Home » » Tampal luar jahanam, tampal dalam berjalan...

Tampal luar jahanam, tampal dalam berjalan...

February 28, 2011

Assalamualaikum...

Aku dah jadi semakin malas untuk update blog.. dulu kalau lewat sehari, aku mesti meroyan nak update.. tapi sekarang lewat 2-3 hari pun aku buat tak tahu je.. tapi takpe, aku bukan mengejar trafik sangat.. afiqbukhari.com ni dah jadi personal blog aku da.. anytime, anywhere aku boleh update about anything yang aku suka.. there is no rules and regulations dah huhu.

Cerita hari ini, tayar kereta aku bocor lagi.. zzz.. dah berapa kali bocor dah.. aku ingat nak tukar kepada tayar 'sotong'.. tak payah nak susah-susah pergi isi angin tiap kali tayar kempis.. pijak paku @ batu tajam pun tak menjadi masalah.. tapi kereta bukan basikal untuk dipakaikan tayar sotong...  samalah macam lelaki bukan perempuan untuk dipakaikan pakaian wanita, vice versa...


Si tokey dengan bersungguh berkata, 'tukar tayar barulaa...'

Aku pula dengan bersungguh berkata, 'tokey, bunga tayar banyak cantik lagi ma.. tampal sudalaaa.. lain kali wa tukar tayar sama lu tokey..' .............. adat berniaga.. kena paksa baru boleh untung. kita plak janganla jadi macam lembu yang dicucuk hidungnya..


'berapa tokey?'

'semua sekali rm15..'

'aik tokey, biasa tampal rm5 ja. kenapa mahal sangat?'

'kita kena buka tayar, tampal dalam. lu dulu pernah tampal luar.. tapi sudah loose.. sekarang wa kena modified sikit dalam tayar, tampal yang lagi besar, baru ada sedap ma..'

'yaka tokey.. suka hatilah asal jangan tukar tayar sudah..'


Itu sebab aku update status dalam fb, 'tampal luar jahanam, tampal dalam berjalan'...

Psst~! test lisan mandarin nak dekat.. telinga belum mahir lagi nak menangkap..

17 komen bernas:

eRza farEeha said... [Reply to comment]

wahh..nk tumpang kete..huu

najihah sahami said... [Reply to comment]

hahaha..kalau tampar bukan tampal tak boleh ea afiq??hahahha..
gudlak untuk test..wo ai ni. opss!!tu je yg tau. hahahahha

pali7x said... [Reply to comment]

"tauke, you tampal guna kulit bawang saja sudalah! boleh kasi masuk tv3 juga"

Syat0za said... [Reply to comment]

hahha, betui ape ckp kak mish :D eh afiq! mandarin? wooww :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@pali7x
kepala ho ko.. baik tampal guna hidung je haha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eRza farEeha
mehla tumpang kalau x malu :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
tampar muka mish ke? haha x habeh2 dgn words mandarin tu je :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Syat0za
haha awat? belajar sekali ke?

misyamissyou said... [Reply to comment]

hoho..nape tak ckp cina je ngan tokey tu..serius mesti dpt murah..xcye cbe la..dah penah try dah ngan org cina.. :D

Bulan said... [Reply to comment]

naik bus je fiq.ehee

RastaMat said... [Reply to comment]

mahal bonar sampai 15 hengget..
tampal sendirik gune gam gajah je la..
hahaha...

suffer8zine said... [Reply to comment]

heheh sabar je la bro

Terkini : Jual Aiskrim Susu Badan?

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@misyamissyou
Hehe belum mahir lg nk cakap cina.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RastaMat
Haha nak buek camno mat kalau bahan2nye xde.

Anishaway said... [Reply to comment]

'tampal luar jahanam, tampal dalam berjalan'
peribahasa ka ?
semarttt. hehe

zmah said... [Reply to comment]

Tampal .... nak murah buat sendiri perkakas beli sendiri,entah-entah MAHAL lagi kot!

gnesop.com said... [Reply to comment]

huhu.. itu la ceritanya..
x pernah lgi tampal dalam.. :)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog