Home » , , » Bangkai Binatang? Stop!

Bangkai Binatang? Stop!

July 17, 2010


Firstly, apa yang korang fikirkan bila tengok gambar kat atas? seni? bangkai binatang? hoho. kalau korang kata seni, melampau sangat dah tu. jawapan bangkai binatang tu pun tepat dah. tapi x tepat sangat pasal tujuan aku tunjuk gambar ni adalah untuk bagitaw korang semua ada jugak manusia yang pemalas.

Pemalas? terlalu umum untuk aku tujukan kepada semua manusia. hanya segelintir lah yg berperangai macam ni. ok back to the pic, gambar tu sebenarnya tentang 'kejahilan' segelintir manusia untuk membuang bangkai binatang. dorang sebenarnya tengah nak buat 'garisan berkembar' kat atas jalan tu. sampai je kat bangkai binatang tu, dorang stop, then tinggalkan ruang untuk 'menghormati' biantang tersebut. untuk apa? untuk sambung balik kerja dorang buat double line tu.
"They stopped abruptly about 1ft short of the flattened animal, left the same space the other side then told bosses to get some road kill specialists on the case."
apa punya manusia da. seelok2nya, bersihkan la tempat tu. bukannya susah pun. amek penyodok ker, surat khabar ke, angkat letak sebelah jalan. kalau rajin, tanam la terus. bukan amek masa sejam dua pun. korang jangan tiru perbuatan macam dorang ni. kerja lepas tangan, nak siap cepat je. janji siap. ceh~!
Contractor Amey said the firm doing the lines “didn’t have a licence to remove the carcass. You have to be trained”.
haha. weh, dak tadika pun taw la nak buang bangkai binatang macam mana. x yah nak bertraining2.. merepek~!

sumber : http://www.mirror.co.uk/news/weird-world/2010/07/16/daft-workmen-paint-around-roadkill-rather-than-pick-it-up-115875-22416226/

psst~! binatang dalam gambar tu ialah badger@skunk. ;p

10 komen bernas:

Cylia Chel said... [Reply to comment]

ni lagi 1 perangai manusia yg xelok..

WONG SIKAMPUH said... [Reply to comment]

Singgah kawan...

SITI said... [Reply to comment]

erk? menghormati ke macam tu? pelik2..

zackpantai said... [Reply to comment]

dah mungkin juga orang tu ada masalah ngan tikus. nice share..

S..U..D..@..I..S said... [Reply to comment]

gud info nice to share

Afiqah Rahma said... [Reply to comment]

Perangai tak senonoh

amirah said... [Reply to comment]

haha..boleh pulak bg alasan mcm tu,hampeh tul

Dark Half said... [Reply to comment]

alasan kurang cerdik yg diterjemahkan dgn ayat yg penuh berstruktur...haha... attitude collapsed!

maCy said... [Reply to comment]

ade plak putus double line sbb tu~

Shahir @ Meng said... [Reply to comment]

actually aku rse xslh ape yg diorg wat 2..
mcm ayt yg yg die ckp 2, die panggil roadkill specialist, sbb diorg xde lesen nk alih kn bangkai 2..
ini kerana, kt luar negara, ade keje membersihkan bangkai2 kt jln raya..
klu org yg wat jln 2 tologn bersih kn, die bleh kaco periuk nasi org yg keje bersih kn jalan 2..
so, drpd diorg duk kne naek mahkamah, baek diorg biar je. bg kt org yg ade lesen utk wat.

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog