Home » » Kembali Bertahkta

Kembali Bertahkta

July 1, 2010

Assalamu'alaikum..

'Syukur ke hadrat Illahi kerana melimpahkan rezeki kepada hambaNya yang kerdil lagi lemah ini...'

Hehe aku betul2 sangat happy ini malam kerana berkat kesabaran aku selama 2 minggu akhirnya membuahkan hasil. pada siapa2 yang still ingat lagi entry, 'Hari Baru kepada Blog Si Biru', segalanya telah selesai. ok meh aku terangkan apa yang terjadi kepada blog aku.

Pada tanggal 18/6/2010, aku sebagai tuan tanah telah menukar nama dan url Blog Hari Baru kepada Blog Si Biru. sebab musabab aku menukar semuanya kerana terdapat persaingan di antara beberapa individu yang x dikenali untuk merebut kedudukan teratas dalam enjin carian'google'. Blog Hari Baru telah mengungguli carta teratas selama 2 bulan lebih pada ketika itu. haha skema x ayat? tetapi muncul pula pesaing yang lain. tapi xpe, persaingan yang sihat.

Untuk tidak menghampakan hati orang lain, aku terpaksa mengalah dan mencari alternatif yang lain untuk menukar nama Blog Hari Baru. dan akhirnya, terciptalah nama Blog Si Biru. kenapa Blog Si Biru? rujuk entry 'Cute Blogger Award'. hehe tapi akibat daripada menukar nama dan url kepada Blog Si Biru, segalanya menjadi 'KOSONG'. komen2 hilang, nama blog aku tidak tersenarai dalam enjin carian google, dan aku terpaksa berhempas pulas 24/7 untuk memberitahu blogger2 yang lain tentang penukaran url terbaru ni.

sila klik untuk gambar yang lebih jelas :)
Berbalik kepada kenapa aku gembira sangat2 malam ni, sebabnya nama 'Blog Si Biru' telah pun tersenarai dalam enjin carian google dan yang paling bestnya, Blog Si Biru kembali bertakhta sebagai Raja! haha gembiranya aku sehingga x terkira. Alhamdulillah~! So lepas ni, korang boleh search 'blog si biru' dengan senangnya. harap maklum ;) sekian.

19 komen bernas:

BezBuddy said... [Reply to comment]

waaa...atas skali tuh...congrats afiq...terbaiklaa

GombakMali said... [Reply to comment]

hahaha..paling sengal bdak mespes tuh.. elok jer sebat name HARI BARU 87.. padahal lahir 89.. nk ciplak pon hagak2 laa~

Nur Su'aidah said... [Reply to comment]

tahniah ok!!! :)

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said... [Reply to comment]

congrats....^^,..happy 4 u..^^,

kahak cair said... [Reply to comment]

nice.. tahniah

FarHa said... [Reply to comment]

macam mana ek nak wat?? hehe tak faham gak..sbb tgk blogger2 otai nak mendapat name di carian google..mcm mane tu?? pe motif?

tiha said... [Reply to comment]

Salam pagi jumaat...ada entry baru r..http://fa87.blogspot.com/2010/07/songs-10-0n-10-ost-pyaar-impossible.html and this http://fasham87.blogspot.com/2010/07/elektronik-vs-elektrik.html

cawan merah said... [Reply to comment]

wah.. tahniah2.. :)

Afiq said... [Reply to comment]

@bezbuddy,princess&kahak hehe thnkx semua. ;)

@farha macam mana nak buat?hehe kene btul2 promote ur blog di mata orang lain. kalau artis tu,dalam masa yg singkat je leh kua.tapi kite ni orang biasa,kena usaha lebih skit :) tujuan sebenar nak bagi senang orang mncari blog kite.search je nama blog,trus keluar yg teratas sekali. ;)

@cawanmerah hehe thnkx ye cawan merah ;)

mummy alesya said... [Reply to comment]

singgah baca dan komen

Yuni Aisyah said... [Reply to comment]

sukanya dia..hehe

Afiq said... [Reply to comment]

@yuni haruslah hehe :D

mohd sasuke said... [Reply to comment]

congrat ye bro...ko mmg deserve pon...rajin btol update entri bru n suke bw...
anyway gud luck ntuk ko

Afiq said... [Reply to comment]

@sasuke thnkx..tgh ade mase terluang ni baik digunakan sepenuhnya hehe..gdluck tuk ko jugak ;)

cikbelog said... [Reply to comment]

wah, thniah ;)

husniah zaimah said... [Reply to comment]

walaweh.. =D

sangilapi said... [Reply to comment]

selamat kembali 'memerintah' wahai raja si biru :)

Afiq said... [Reply to comment]

@sangilapi hehe segannya dapat gelaran 'raja' plak haha tq2~! ;)

fizacaldina said... [Reply to comment]

neway..tahniah lh...

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog