Home » , , » Restoran Sekinchan Ikan Bakar

Restoran Sekinchan Ikan Bakar

September 30, 2010

Assalamu'alaikum...

Start enjin kereta, keluar cari stesen minyak.. orang kata isi minyak memalam ni kuantiti minyak banyak sikit daripada isi time matahari dok terpacak atas kepala.. dalam perjalanan balik ke rumah, nampak satu kedai yang baru bukak.. ramai beb! sampai dekat je, gosok2 mata sikit, baru terperasan banner Sekinchan Ikan Bakar..


Walawehhh.. tempat aku skng da ade restoran ikan bakar r.. sebelum2 ni ade je tapi xde plak banner kedai dorang tulis ikan bakar.. kira yang ni official la sebab name restoran tu ada ikan bakar.. haha ramai weh!! ingat nak masuk je tengok lauk2 apa yg ada.. amek bau dulu ke.. baru leh promote kat family ngn korang.. haha tapi segan la pulok pasal ramai orang tengah pilih juadah. xpe r.. tengok dari luar pun dah kira bagus..

Ada sapa2 yang pernah cuba makan kat restoran Sekinchan Ikan Bakar ni? berbaloi x? sedap x? ingat nak try r sekali.. tempat pun grand, selesa, ada kipas, ada lampu.. complete set r orang kata.. aq google sekinchan ikan bakar.. perghh siap ada facebook Sekinchan Ikan Bakar lagi.. kena try ni! dia kate ada nasi lemak sekali..

Restoran ikan bakar tempat aku ni franchise dia yang baru rasenya, dekat Gombak.. dulu femes sekitar Titiwangsa je aku rasa..meh r datang, cuba makan kat situ.. lepas tu baru gtaw aku sedap ke x ;p bengong mu afiq, tempat dekat soh orang jauh plak datang heee

psst~! dah lame x makan ikan bakar.. dok bandar ni kalau nak cari makanan laut yg fresh memang x dapatla..

25 komen bernas:

Amir Izzat said... [Reply to comment]

wah! sodapnya..hehe..nanti..kalau dah cuba,kasi tau ye.. letak gambor sekali..hehe..kompem menyelerakan tekak n perut.

Afiq said... [Reply to comment]

@Amir Izzat
haha tang yang nk cuba tu xtaw bile..insyaAllah akan letak gambar sekali :D

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

wah nampak best..afiQ belanje ciktom..hehehe

Afiq said... [Reply to comment]

@Tomato Gurl's Life
belanje?tong2 leh la. hahahaha kalau income nuff afiq sejuta, semua blogger afiq belanje :D

najihah sahami said... [Reply to comment]

alar fiQ...tmpat gempak cenggitu konpem butuh sen yang tinggi kot..(memandai)..meh la mish masakkan ikan bakar untuk afiQ..kacang je derr..

sekali rasa konpem ngn afiQ2 terbakar...hak2..

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

wahh cm dasat je jom wt gathering kt situ

tehr said... [Reply to comment]

tahun depan kot kalau ada peluang
masa terdekat ni tak dapat la ke sana, jauh sangat
hehehe

Afiq said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha taw xpe..denga2 untuk dewasa,rm55 heee mish pandai ke masak? ;p

Afiq said... [Reply to comment]

@MissXYZ a.k.a Abaikan
hehe tu la..tapi kena survey dulu..

Azmi said... [Reply to comment]

hihi...pe kate kau belasah dulu cakap sedap ke tak...

Afiq said... [Reply to comment]

@tehr
hehe jauh sgt ke?bro dok kat mane?

Afiq said... [Reply to comment]

@Azmi
haha xtaw bila la nk belasah makanan2 dia tu..amek bau je dulu kot ;p

darkbatman said... [Reply to comment]

@Azmi ak stuju gak bro.. nt klau best leh kita g serbu lakkk.

Siti Nurhanim said... [Reply to comment]

hanim da pegi makan kat c2..sedap sangat.. nak pg lagi..huhuu

Izan Ishak said... [Reply to comment]

nampak grand tu tempatnya afiq...mesti cuba ni kalau tersinggah Gombak~~

LyNn HaMzAh said... [Reply to comment]

jauhnya nak pergi sekinchan tu...huhuhuhu...

Gayahspears said... [Reply to comment]

perghhh..meleleh siot! nk serbu la..ko banje taw..hahahah

Afiq said... [Reply to comment]

@Siti Nurhanim
waa hanim dok gombak ke?

Afiq said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
hehe singgah jgn xsinggah kak..mesti tau kan kat mana tempat tu :)

Afiq said... [Reply to comment]

@LyNn HaMzAh
hehe bukn kat sekinchan,kat gombak je..name restoran je skinchan :)

mr.curly said... [Reply to comment]

wa mmg suke mkn ikan bakar bro..asalkn jgn bakar ats zink dh le.. hehe

jannah said... [Reply to comment]

sedappp oo..

ishak said... [Reply to comment]

dah pergi makan sana minggu lepas. cuma asyik tak sempat je nak buat review pasal ikan bakarnya

zmah said... [Reply to comment]

Restoran Ikan Bakar Sekichan ada / baru buka di Gombak /Sri gombak...

umu ila said... [Reply to comment]

terbaru akan buka di taipan.memang sedap :) perlu cuba!!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog