Home » , » Roti Bakar Bersalut Arang

Roti Bakar Bersalut Arang

July 24, 2010

haha~! tolong jangan perli aku ek. aku mengaku yang aku ni kurang skill dan teknik dalam bidang memasak.(eh,normal la lelaki x pandai memasak selain maggi, air, nasi goreng hehe) even guna perkakas elektronik untuk memasak pun aku boleh fail. nak taw kenapa aku cakap yang aku ni macam tu? meh tengok apa yang aku dah buat untuk prepare roti bakar. jeng jejenggggg~!


ok x roti bakar tu? suku bahagian daripada roti tu still elok lagi. ini la jadinya kalau lapar sangat. sangup cari roti yang bukan saiz sepatutnya untuk pembakar roti tu. korang pernah dengar roti hailam? google sendiri. haha mula2 aku dah perasan ada nombor kat pembakar tu. nombor tu untuk set kegaringan yang kita nak. aku set no 3. tapi adik aku kata 2 setengah dah kira ok.

tapi aku ni degil. aku ingat 2 setengah tu suam2 garing je. aku ni suka garing. baru rangup nanti masa nak makan. alih2 bila da siap, hangus terus roti aku tu. ceh~! adik aku kata sampai berasap2 pembakar roti(masa tgh bakar tu aku pergi tandas jap). mak aih~! selamat x terbakar. ape lagi, dibantainya gelak adik aku tu haha

nak x nak, aku kena la makan roti tu. agak pahit gak la. aku sapu planta dengan kaya untuk hilangkan rasa pahit tu. ermmm~! seeeeeetaksedapnyaaaa!! tapi rezeki jangan ditolak dan dikomplen. aku bersyukur sebab dapat jugak makan roti bakar walaupun dah terlebih rupa roti bakar aku tu. hehe alhamdulillah~!

psst~! nikmatnya makan roti bakar sambil2 blogwalking ;p

13 komen bernas:

Parkcheek Chun Li said... [Reply to comment]

walaupun hang kata jgn komplain, pakcik tetap nk komplain...

MasyaAllah....roti goreng africa ka????
mcm mana la hang nk hdup sndr weh....pakcik musykil

Afiq said... [Reply to comment]

@parkcheek: haha hidup sndiri tu bisa diatur.. sbb jadi cmni,guna alat elektronik.. kalau manual tada hal la..konpom sedap~! wakakaka

Parkcheek Chun Li said... [Reply to comment]

cehhhh.....hahahaaaaaa

xangonila!! said... [Reply to comment]

hahaha..nasib baik terbakar kat roti,kalau terbakar sekali dengan rumah..;-)

cybernetic88 said... [Reply to comment]

haha. tp bgus untuk perut. untuk gastrik bgus la. hehe

afif said... [Reply to comment]

Kadang2 alat2 canggih ni lebih merumitkan.. Haha

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

wah....nak cikit blh..resepi baru ni...heheheheheh....

Izan Ishak said... [Reply to comment]

kak izan dah tergelak2 bila nak abiskan baca n3 afiq ni. sebab teringat dulu2 masa 1st time guna toaster pun, ginilah jadinya~~~

xpe2...practice makes perfect!!

Afiq said... [Reply to comment]

@cybernatic: haha kalau xde gastrik bagus utk pe plak? ;p

@afif: taw xpe..better guna cara tradisional je wakaka

@hawa: perli nampak? ekeke ;p

@xangonila: haha jgn niat begitu..mmpos kena mnjawab nnti ;p

@izanishak: hehe saya bukn first time guna toaster ni. cuma da lama x guna.dah x ingat nak kena set bp..haha btul2,practise makes perfect~! :D

aque said... [Reply to comment]

hik3.... dah lapo... makan jerk.. keh3...

nyware roti + planta + kaya sangat sedap.. peberet my umi.. hehehe

cikmin said... [Reply to comment]

omegod! apa sudah jadi ni..sambai legam.. :) takpe2..pelan-pelan kayuh..len kali mesti boleh!

Afiq said... [Reply to comment]

@aque: hehe darurat~! ;p

@cikmin: hehe bdak baru belajar ler katekan.. lepas ni nak beli set toaster yang besar mcm kat hotel hakx3~! .. ;p

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said... [Reply to comment]

ahaha..memang nikmat...huhuu

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog