Home » , » Pulih Seperti Sedia Kala

Pulih Seperti Sedia Kala

December 2, 2010

Assalamualaikum buat para-para pembaca AfiqBukhari.com.. semoga kalian semua sihat sejahtera di samping orang yang tersayang dan berbahagia bersama keluarga yang tercinta insyaAllah...

Aku dah pulih dari demam virus.. ku anggarkan demam virus ni akan berlanjutan selama seminggu, tetapi kuasa Allah melebihi segala-galanya.. kalau Dia kata aku demam 3 hari, 3 hari jela.. Alhamdulillah demam kali ni x melarat sangat.. sebelum ni pun, aku pernah diserang demam chikungunya selama seminggu lebih, suspek al-denggi selama seminggu.. sakitnya bukan kepalang.. mungkin pengalaman terdahulu mengajarku supaya menjadi lebih kuat..

Tapi bila dah baik dari demam, tidur plak menjadi masalah.. mulalah jadi kelawar di malam hari.. mata segar bugar je.. time demam itu hari tangan dok menggatal pergi download movie.. bila dah siap didownload, wajib kena tengok.. THE EXPENDABLES dan IRON MAN 2.. cerita lama kan? yang penting semalam aku dah marathon movie.. zzzz.. terus pening kepala balik sebab tahan mata daripada tertutup.. tapi aku berjaya menahan diri daripada.....

Aku ni leh dikatakan antara penggemar setia Nescafe 3 in 1.. asal nak stay up memalam je, minum air instant tu.. tapi sekarang tengah kecoh kan dengan artikel tentang keburukan meminum instant nescafe ni?.. sebenarnya dari dulu lagi orang dok heboh yang nescafe 3 in 1 x elok untuk kesihatan.. yang x elok tu kalau dah minum berpaket2 dalam sehari plus tambah krimer plak. memang jahanamla tubuh badan.. tapi kalau bendanya memang dah x elok untuk badan, better stop.. aku dah tekad nak berhenti minum air instant tu.. untuk kesihatan masa depan.. aku punya hajat nak menimang cahaya mata *haha dengan siapa? wallahualam~

Psst~! korang boleh masuk laman web teamaryzs x? haritu aku terdengar ada beberapa buah blog akan dibuang sebab mengandungi bahan2 cetakan tanpa izin. sampai sekarang aku xleh nak masuk blog tu...

21 komen bernas:

Gayahspears said... [Reply to comment]

Alhamduliah.. afiq da kembali.. blog ramas mesra..hihi..
jum berblog afiq~

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Gayahspears
haha ramas mesra? biar betul gayah? bukan ramah mesra ker? ;p

Gayahspears said... [Reply to comment]

@Afiq Bukhari alamak typo lak.. asal arini asyik typing eror ja..hahaha

Izan Ishak said... [Reply to comment]

alhamdulillah...k.izan baru je berhasrat nak tanya afiq. dah upkan pun n3 dah sihat ni.

betullah afiq...better late than never. k.izan pun minum jugak. tp sekali sekala je lah.

*hasrat nak timag cahayamata tu k.izan suka! nnti kalau dah ada calon jgn lupa habaq mai k.izan tau~

suffer8zine said... [Reply to comment]

yeahhh bro, bw sampai pecah jom, pasal site tu dah lame den x jengah, hehhe

Terkini : Kucing Gemuk Popular

tehr said... [Reply to comment]

alhamdulillah
bagus cepat2 kawin, afiq
agaknya kamu demam nak kawin ke?

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

gayah mmg suka ramas mesra...
hahaha...bagus la bro dah sihat...

Lagenda said... [Reply to comment]

Yeeeeeeeeeeey..anak mak dah sihat!

Jom kita kasik gegar blog kawan2..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
hehe insyaAllah kalau ada calon afiq umumkan hehe tapi lambat lagi kot ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@suffer8zine
haha xpa2..pasal da lama aq xle masuk.. x bayar hosting kot? ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@tehr
eh xdela.. kawin tu lambat lagi rasenye..tapi kalau da ada jodoh, kawin cepat kot :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Belalang Hijau
haha bahaya btul ayat ramas tu ;p
tq belalang :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Lagenda
haha yeaayyy mak.. jom~!! :D

shada wentz said... [Reply to comment]

cada dulu suspek H1N1 kot!
gilaa lah! terperap dalam bilik seminggu. kuar pun tak boleh! seksa2 =.=

fathiah said... [Reply to comment]

alhamdullilah. suda sihat

JRY said... [Reply to comment]

amalkan diet yang seimbang. rakyat malaysia sihat sejahtera hendaknya.. hahaha

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

oleh sebab ang dah pulih...aku belanja ang burger nuffy banyak2...haha...

Yanie J said... [Reply to comment]

afiq comil da sht ley le kcau die..kuikuikuiiii :P

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

ni nak marah ni....mana ang sorok shoutmix aku??

puas menyelongkar nih....hadoii..

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

oh afiq xsihat sebelum ni??semoga afiq sentiasa sihat sejahtera ;)

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak entry+komen :)

zmah said... [Reply to comment]

Alhamdulillah...dapatkan rawatan doktor jika berulang lagi

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog