Home » , , » Siapa suka Last Minute Preparation?

Siapa suka Last Minute Preparation?

July 29, 2010

Aku suka~! haha tapi x semua pekerjaan aku suka buat last2 minit. bergantung kepada jenis pekerjaan dan keadaan. kadang2 bagi aku la kan, last minute preparation ni bagus jugak bagi otak macam aku yang susah nak mengingat atau menghafal. kalau untuk study, ramai kawan2 aku yang suka study last2 minit. pasai pa? pasai dorang x suka study awal2 la takut ilmu tu hilang. haha

Kalau orang jenis malas ni, itu jela cara yang terbaik untuk selesaikan sesuatu perkara. sebabnya, bila kita buat sesuatu tu last minit, otak kita akan cerdas berfikir macam mana nak setlekan masalah atau pekerjaan yang dihadapi sebab dateline dah dekat. so xde masa dah untuk main2(padahal sebelum2 ni banyak main2 bila waktu terluang). memandai je aku buat pendapat sendiri. eh korang pun mesti fikir apa yang aku fikir kan? hehe

Lain plak ceritanya kalau persediaan untuk membuat sesuatu yang kita x suka. dah taw kita x suka benda tu, buat apa nak siapkan cepat2? haha jangan tiru ek sebab ada unsur2 untuk membalas dendam kat sini. aku ni manusia. macam korang jugak. taw sangatlah perangai2 yang macam ni. common sense je. contoh ek, ketua suruh korang buat sesuatu. tapi kau x suka ketua tu. bila dah x suka orang tu, kau pun ambil kesempatan buat kerja dia lambat2. kan korang? ;p

Hehe apa2 pun, 'last minute preparation' ni sikap dan perangai manusia. susah nak diubah kalau dah sebati dalam diri. nasihat banyak kali pun kalau x makan saman, xde guna jugak. tetapi x semua keputusan yang terhasil daripada sikap 'last minute preparation' ni negative je, ada juga positivenya. ;)

psst~! eh, aku ada kuiz sok. study pun x lagi. haha okeh! nak study! ;p

19 komen bernas:

Cylia Chel said... [Reply to comment]

sy suka sgt last minute ni..tp jgn amalkan...sbb membawa padah..

Parkcheek Chun Li said... [Reply to comment]

pakcik x suka.....

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

sgt ske ohhhhhh bleh mati wo lg2 mase nk exam keh3

Che Armster said... [Reply to comment]

last minute preparation ni selalunya sesuai untuk orang yang tahan pressure.. mereka-mereka yang cepat cuak/mental block/blank sangat-sangat tak digalakkan untuk mengamalkannya.. cari penyakit la kalau buat hahaha

Gudluck quiz bro..aja aja fighting!!!

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

kadang2 last minit ni ada idea..tapi tak blh amalkan selalu...ape2 pun preparation pntg

Afiq said... [Reply to comment]

@cylia: haha btul2~! :)

@parkcheek: huii pakcik..ko nih smua xsuka haha.. ;p

@missxyz: haha taw xpe2..ni sempat lagi dok blas komen korang tym tgh stdy. ekeke ;p

@che armster: btul gak tu..mau kena heart attack nnt bile cuak sangat hehe bahaya sungguh~!

@nur hawa: haa btul tu..last2 minit ni la idea banyak keluar ;)

Hariz said... [Reply to comment]

I Like Last Minutes
Sok Ade Kuiz Gakk
Lom Study Lagi
Tunggu Di Kelas lahh :p
hahaha

New Entry Prof-Hariz
Keajaiban Malam Jumaat

Cik Bucken said... [Reply to comment]

last minute adelah satu perkare yang menakjubkan
^_^

kyo_9 said... [Reply to comment]

bro.. ada fakta pasal study last minit boleh memberikan kejayaan waktu exam..

cuba ko baca sini
http://kyo9.blogspot.com/2010/06/forgetting-curve.html

Cik Ayen said... [Reply to comment]

ain pon suka last minute! berbaloi3 hhahaha

Adha De Great Ordinary Person said... [Reply to comment]

aq suka wat homework last minute..dah terbiase sari kecik haha :D

Rama2Ungu said... [Reply to comment]

hehehe..mmng tak bagus last minit22 ni..bnyk buruk dari baik kan..tapi kite pun suka gak bt last minit2 ni..baru best..hahahaha...

xangonila!! said... [Reply to comment]

kalau seminit sebelum start exam ok x nk buat last minute preparation ni??ops!!hehehehe..;-)

911 said... [Reply to comment]

saya suka last minute preparation (walaupun dalam hati tak suka).. hehehe

LyNn HaMzAh said... [Reply to comment]

kak lynn memang x suka arr kerja last minute nie...menyakitkan hati jer...dah tu x der kepuasan pada yang buat kerja last minute nie...sebab preparation mcm ala-ala biasa jer...

suri said... [Reply to comment]

tak suka bt kje last manat..hehehe sb pasti kita akn terjumpa mistake huhuhu..

klu kje pjbt suir sukr sediakan awal2 hehee

yanmie said... [Reply to comment]

salam, saya suka last minute tak tahu lah napa, dh jadi tabiat..hehe, kadang benda urgent pun blh buat last minute...nasib baik blh setel, tp tgk keadaan dan masa, dua tu blh jadi faktor dan punca last minute :P

senandung semalam said... [Reply to comment]

ske tp tgk situasi gak la..
;)

Nur Fannun said... [Reply to comment]

study bkn sbb nk lulus exam tp sbb nk dpt ilmu & biar ia sntiasa lekat di hati

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog