Home » , , , » Angkara Banjir Lagi

Angkara Banjir Lagi

December 21, 2010

Assalamu'alaikum readers... sekarang ni musim hujan. hujan selebat-lebatnya mencurah-curah ke permukaan bumi. kalau banjir disebabkan hujan lebat, manusia boleh terima lagi sebab itu kejadian alam ciptaan Allah SWT. tapi kalau banjir disebabkan kerakusan manusia(pembinaan), oh! sakit hati.



Tengok tuh. sampaikan bumper depan kereta aku pun boleh patah disebabkan banjir. padahal aku drive slow je time redah banjir tu. betapa kuatnya kuasa air subhanallah. tapi siapa penyebab banjir ni? manusia sendirilah yang sibuk nak naikkan bangunan sana, rumah situ, kedai sini. dah la tempat tu sesak. ditambah pulak kesesakkan dengan kawasan pembinaan yang baru.

Sekadar gambar hiasan.


Sudah-sudahlah tu nak kejar keuntungan. banyak lagi tempat lain yang kosong dan selamat untuk dimajukan. Malaysia ni bukannya kecil sangat pun. tak kan dah lupa dengan peristiwa Highland Towers kot??

Psst~! mana nak cari duit ganti bumper kereta tu? nuffnang pun tak bagi lagi buffer yang baru *hehe

27 komen bernas:

taqie said... [Reply to comment]

korek tabung repair bumper tuh..hehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@taqie
hahah kalaulah tabung tu penuh berisi :D

sumpit said... [Reply to comment]

alahai, ada hikmahnyer tu...

| Jemputan untuk menyertai GA | Domain untuk dimenangi |

Ikhlas
- Qalish [Dot] Com -

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

afiq.. dasyat nya.. ni nk korek tabung mana?? =.=

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

cool afiq...mnta mak tpup sket repair..
hehehe

misyamissyou said... [Reply to comment]

uh..dasatnye smpai bumper terkoyak..haha..kete tu saje nak mnje2 ngan afiq..layan je la..huhuu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@NuSaNa NoSa 91
haha x tawla..korek jela mana2 tabung yang ada depan mata ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@cOnfuSeME
haha mls r nak mintak..repair sendiri je huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@misyamissyou
haha manja apenya smpai terkoyak ;p

najihah sahami said... [Reply to comment]

sampai macam u sekali ke angkara banjir. waaa...1st time tau bnjir boleh merosakkan bumper. haha

Mohamadazhan hjDesa said... [Reply to comment]

ko ada main drift dlm bah ka.hehe.

Burp said... [Reply to comment]

abeh laaa ferrari itam yang mahal nih~ cane nak join motorshow camnih! hahahaha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Mohamadazhan hjDesa
haha kalaulah boleh drift time bah, memang semua tercabut kah kah

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Burp
haha zzzzzzzzzz ko gak yg naik.

Cikbelog said... [Reply to comment]

try join bersamamu..kot ada sumbangan untuk baiki bumper..hehehe

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cikbelog
haha desperate sangat dah tu ;p

darkbatman said... [Reply to comment]

teruk gak 2 bro.. syg nya..

Gayahspears said... [Reply to comment]

adess.. keta aku... hahaha
banjir best men ayor...hihi

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

kat mane banjir ni bro??

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@nazirulhazwan~
klang bro..dekat ngn bukit raja huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Gayahspears
haha mmg r best..tapi kalau sampai dah memusnahkan jahanam, sedih gak r huhu

wachak said... [Reply to comment]

Rezeki bumper baru ler tu .. he33

Afiq Din said... [Reply to comment]

skg n mmg musim hujan...
redha je la

shida saje said... [Reply to comment]

uihh kesian nye afiq huhu..dsbbkn banjir xleh nk berjimat huhu~

Yuni Aisyah said... [Reply to comment]

melayanglah duit afiq nak g repair bumper kete..hehe...sabar je la...:P

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

klu mcm nih punya rosak bllg igt x leh repair dah...
kene tukar satu keta terus.tukar yg baru punya...

hahaha

hans said... [Reply to comment]

kesian dkt ko afiq

P/S : Bertenang! Tarik Nafas! Sikit Jer Nih! Sakit Sikit Jer Bila Kena Cucuk Nih!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog