha

masmurni said... [Reply to comment]

ala..ciannya afiq...tp akak belum jemu dtg cni k.. :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@masmurni
hehe thnks kak :D

THE LEKAT LEKIT STORY said... [Reply to comment]

kan ada cara utk lajukan broadband yg abis limit.. kenapa x try. sy dh try. not bad.. puas hati la. so skrg x risau lg pasal kuota broadband

Bulan said... [Reply to comment]

saya akan selalu singgah sini ;)
eheee
selamat belajar ye

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

LM pun separuh masa..haha.

9W2URY said... [Reply to comment]

Ramai yg tak jemu singgah sini.. buktinya baru post entry baru dah berpuluh komen masuk..

BezBuddy said... [Reply to comment]

susahnye lau pakai broadband kan?ade limit la bagai...pakatla ngan member pkai wifi...hehe

asyfiqaz said... [Reply to comment]

sayu semacam pulak baca entri nih..hahaha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@asyfiqaz
haha terpksa buat entry sayu :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@BezBuddy
hehe plan nak pasang streamyx kat umah ni.tgkla cane :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@9W2URY
hehe tq :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@THE LEKAT LEKIT STORY
yeke? boleh kongsi tak caranya macam mana? :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
kita serupaaaa heee :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
haha tq bulan :D jgn lupa nasik kerabu tu ek :P

Cahaya Kehidupan said... [Reply to comment]

salam,afiqqqq,ada kat melaka ke?owh,tak habaq pun belaja kat melaka..dekat negeri yaty tu..isk...larik tutup muka...=P

Burp said... [Reply to comment]

bhahhaa! ko nk buat ayat sadis asal? sapelah afiqbukhari.. hahaha

Izan Ishak said... [Reply to comment]

afiq...selagi ada n3 dari afiq...selagi tulah k.izan akan singgah2 sini sambil komen2. takmo sedih2 tau...belajar rajin2 ye~

padin said... [Reply to comment]

ahah afiq, hehee lama2 nanti selesa la, kih3.. yang penting ko update, keh3

AMMAR YASIR said... [Reply to comment]

Xpe Afiq Bukhari... jangan putus asa..teruskan blogging k.. kami sentiasa sokong dari belakang

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@padin
haha insyaAllah akan ku update selalu :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
hehe thnks kak :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Burp
haha asal? suka hati aku lerrr :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cahaya Kehidupan
haha kan afiq nk gtaw dalam entry :P

공주 Lynna said... [Reply to comment]

huhu.. sy paham situasi anda.. sy pun mcm tu gak...=)

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

memang tak puas hati la gini~~ huhu~~

anyway...amacam progress derr??

study okay??

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Pendekar Berkuda
so far ok je.kelas x start lagi nih :D

Gayahspears said... [Reply to comment]

takpe2..
aku akan sentiase terjah blog kau..huhu
eh afiq, jgn ingat blog ya, blajar same!!! hihi

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Gayahspears
haha pesanan mu itu akan ku ingat selalu :D

CIK TOM said... [Reply to comment]

good luck ye study kt melaka tue :)

Lagenda said... [Reply to comment]

baik2 study ye afiq...mak rindu nk burak2 dgn afiq nnt!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog