Home » » Bila orang kata aku HOT!

Bila orang kata aku HOT!

February 16, 2011

Assalamualaikum... yeker aku hot? hot macam Faizal Fredley, Nazirul Hazwan atau Pendekar Berkuda tak?

Hoho aku tak seHot dorang tu semua.. kali ni entry aku agak panas sedikit sebab aku deman.. fewww.. selama aku berblog, dah banyak kali aku published entry pasal demam. tak taulah dah berapa kali, tapi kalau rajin, tryla godek-godek afiqbukhari.com ni... cuba kira dah berapa kali aku demam. demam tu lah, demam ni lah... alhamdulillah setakat ni tak ada lagi demam yang teruk-teruk..

Demam ni biasanya didahului dengan selsema yang mengandungi hingus cair.. kalau tiba-tiba hingus tu mengalir secara lajunya menuruni bibir-bibir gebu korang, maka secara amnya, penyakit demam akan menyusul. ini semua hasil kajian daripada Prof. Madya Dr Afiq Bukhari di dalam bukunya yang bertajuk, "Simpton Hingus Cair Tambah Demam". dibantu oleh Datuk Naz Kacak serta beberapa orang lagi setiausahanya yang perasan hot!

Antara faktor-faktor yang mungkin menjadi sebab aku demam ialah aku tersalah port untuk study. meja kerusi ada tapi aku pergi port di ruang tamu yang hanyalah didekorasikan oleh tikar menkuang, kasut-kasut, debu-debu dan pelbagai lagi. oh demn! aku lupa yang aku alah kepada habuk dan sel-sel kotor yang berterbangan bebas di udara. ditambah dengan kelajuan kipas stage 5, berdesup habuk-habuk tersebut mengerumuni hidung aku..

Faktor yang kedua ialah, aku dengan sengaja menerima ajakan rakanku yang mengada-ngada nak beli handphone baru. mentang-mentang pinjaman ptptn dah nak masuk, macam-macam kau nak beli. hubung kait di antara ajakan rakanku dengan demam ialah aku dah lama tak menunggang motorsikal di tengah-tengah panas terik. yer, badan aku amat sensitif dengan perubahan suhu.. asyik-asyik duduk dalam aircond, mana tak berubah secara mendadak suhu badan ni..

Ok rasanya cukuplah dua faktor je. apa yang aku tahu, demam membuatkan sesorang itu tidak selesa dan apa sahaja yang dimakannya, mungkin akan diluakkan balik. ataupun seseorang itu mungkin juga akan berkata, 'kenapa aku rasa tawar je makanan ni??' normal lah tu kawan.. bila demam, tunas-tunas di lidah akan off-duty..

Psst~! bila demam ni, MC akan terus terbayang-bayang di mata.. huhu

33 komen bernas:

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

memang patut pun hot~! ciss betul.. haha~!

Bulan said... [Reply to comment]

take care pokcik.
jgn lupe mkn ubat.
mkn smpai hilang demam tue.
dont skip ur meal ok?.ehee

WanFadhilah said... [Reply to comment]

alalala.. kesiannya.. semoga cepat sembuh!

Saya Seorang Pelancong (5): Kundasang War Memorial

Anishaway said... [Reply to comment]

hot glemer ke badan rase hot ?

memang pun orang hot sebab tak bole kene panas
cehhh, bajet hottt
ahaha !

get well soon brother.

najihah sahami said... [Reply to comment]

haha..afiq!perlu ke describe hingus tu smpai tahap tu? adeh.hahaha

alaa..afiq demam?demam rindu ke demam kura-kura ni??

eRza farEeha said... [Reply to comment]

fulamak..dok dlm aircond je tuuu..huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
hehe baikla mokcik.. tapi ubat toksey :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Anishaway
haha da kelas tu 24 jam aircond wuuu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haishh ade je ek nk kenakan orang haha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
aircond dalam kelas la ;p

krole said... [Reply to comment]

wuahhh!!!hotnye afiq~

Cik Diana said... [Reply to comment]

wah.. dOuble hOt nie...
include demam skali.. huhu..
p/s : mkn ubat yurp!

AMMAR YASIR said... [Reply to comment]

Kesianya bro..jaga kesihatan tu ek...

Dhia Delisha said... [Reply to comment]

get well soon ya :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@krole
haha hotla sgt :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cik Diana
haha siap berinclude2 lagi tuh :D da mkn ubat da,thnks ya :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@AMMAR YASIR
ok bro,thnks :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Dhia Delisha
insyaAllah :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

Patut lah hot..demam rupanya...mkn ubat ye afiq,moga cpt sembuh.Dato'naz pun selalu kata sis hot..hot sgt lah tu..haha

Izan Ishak said... [Reply to comment]

get well soon afiq.
kat sini pun cuaca hari2 panas terik.

*debu mmg jadi sbb utama selsema~

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

ko paling slalu demam kot fiq, ape ko makan ntah.
tak kacak la selalu domam.hahaha

thanks kasi link name den dlm entry ni

Faizal Fredley said... [Reply to comment]

ehem ehem...org hot datang melawat org deman..aku bawak nurse sekali ni weh..cun lagi nih...

Melati Qistyna's Mummy said... [Reply to comment]

muahaha... akak pon kalah ngan abuk....
mg lekas sembuh ye dik :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@nazirulhazwan~
haha ontahla..dah mmg takdir den ni solalu domam kot :D

samo2 abg kacak. bukannya selalu dapat letak namo kome dalam entry den ni ha.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Faizal Fredley
sapa nurse cun tuh? habaq mai kat aku sikit haha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Melati Qistyna's Mummy
hehe insyaAllah kak :)

suffer8zine said... [Reply to comment]

alahai demam,. semoga cepat sembuh bro

Terkini : 700 Ribu Kondom Hilang

Faizal Syukri @ Peja said... [Reply to comment]

huhuhu, bukan sng nak jadi blogger yang hot ni... byk benda kene tahu dan kene praktikkan... :D

perondajaketbiru74 said... [Reply to comment]

rilek suda biar apa org cakap janji kita hepi...

apik pehe said... [Reply to comment]

as salam fiq..lame x dengar khabar ni..hehe..smpai demam da dak blog ni..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@apik pehe
haha tu r..aq pn lame gak xdga r psl ko..mana hilang?haha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Faizal Syukri @ Peja
haha mana ade hot bro..perumpamaan je :D

Anonymous said... [Reply to comment]

Kalau kita nak lagi HOT click lah link ini http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=nora2301 daftar email kita tak kan rugi apa apa

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog