Home » , , , » Shoutmix Versus Chatbox

Shoutmix Versus Chatbox

September 23, 2010

Assalamu'alaikum... sejak 2 menjak ni, shoutmix asyik buat hal je. ade kena mengena dengan kes malware yang tengah syok merebak tu ke? atau maybe internet aku lembap? aku malas nak cari mana datang punca semua tu sebab aku taw ramai dah yang post entry berkenaan dengan solution untuk nyahsingkirkan malware tu.. thankx guys..

So untuk tidak menghampakan para2 pengunjung dan pembaca yang ingin meninggalkan jejak tanpa sebarang gangguan dalam afiqbukhari.com, aku dah letak lagi satu chatbox dari Cbox.. pada sapa2 yang dah perasan chatbox baru aku tu, ada sedikit pengubahsuaian di mana aku 'hotlinking' kan gambar(logo) Cbox terus ke chatbox baru aku tu. macam dalam gambar bawah ni.



Apa yang korang perlu buat kalau shoutmix buat hal? korang just klik kat gambar Cbox tu then dia akan bawak korang masuk ke satu pages khas untuk chatbox tu. senang kan? haha lagi satu sebab aku buat camtu, leh kurangkan masa loading page afiqbukhari.com..



Ade satu lagi masalah yang tengah berpusing2 dalam kepala otak aku ni.. masalah kelambatan loading untuk Disqus, ruangan komen aku. aku rasa macam lambat je nak keluar ruangan komen tu.. huuu aku tengah pertimbangkan untuk buang dan pakai semula sistem komen yang asal atau kekalkan..

psst~! x semua kelajuan internet sama.. ada yang laju tahap siput, ada yang lambat tahap kilat.. sama2 lah kita ubahsuai blog masing2 untuk kepentingan dan keselesaan bersama..

10 komen bernas:

Azmi said... [Reply to comment]

weh kau dah tukar disquss??
patut la nak komen tak leh tadi...
weh blog aku ok tak loading??
nak tnya pakar

Afiq said... [Reply to comment]

@Azmiha pakar? haha adehh blog ko aq rase ok je..laju je aku bukak..xde sangkut2 pun..
pasal disqus tu mmng aku kena tukar sebab ada orag komplen payah nak komen..huuu

padin said... [Reply to comment]

hehe afiq
pakai default komen macam ni pon cantik dan kemas juga

pasal smix tu, ha'a kadang2 down, susah juga nak tinggal jejak ekekee

Afiq said... [Reply to comment]

@padin
hehe tula din..nak x nak aku kena tukar jugak komen tu..kesian kat orang lain,kesian kat aku gak hehe

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

blog afiq laju je loading..tp mmg bab disqus tue kadang2 lambat loading n pasal tue gak cik tom xkomen mana dah entry afiq skang..kui3,,

Hazwan said... [Reply to comment]

saya pun dah kena banned dgn shoutmix

tehr said... [Reply to comment]

saya juga perasan disqus agak lambat kebelakangan ini
sedang berkira2 nak tukar juga ni
orang kata comluv lebih baik

Afiq said... [Reply to comment]

@Tomato Gurl's Life
laa yeker cik tom? awat x habaq awai2 hehe lepas ni kena komen selalu k ehehe

Afiq said... [Reply to comment]

@Hazwan laa yeker?so dah xle tinggal url la ek kat shoutmix sape2 pun?

Afiq said... [Reply to comment]

@tehr
haah tehr, disqus memang tgh down skng..comluv tu pun mcm best je..hari tu afiq da register..tapi blur..dia soh add url, dah banyak kali cuba tapi xleh gak add url huu..orang kate, yang asal jugak lagi bagus :)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog