Home » , , , , , , » Hotlink atau Digi?

Hotlink atau Digi?

January 29, 2011

Assalamualaikum..

Kepada semua student-student UiTM yang sedang bercuti, selamat bercuti.. seminggu je pun cutinya, jangan nak happy sangatla. habis cuti nanti bersiap sediala dengan test, kuiz, pop kuiz, assignment, presentation, dll..

Waktu cuti ni, penuhkan la cuti anda dengan membaca buku(kalau bawak balik buku ke kampungla haha)... tapi cuti aku pulak maybe akan dipenuhi dengan aktiviti menyerbu kedai alat-alat tulis untuk print out segala jenis dokumen-dokumen ptptn. lepas tu kena mencari Pegawai-pegawai A atau saksi untuk menandatangani borang-borang ptptn yang berlonggok tu. harap dapat setel sebelum habis cuti..


Okeh, kalau aku nak pakai satu lagi nombor telefon Prabayar@prepaid, korang cadangkan telco apa? Hotlink atau Digi? any idea? any good@bad experiences dengan telco-telco tersebut? currently aku pakai Celcom. aku nak beli nombor baru just untuk menghidupkan handphone lama.. sebabnya kamera di handphone lama aku lagi gempak dari handphone yang baru.. plus boleh jadi backup, kot-kot nombor Celcom dah habis kredit ke..

Aku memang takde pengalaman sangat dengan telco Hotlink dan Digi. so aku mengharapkan korang semua boleh memberi pendapat atau cadangan yang bernas dan jitu. beli nombor telefon ni sama macam beli kereta. nak pakai untuk jangka masa yang panjang. aku bukannya malas nak buat research. faham-faham jela semua telco menjanjikan yang terbaik. tapi betul ke terbaik?..... itu pasal la aku highlightkan any good@bad experiences?...

Psst~! aku pengguna setia CELCOM! kalau ada benda baru, silalah berkongsi dengan aku yer :)

26 komen bernas:

kyle said... [Reply to comment]

DiGi :) the service is superb, been using this telco for ages

Bulan said... [Reply to comment]

maxis ok.digi xtaw sbb xpenah gune.ehee

AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

celcom best kan?tambah2 bla time besdey,dpt free kol n sms lagi.. XD

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

klu nak postpaid, pastu emset canggih, DG la bro, terbaik. lagi2 part internet die
tp klu prepaid, hotlink la, sbb ramai org pakai maxis

Fairosza said... [Reply to comment]

aku guna celcom..tp pernah gak guna hotlink jap..ada youth club..macam upax gak r lebih kurang.cuma yclub ni boleh register max 2 number..
digi,tak pernah pakai...sebab dulu kalo sebut digi biasanya budak2 cina yg ramai pakai(cam racist plak hehe)..tak tau la nape

suffer8zine said... [Reply to comment]

den now guna celcom dgn maxis :P

Terkini : Trend Gigi Bercahaya di Jepun

Izan Ishak said... [Reply to comment]

kak izan pengguna hotlink sekarang! jimat pun jimat...

najihah sahami said... [Reply to comment]

maxis!!eheee..sebab ramai yang mish kenal pakai maxis berbanding digi...kwang3..kukuh ke alasan tu ea?hehehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@kyle
waa one vote for digi, tq :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
ohh mokcik pakai maxis rupenya :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@AiDa AzRyN
yeah~! celcom memang terbaik! hehe setakat ni belum menghampakan lagi :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@nazirulhazwan~
tak mampu lagi nak pkai nset canggih2..haha okeh ko vote for maxis :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Fairosza
hehe mungkin sebab owner digi tu chinese tu yg nmpk cm racist sikit..tapi sebenarnye x kot, ramai je mmber2 aku pakai digi :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@suffer8zine
orait maxis lagi :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
okeh kak, maxis lagi satu :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha bolehlah diterima pakai ;p

eRza farEeha said... [Reply to comment]

DG!!!,,,dg agk best dr mxs y suke tolak wet org sesuke ati..ahah

Apih said... [Reply to comment]

xtau la plak sebab aku masih lagi setia dengan celcom upax.. huhuhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
haha yeker?adehh camno nk buek pilihan ni? huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Apih
haha celcom tetap di hatiku :D

r-5 said... [Reply to comment]

betol2 clcom mmg terbaik! hotlink bese2 jer. digi xpernah pakai.

Saffrina Ropiee said... [Reply to comment]

Kalau nak banding semua telco, aku suka Celcom atau lagi specific Celcom UOX/SOX punya. Selalu sangat aku dapat free call. tu yang best. Dulu aku tak suka Celcom, aku pakai Hotlink. Tapi lepas kawan aku syorkan, aku pun macam seronok pakai Celcom.

Kalau nak banding Hotlink dengan Digi, aku prefer Hotlink lagi. Maybe sebab Hotlink banyak orang pakai, kalau Digi sikit je kot. So nak mesej bermesej tu kira dah jimat sikit. Cheaper to call contact of same telco. Tapi DiGi murah buat local calls. -.-' Hehe.

skyjuice said... [Reply to comment]

happy xminat ke..tak pun tunetalk....

tehr said... [Reply to comment]

aku dari dulu sampai sekarang guna celcom
line kat kawasan ni kira ok la
kan itu yang paling penting, kan?

MDHAFiZ.NET said... [Reply to comment]

DiGi.. always the smarter choice... :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

bertahun2 setia ngan celcom.tp hotlink tak menghampakan..LM dah pki 2 taun.

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog