Home » , , , » Tol Percuma Sempena Raya?

Tol Percuma Sempena Raya?

September 2, 2010

Sape nak bagi percuma weh? bankrup la kompeni tol tu.. nak masuk tandas pun kena bayar.. diskaun boleh la haha tapi sebenarnya ada jugak kompeni tol yang bagi free..alhamdulillah murah rezeki korang. meh baca kat bawah ni.

KUALA LUMPUR: Dua puluh empat syarikat konsesi lebuh raya memberikan diskaun sehingga 40 peratus kepada pengguna lebuh raya sempena Aidilfitri ini manakala syarikat konsesi Kumpulan MTD "menghadiahkan" laluan tol percuma kepada pengguna Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak dan Lebuhraya Pantai Timur Fasa Satu. Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor berkata, Kumpulan MTD memberikan laluan tol percuma pada 7, 8, 15 dan 16 Septmber depan mulai 9 malam hingga 6 pagi kepada semua jenis kenderaan. Sejumlah 24 lagi syarikat konsesi lain, katanya memberikan diskaun tol pada 6 hingga 8 September serta 13 hingga 15 September mulai 12 malam hingga tujuh pagi, umumnya bagi kenderaan ringan iaitu kereta dan beberapa kelas kenderaan lain. "Selain menyemarakkan sambutan Hari Raya mereka memberi tol percuma dan diskaun untuk melakukan penyuraian trafik kerana mereka percaya bila beri diskaun atau tol percuma pada waktu itu, maka lebih ramai orang akan menggunakan lebuh raya."Nanti tidaklah berlaku kesesakan pada waktu puncak terutama siang. Sebab itu syarikat konsesi mempunyai strategi mereka sendiri," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Kempen Keselamatan Jalan Raya kementerian itu di Plaza Tol Gombak di sini hari ini. - Sumber, myMetro

Memang best betul la kalau dapat benda2 diskaun dan percuma ni. tapi diskaun2 pun ada had masa jugak. aku teringat kes pakcik aku nak balik beraya tahun lepas. dia ingat tol tu free bila kita da pegang tiket, xkira la kita exit pukul berapa pun. rupanya2 free dari pukul 9 malam sampai pukul  6 pagi je. haha lepas dari pukul 6 pagi, kena bayar macam biasa. tula x paham betul2.

So kali ni kepada semua pemandu yang nak menggunakan khidmat secara diskaun ni, rancang waktu perjalanan dengan betul. jangan main redah je. dan lagi satu, ingatlah orang tersayang. pastikan korang dah service kereta sebelum memulakan perjalanan...err baik pergi service sekarang hehe

psst~! isi minyak kereta secukupnya...

6 komen bernas:

Ari Blog said... [Reply to comment]

tumpang abg afiq la blek ni!..haha!!.
sume nak free...bleh?

Afiq said... [Reply to comment]

@Ari Blog ehh blehhh..tpi sebelum tu,meh aku duku dulu pale ko..arghh sume nk free,masuk tndas pn kena bayar r hahahaha

misyamissyou said... [Reply to comment]

hehe..sape tak nak bnde free..sbnrnye free tol ni nak ajak pengguna balik kg dgn terancang..xla sesak jalan, kurg sikit berkejar nak balik..kurg gak kemalangan..

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

miss balik selangor siang raye kedua... xde tol pecuma ohhh

Afiq said... [Reply to comment]

@MissXYZ a.k.a Abaikan haha jgn marah yerrr..tapi elok balik siang miss..xngntuk.. :)

Afiq said... [Reply to comment]

@misyamissyou hehe btul2..tu la sebabnye dorang bg free ngn diskaun kan :D

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog