Home » , » Salah ke aku jadi budak-budak?

Salah ke aku jadi budak-budak?

December 16, 2010

Assalamu'alaikum readers.. aku dah besar panjang. tapi still kebudak-budakkan. why? sebabnya aku lom kahwin lagi. apa kena mengena? ntah.

Dah besar panjang pun still nak berperangai macam budak kecil. eh tak salah pun. contohnya pasangan suami isteri. cuba perhatikan gerak-geri dorang ketika dalam sesi bermanja(bukan '18sx', tapi 'Umum'). romantik tak? kalau salah seorang merajuk macam mana plak? tak ke merajuk macam budak-budak nak disuruh dipujuk rayu *hehe

Macam mana plak dengan pasangan kekasih? 2X5 jugak. cubit-cubit sana, tampar-tampar sini, tumbuk-tumbuk situ.. suara matang tu terus berubah menjadi suara budak kecil bila dalam mood romantik. 'alah you ni..', 'alah you too..', 'you yang mula dulu..', 'ape plak i, you la.. eeee'.. desyumm! satu das melekat kat pipi. gaduh-gaduh pun, berbaik semula lepas tu. samalah macam perangai budak-budak.

Google

Sesetengah budak-budak ni kalau marah/gaduh sekejap je. bila dah puas menangis, dah puas hentak kaki tangan kepala, dia senyap sendiri. lepas tu buat muka macam xde apa yang berlaku. budak-budak manala tahu nak berdendam, cara nak menahan marah, menangis, dll. apa yang dorang tahu, segala perasaan tu terbang macam tu je. macam pepatah mat saleh ni, 'let bygones be bygones'. apa yang lepas tu, lepaslah. tak payahla nak diungkit-ungkit bagai.

Lagi satu, best sebenarnya bila kita bersikap kebudak-budakkan ni. masa kita budak-budak dulu, ada ke kena fikir pasal kerja, assignment, task, meeting, duit, dll? seingat aku, xde rasanya. apa yang aku ingat, happy GO lucky! siang malam dok bermain. main main main. tapi bila dah besar panjang ni, siang malam dok stress. stress stress stress!

So apa salahnya untuk bersikap kebudak-budakkan. atleast kita boleh melupakan segala bebanan yang sedang ligat berputar di dalam kepala. lupakan hal dewasa seketika.. tapi janganlah kebudak-budakkan tak kena pada tempat dan masanya. silap-silap haribulan, budak-budak plak yang akan tulis entry macam ni kepada orang dewasa zzzz...

Psst~! header baru aku tu nampak macam budak-budak tak? *haha peduli apa aku, yang penting aku puas dan enjoy! mehla jadi budak-budak sat :D

35 komen bernas:

Azmi said... [Reply to comment]

betul tu..
tak salah nak jadi budak2..sebab kita dulu pun budak2 jugak..jadi tak slah nak jadi budak2..yg penting jgn la over dose pulak..nti dah jadi lain la pulak

AMMAR YASIR said... [Reply to comment]

Hahaha...suka dekat part romantik tu

Sepatu Hijau said... [Reply to comment]

salam...


zaman yang ingin dilupakan... begitu banyak kelukaan di saat itu :(

Sepatu Hijau said... [Reply to comment]

salam...

tak salah..

zaman yang ingin dilupakan :(

Fairosza said... [Reply to comment]

Owh,kalo takde kekasih jadi cam budak2 boleh tak.....

Ellen said... [Reply to comment]

aik...sapa yang kata gitu..header tu nampak dewasa ler...nampak kelakian dia sana..ahaks!!..peduli apa cufiq..yang penting bahagia..hahaa

fayafaya bintun kamil said... [Reply to comment]

salam alaik.. afiq.. ok je jd budak2.. hehe..amat nice la kan.. takde nye someone yg fully matured..bila tua nnt kebanyakannya akn kembali kebudak-budakan.. yg penting u tak susahkan org.. huhu..
bout header..robot 2 kasi kiut header u.. :)

suffer8zine said... [Reply to comment]

setuju ngn komen atas, ala lagi pun bukan selalu jadi budak2 hehe

Terkini : Antara 10 Jam Tangan Termahal Di Dunia | Telefon Bimbit Paling Lasak Di Dunia | 10 Gunung Tertinggi Di Dunia.

cik-terompah said... [Reply to comment]

jadi budak2 pun part of nak hilangkan stress.. ok wat.. xkan nak serius je kan..
lagipun zaman budak2 la yg paling heaven skali... hehhe

LyNn HaMzAh said... [Reply to comment]

comey header sebab ada robot...

AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

hehe.. xsalah pun... jadi budak2 baru happpening.. ngeeee.. :D

Izan Ishak said... [Reply to comment]

afiq, tak salah sama sekali kalau nak jadi cam budak2. kita semua ada perangai cam tu.

*pernah fikir..kan seronok kalau jadi kanak2 sampai bila2.. tak payah fikir masalah semua kan~

Cikmin said... [Reply to comment]

psttttt! nak kasitau rahsia besar ni...cikmin pun masih budak2 jugak..dikalangan hubby dan anak2..kehkehkeh..selalu xmo kalah dgn anak2..hubby kata..macam2 perangai budak2.. :P ilang stress dan kedut muka tak cepat sgt kelihatan..kahkahkah..

Cik Moon said... [Reply to comment]

best jadi budak2...xpayah pikir masalah.. hahaha~

eiela said... [Reply to comment]

best ape jadi budak-budak heppi sepanjang masa, takde masalah. tapi jangan la terover plak, yg tuh org pun menyampah kan.

Latest Entri :
1) Asma Oh Asma
2) Pertandingan Pantun Paling Menarik

najihah sahami said... [Reply to comment]

dulu selalu je doa supaya umur 17 tu tak meningkat. tapi kita hanya merancang, Allah yang menentukan. haha. tak logik kan doa ime budak-budak dulu. aihh...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha dah nama pun budak2..mestila berangan je :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@eiela
yer setuju sangat. kalau terlampau over, meluat je rase. rase nk tutup mate n telinga je haha

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cikmin
haha tang hilang kedut tu afiq sokong cikmin pasai bila kita jadi budak2, kita selalu gelak2 kan kan? so muka pun turut serta bersenam :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
hehe tula kak.tapi umur ni asyik bergerak, xleh nk stop da huhu kecuali YANG MAHA ESA stopkan :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@suffer8zine
haha taw xpe bro.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@fayafaya bintun kamil
tang tak susahkan orang tu afiq setuju. bukan buat diri sendiri yang stress, tapi orang sekeliling zzz :)
thnks yer.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Ellen
hehe betul nellen.yg penting bahagia n HAPPY GO LUCKY! :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Fairosza
haha boleh je dgn kawan2..tapi jangan over sangat. kang kena cop gay/lesbian la plak hehehe

princeduyong said... [Reply to comment]

jadilah apepun...janji kita tahu apa terbaik untuk kita...

asyfiqaz said... [Reply to comment]

budak-budak tak payah pikir apa2, sume parents dah set kan. tu yg best =)

tomatokering :) said... [Reply to comment]

ceq pon budak2 :p

S..U..D..@..I..S said... [Reply to comment]

kalau boleh diputarkan masa mau aku jadi budak sekolah....
happy2 xda masalah....

Kenzo@MrConteng said... [Reply to comment]

nk tau petua awet muda? ini lah dia..kdg2 kita kne jadi kebudak2kan hihi...

amira said... [Reply to comment]

takle salah! tapi kalau setiap masa macam budak2 ..lagi2 tak kena tempat..maw lempang laju2

mashimaro said... [Reply to comment]

xsalah fiq!!
mm sokong afiq!!hehehe..
tapi kadang2 kita kena jadi matang jugak:)jadi budak2 tengok tempat ok!!

kid said... [Reply to comment]

tak salah fik. Aku pun setuju dengan kau. Jadi budak-budak memang best! Takda masalah, takda tekanan, takda komitmen yang perlu difikir. Bahgia sentiasa! Hidup sentiasa bersemangat, dan happy! itulah hidup bagi aku :D

Ali ridha said... [Reply to comment]

Peduli apa bawa mainan
ke Kolej siang tadi.

Anonymous said... [Reply to comment]

If you are open to having a guest blog poster please reply and let me know. I will provide you with unique content for your blog, thanks.

Miss Faten said... [Reply to comment]

Saya pun mcm budak2 jugak kadang2.. Kazens2 pun masih bersekolah.. Jadi mmg melampau la kebudakkannya.. :p Asyik ajak dieorg main je.. Tak kesah la maen apa.. Janji dpt maen.. Dpt gelak.. Dpt ejek.. Bhahaha~

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog