Home » , , , , » Selamat Tinggal Broadband, Selamat Datang P1WIMAX

Selamat Tinggal Broadband, Selamat Datang P1WIMAX

January 11, 2011

Assalamualaikum..

Lega rasanya bila dah bertukar kepada wireless P1wimax.. laju lah sikit berbanding broadband aku yang semput-semput tu.. laju tu memang laju, tapi bandwith 20gig per month.. okla untuk bukak facebook, blog, website-website yang lain.. cuma untuk mendownload tu, terpaksa diharamkan. takut speed dan bandwith jatuh. almaklumlah, 5-6 orang sekali pakai.. kenalah control..

Pasal broadband ni, aku baru je subscribe.. dah nak kena terminate balik huhu.. habis madu sepah dibuang. tapi nak buat macam mana.. speed p1wimax tu lagi laju dari broadband aku. takkan aku nak stay di takuk yang lama? rugilah.. sekarang ni p1wimax tu dalam tempoh percubaan selama seminggu. aku harap, speed akan terus maintain. jangan hangat-hangat tahi ayam dah la. kitorang menaruh harapan yang tinggi dengan p1wimax ni haha

P1wimax 4G modem, DX-230


Itulah modem p1wimax aku. 4g modem. lain kan dari bentuk yang dulu? kalau dulu warna hitam, bentuk segi empat sama. tapi sekarang warna suci plak. maybe dengan warna putih ni, speed akan bertambah laju. manalah tahu kan haha tak relevan langsung alasan aku. kat kawasan taman perumahan rumah sewa aku di melaka ni, coverage untuk p1wimax ni full bar kot. memang kitorang berpuas hati.

Pesanan terkahir aku kepada my beloved broadband, selamat tinggal... ada masa kita jumpa lagi.. huhu

Psst~! p1wimax ni memang laju.. harap-harap akan terus laju.. lepas ni aku boleh lah start blogwalking balik :D

40 komen bernas:

9W2URY said... [Reply to comment]

Wahhh... makin hebat la nanti ni...
Kawan aku ada pakai ni. katanya benda ni lagi laju dan tak terputus-putus berbanding broadband yg mcm thumdrive tu, cuma saiznya besar lah.

SayaAnonymous said... [Reply to comment]

nak tanya..laju p1 ni berapa kalau download? Average?

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@9W2URY
huhu sekarang ni memang laju.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@SayaAnonymous
tak tawla plak, tak pernah download lagi.. huhu

papabear said... [Reply to comment]

harapnya akan laju buat masa yg lama sebab pengalaman saya yg dah dua kali guna P1, kali pertama langsung x dapat connect ke internet dan kali kedua laju untuk dua bulan je pastu KO. sekarang dah buang P1 and guna Maxis wired broadband. so make sure monitor speed dia ya :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@papabear
ohh yeker? thnks papa for tips :) hopefully akan terus laju :D

Fairosza said... [Reply to comment]

waaa,laju ea?

fiq,melaka blaja kat mana ek?..

Hoce said... [Reply to comment]

P1 wimax mmg laju..rumah pon pakai..;)

misyamissyou said... [Reply to comment]

wah..tukar wane dah..smoga kekal la yg ni..heee

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Fairosza
buat masa sekarang ni memang laju :D

belaja kat uitm kbm :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Hoce
haha btul tu~! :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@misyamissyou
hehe insyaAllah :)

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

hahhaa.. tahniah2...
bley la blogwalking laju2 pasni..
tiada lagi berok band... :D

Fairosza said... [Reply to comment]

@Afiq Bukhari

owh kat uitm ker..bru tau

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Solihin Zubir
haha tq~! :D memang lju la blogwalking pasni :D

Hairul @ Kay said... [Reply to comment]

dah setahun lebih gune p1... bole dipercayai lah! hahah

najihah sahami said... [Reply to comment]

waa...jeles la ngn afiq.....

Bulan said... [Reply to comment]

best la nie.leh mkn nasi kerabu same2.ehee

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha jgnla jeles..sat lagi da boleh tukar tenet da tu :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
haha asek2 nasi kerabu je, buah mata kucing la plak haha

pu3mas89 said... [Reply to comment]

wah suke nye dia !

akuzle said... [Reply to comment]

nasi kerabu??mcm org panggey blog akak... ehehehehe... akak dulu2 masa memula pakai streamyx neh pon, seminggu tuh, lancarrrrr... lepas tuh lanc**....huhuhuhuuh, so sorry ter xxx japs... hopefully p1 awk neh x derlaa jaga speed depa utk sminggu ajer... hopenyer lepaih2 tuh pon laju ah...

RuSh D said... [Reply to comment]

mmg laju pn..ak penah try..

ASSOYFINGER67 said... [Reply to comment]

dah jagi gang aku yer haha

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

Selamat pagi dan salam satu malaysia sekalian. Pendekar Membalas Dendam Trafik Semalam~! Jangan kacau~! Nyiahahahahah~!

adesh~! penat sungguh la~!

afiq..pinjam laptop..hahah~!

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

fuh, kompem trafik mencanak naek la lepas ni.hehe

fathiah said... [Reply to comment]

p1 best lah.. laju... kat tempat aku la. hehehe.. nak banding ngn broadband yg ntah pape tu :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@ASSOYFINGER67
Haha lupe plak yg bro pakai p1wimax.memang terbaik!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Pendekar Berkuda
Haha ko nk pnjam buat pe?trfik blog ko mntap kott..

cerita ceriti.... said... [Reply to comment]

hu...hu...hu... nak buat mcm mane tak blh pakai sbb coverage tak sampai la.. Tp member ade pakai die ckp ok la...

eiela said... [Reply to comment]

wah dah bertukar,, saya masih guna berukband lagi, sekarang lagi lambat sebab ade org cerdik pandai rajin mencuri something kat pencawang tuh.

Latest Entri :
Kesiannya budak nih..

Izan Ishak said... [Reply to comment]

bagus tu afiq...boleh bw spt biasa lepas ni ye.
k.izan pun nak gunalah P1 lepas pindah umah nnti...cam best je~

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
hehe tryla guna kak..tapi better check coverage dulu..takut xde, kang rugi plak kalau subscribe :)

SpaQue said... [Reply to comment]

AKu pnh pkai jap..DLm 2 bulan je..pstu terminate..Slow + kdg2 xdpt signal..Ikut area gak..

Skrg da pkai Unifi..Mmg lg marvelous la..

Entri bes kat sini Pemilihan Messi & Mourinho Sebagai Terbaik Dunia Memang Tepat

Woofer Storm said... [Reply to comment]

p1 ni memang cun.dlu guna celcom lembab giler..skg ni ok cun sngt..heheeee

Jue said... [Reply to comment]

klu kat mlk, kaw. bandar mmg best le, tp akak duk ceruk.. tak sampai lg.. huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Jue
insyaAllah nnt sampai la tu yer :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Woofer Storm
haha btul sangat2 da tuh :D

Zero said... [Reply to comment]

p1 aku macam berokban je. . time laju kejap je, time slow memang slow yang amat sampaikan nak download cite korea pun xleh.. kehkeh

Zmil said... [Reply to comment]

berapa speed download laju ??? 200kb?? 2MB???

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog