Home » , » BlogLarian Bakal PECAH TRAFIK

BlogLarian Bakal PECAH TRAFIK

December 6, 2010

As-salam kepada semua pembaca. tatkala aku sedang menaip entry ini, telinga sedang mendengar beberapa rangkap bibit-bibit cinta daripada rancangan tv How I Met Your Mother. betapa gilanya aku dengan cerita tu. walaupun berunsurkan 18sx sedikit, tapi humournya lebih. itulah sebab utama aku menontonnya, untuk bergelak ketawa seorang diri.


Kalian semua mesti tahu gambar apakah di atas ini? kecoh dalam sehari dua dengan larian anak-anak daripada para-para blogger untuk menyertai segmen terbaru yang bakal 'pecah trafik' buat blog masing-masing. aku terlihat segmen ni dari blog bro Darkbatman dan sis Dahlia. ohh blogger otai pun join. so apa salahnya aku pun join walaupun tidak di tag oleh siapa-siapa.. ataupun mungkin aku lupa siapakah yang pernah tag aku untuk sertai segmen ini.

"Aku suka berblogwalking kerana dengan blogwalking ini lah trafik afiqbukhari.com mencanak-canak naik mencecah awan kumulonimbus. di samping dapat memperkenalkan blog yang x seberapa hebat ni kepada blogger-blogger yang lain. dengan berblogwalking jugalah aku dapat mengetahui sesuatu informasi yang aku x kan dapat kalau x blogwalking. bak kata pepatah, berlari-lari anak, jangan sampai tertinggal anak. ??? Dan dengan berblogwalking jugaklah aku dapat menambah rakan di alam maya disamping berkongsi sesuatu yang amat bermakna. apakah dia? join segmen ni dulu, baru tahu."

Dengan rasa bangga dirinya, aku memilih Gombakmali, Zaerr, Kak Izan dan Syatoza untuk sama-sama menyertai aku menyertai segmen BlogLarian ini..

Psst~! skema tahap pendekar la plak ayat-ayat aku untuk entry kali ni. zzz... eh, jom join segmen ni, BlogLarian. best tuu.. try tengok gambar kat bawah ni plak.. refferal banyak kot.. x rugi la kalau join.. jom join~!

Sumber dari bacto.blogspot.com
APA YANG ANDA KENA LAKUKAN UNTUK JOIN SEGMEN INI? MUDA SAHAJA. SILA KLIK DI SINI.

Psst2~! nak sambung tengok cerita How I Met Your Mother balik...

40 komen bernas:

oshin said... [Reply to comment]

suka. dh join.baru td. heee;)

Faizal Fredley said... [Reply to comment]

hohoho...aku minat citer how i meet you mother ni..best siot..lawak...tapi masa duk rumah la leh tgk...duk sini hampeh nak tgk...kalu intenet laju konpen aku donload...anyway rasa mcm nak gak join blog larian nih...

suffer8zine said... [Reply to comment]

wahhhh sistem inframe mmg la bro,

Terkini : Seluar Dalam Kalis Bom

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Faizal Fredley
haha join je weh..xrugi ape pun..

citer tu memang best kot :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@suffer8zine
haha taw xpe :D

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

td ade gak singgah ke blog larian tuh...
tp x brp paham...
walau bagaimanapun belalang dah follow blog itu supaya x terlepas pe2 update dari sana...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Belalang Hijau
hehe benda tu macam manual tool untuk memantapkan lagi trafik hasil daripada sistem blogwalking rasanya.. join je belalang :D

Syat0za said... [Reply to comment]

huh? wooh, macam best! hahaa

Shiela Latif said... [Reply to comment]

semoga berjaya ya afiq!! (skema nyer support)

Syat0za said... [Reply to comment]

thanks afiq!! hahaha p/s : domainnnn~ oh domainn =__="

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Syat0za
haha ur welcome..

psst~! x abeh2 domain oh domain haha cukup duit, terus cari seller and guider :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Shiela Latif
hehe thnks sis..kena support semua ni.. untuk kebahagiaan masa depan bersama :D

SyatOza said... [Reply to comment]

zaerr ade! leh ajor beli domain..wahahaha
lepas spm la baru beli >_<

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@SyatOza
haha kalau camtu, fokus on study dulu..then baru bleh beli domain + hosting yeahh~!! :D

shada wentz said... [Reply to comment]

sy pun ske tgk cte tu. err. (-.-")
walaupun neil patrick harris tu gay.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@shada wentz
gay ke, lesbo ke, belakang citer..yang penting citer tu buat orang ketawa haha

Syat0za said... [Reply to comment]

SyatoZAIla holding SDN Berhad.. ceyhh!! bukak company terus! hahaa

Haziq Yaacob said... [Reply to comment]

lawa nye..teringin jugak nak secanggih ini :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Haziq Yaacob
erkk secanggih ape yer? :)

eiela said... [Reply to comment]

join jugak bloglarian nih, berlari sampai penat pastu baru blogwalking,,

Latest Entri :
Sedihnya, Mereka Sindrom Down
Blogwalking Diganti Dengan Bloglarian

Izan Ishak said... [Reply to comment]

ok afiq...besok pagi2 k.izan join....!

*sempat baca komen afiq dlm email tadi... segar jap bijik mata...mcm best ni nak join!

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

wah tgk ramai yg join..tp xpaham..huhu :)

::wan fadhilah:: said... [Reply to comment]

wwaaahhh.. macam best ja.. nnti nk join jgk la.. huhu

Lagenda said... [Reply to comment]

slm..trafik mak pun bnyk dtg dr bloglarian. Alhamdulillah..

P/s: Mana kotak jerit ko fiq??

FareedSairi said... [Reply to comment]

Assalam, Terima kasih sudi join BlogLarian. kalo nak tgk kesannya, cuba tengok sehari dua. ada tak referal dari BlogLarian. Kalo semua senarai bw guna link senarai bloglarian...bro seperti bw ramai2 dan trafik dikongsi sama2 :)

Boleh cek blog anda dalam senarai ke 21

Mari BlogWalk ramai2 dengan BlogLarian

Gayahspears said... [Reply to comment]

hahaha.. tau2.. td aku tgk kat blog darbatman~

Ain Zulaikha said... [Reply to comment]

insyAllah nanti saya join okey :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
haha awal pagi tu kak ekeke join yer :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Tomato Gurl's Life
hehe join je cik tom. bloglarian tu mcm blogwalking software secara manual :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Lagenda
alhamdulillah :) chatbox afiq ade je mak kat dalam ruangan sudebar, nuffnang. :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@FareedSairi
waalaikumussalam..thnks bro..nnt aq cek :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Ain Zulaikha
hehe okey :D

tomatokering :) said... [Reply to comment]

ceq pon dah join smlm..hi

meh terjah blog gadis kampung ;)

http://tomatokering.blogspot.com/2010/12/jom-jadi-follower-gadis-kampung.html

ecah said... [Reply to comment]

baru join juge..mcm menarik jerk..

Surat Cinta Dari Si Rockers Buat Gadisnya

awEEN said... [Reply to comment]

hai..bleh terangkan yg ni x..
Semasa Blogwalk, gunakan link ke senarai blog anda sebagai link anda.

hehe..saye budak baru blaja...
tengs ye...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@awEEN
hehe menurut apa yang afiq paham, aween kena guna link dalam senarai bloglarian tu sebagai link blog aween.

dah join ke bloglarian? kalau dah join, admin bloglarian mesti dah senaraikan blog aween dalam 'senarai blog #' yang ke berapa.. gunakan link 'senarai blog #' tu sebagai link blog aween :)

awEEN said... [Reply to comment]

sye dah join bloglarian..kite 1 geng la afiq hehehehe....

maknenye sye bleh blogwalk ke 6 blog yg listed dlm kump 21 ni je ek...

sori ye afiq..byk tnye lak sye =)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@awEEN
ohh hehe xperasan plak.. boleh je nak blogwalk dalam senarai yang lain.

awEEN said... [Reply to comment]

ok2..thanks ye =)

RedBoys said... [Reply to comment]

mcm menarik je. hehe. x pi belum berminat. :D

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog