Home » » Kerja Gila!

Kerja Gila!

July 16, 2010

Assalamu'alaikum..

huhu x pernah aku buat kerja giler camni. err sebelum tu, bagi yang xtaw apa benda yg dalam gambar, itulah dia dekstop@cpu(Central Processing Unit) aku. cpu untuk aku berblogwalking. kalau untuk gaming, jangan haraplah aku nak buat macam tu.

aku buat macam ni ada sebab. ni cpu lama, so paham2 jelakan kalau barang lama. outdated satu hal, lepas tu kipas teramatlah bising. aku plan nak beli casing baru yang boleh kurangkan sikit pencemaran bunyi dalam bilik aku ni, tapi x kan kerana bunyi jer, aku sanggup nak kluarkan ratusan ringgit? oh tidak~!

so aku beli kipas yang baru, yang lagi senyap. kipas ni, lagi senyap lagi perlahan pusingan dia. cpu aku ni xleh panas, nanti dia auto shutdownn. untuk mengurangkan bunyi dan menyejukkan cpu selain menggunakan kipas, aku togelkan terus! biar haba yang terhasil terus keluar. xde can dah nak terkumpul dalam casing. haha!
ada jugak bahayanya bila togelkan terus macam ni. tiba2 plak kan ada kawan datang ke, terbersin kuat sampai terkeluar hingus cair, elok2 je jatuh atas cpu aku nih. mau x jahanam nanti. lagi satu, kalau ada lipas yang tengah main kejar2 atas siling tu, tiba2 tergelincir la plak. puppp~! jatuh atas cpu aku. jahanam lagi~! tapi aku yakin rumah aku ni kekurangan lipas. ;)

tapi apa2 pun, aku berjaya mengurangkan kadar pencemaran bunyi dalam bilik selepas aku buat macam tu. ingat, pada yang x mahir, atau kurang keyakinan, jangan nak gatal2 tangan tiru macam aku. kecuali kalau korang BERANI jer~! ada paham?? hehe

psst~! lepas ni aku plan nak letak cpu dalam peti sejuk plak. x yah kipas2 da :p

18 komen bernas:

edy said... [Reply to comment]

wah dasyat la bro..pc ko open air sejukla dia

Seri Bahasa said... [Reply to comment]

elok juga bogelkan gitu tak panas kalau buat bw 24 jam kih..kih..kih...

daisy said... [Reply to comment]

aku sokong.boleh buat eskrem

Afiq said... [Reply to comment]

@edy haha tujuan utama mmg nk sejukkan pn..

@daisy hehe makan eskem smbil bw..

@seri haha pc mmg leh je on 24 jam..tapi tuan blog ni ha xle on 24 jam ;p

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said... [Reply to comment]

ahhaa..untunglah letak dlmpeti sejuk..ngehehe...bgus2...ada masa depan cerah jadi engineer pc neyh..ngehee

faizal said... [Reply to comment]

peh, open air punya cpu..gempak la bro..

nur_cahaya said... [Reply to comment]

power laaa...
tabik...
hehehehe

kay-N said... [Reply to comment]

haha..sblum sy bli pc baru..sy punye lebey kuang mcm tu laa..pns pns..blik pn pns..=pp

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

wahh..dasat..umah adah ade 2 cpu yg xguna nak..penah gak try godek2 dulu..makin jahanam ada la..hahaha

Afiq said... [Reply to comment]

@faizal haha da lame plan nk buat tu..tp xde mase je.

@nurcahaya ekekeke tabik spring ke ape? ;P

@kay-N taw xpe..dok senyap dalam bilik pn leh berpeluh haha..tu yg geram nk togelkan terus.

@mawaddah haha jgn salah godek sudah..sampai 2 tu cpu xguna..tryla godek2 lagi ;p

mancai said... [Reply to comment]

salam singgah.. peh... memang selamba..

CasaBlander said... [Reply to comment]

wah..nampak macam best jer! hehee~ nak buat jgk ler

ASaDa RyutaRo said... [Reply to comment]

hahahaha.. yang ni mmg tak leh tahan.. act pernah buat camni gak tahun 2006 dlu. masa tu masih guna pentium3. mmg cikai habis punya la..

takde terlintas langsung nak beli casing. akibatnya, motherboard rosak.. tak tau sebab apa, mybe lintar pintas kot..

tapi style ni cool.. cpu besar satu meja. hahahaha

abad said... [Reply to comment]

amalkan selalu...............jgn letak dlm peti sejuk....letak dlm mesin basuh ok jg.....wakakakaka

wazy said... [Reply to comment]

wahhh terbaik tu bro,senang nak bersihkan habuk² yang degil melekat dalam cpu.hehehe

Saya Adalah 'Cik Putput' said... [Reply to comment]

haaa..
suke2..
my boyfi pon suke buat cpu die wtuh mcm nih..
tp diew tampal pada dinding la..
smpai kan bangkai cicak repot pon ada..
ngeee~

:P

♥xaturen♥ said... [Reply to comment]

err.. salam! kalu yang ramai adik2 jangan buat, karang tak pasal-pasal perang badar!

fizacaldina said... [Reply to comment]

caya lh...

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog