Home » , , , » Sorry SYABAS, aku membazir air...

Sorry SYABAS, aku membazir air...

August 19, 2010

plup plup plup...

haishhh... bunyi apa plak pagi2 buta ni?? kacau betulla aku nak jalan2 kat dalam dunia maya.. macam bunyi air.. kalau x silap, aku dah tutup tadi kepala paip tu.....

dollll!!! bila masa plak ko rosak ni? tadi elok2 je aku pakai... sapa usek ko? aduiii kat mana sakitnya? aku x nampak pun? masa2 ni la ko nak rosak.. mau nya aku tercirit camne? dala pagi2 buta ko buat hal.. mana ade kedai hardware bukak dah...

aku xtaw apa masalah pam tandas tu.. air sentiasa mengalir je... sepatutnya air akan berhenti secara auto bila da sampai tahap penuh kan? ni x.. air dalam pam tu x penuh2 langsung.. terus mengalir masuk dalam mangkuk tandas tu...

kusut kusutttt... cane la aku stopkan air tu... nak tutup pili air utama takut semua air xleh bukak nanti.. huuu... last2 datang gak idea bernas aku ni.. korang taw ape tu 'wall plug'? ni ha macam dalam gambar kat sebelah ni.. kegunaan asalnya untuk jadi pemegang skru kat dalam dinding.. tapi aku plak guna benda alah tu sebagai sesendal untuk stopkan air tu dari terus mengalir.. haha



ha, nampak tu? kreatif x aku?? hahaha sebenarnye leh je guna benda lain untuk dijadikan sesendal.. tapi tu je yang aku jumpa dalam bilik ni.. sebat je la.. dala ngantuk, memang xde masa la nak fikir solution lain... tghari ni baru aku nak try setlekan.. aku rasa macam nak kena tukar pam tandas yang baru je??



erkk sebelum tu  kena la tampal notis kan.. kang x pasal ada yang guna tandas tu.. bila dah sedap memerut, nak flush je air xde? apa macam? mau x gelabah kumpul air bebaldi2 semata2 nak bersihkan na**s tu hahaha so ahli keluarga ku, sila baca notis yang aku tampal tu sebelum nak menggunakannya.. mata tu bukak luas2 sikit. ;p

psst~! kalau dibiarkan je, mau mencanak naik bil air bulan ni huhu..

24 komen bernas:

Hariz said... [Reply to comment]

hahaha kreatif anda disitu :P

New Entry Prof-Hariz
Ayie Tak Puasa Tapi Nak Raya.

Afiq said... [Reply to comment]

@Hariz ekeke kreatif xbertempat :D

xangonila!! said... [Reply to comment]

haha..flush 2 memang da jem mase mule2 beli..;-)xsempat nk bagi tahu..plup2!!

Afiq said... [Reply to comment]

@xangonila!! laa ye ker? pahtu nk buat cane? tukar baru? haha

ASaDa RyutaRo said... [Reply to comment]

masalah pelampung dia je kot.. tak ckup tinggi, jd tempat air keluar tu tak tertutup.. tak pun getah kat tempat salur keluar air tu dh haus.. nak bg minum? bulan puasa.. ngeee =P

Afiq said... [Reply to comment]

@ASaDa RyutaRo haha bukn masalh tu..aq da cek.. ni masalh kat lubang utama ke mangkuk tndas, penutup x rapat rasenye.. ehehe nk bg minum ape? wakaka

MOFASAD said... [Reply to comment]

gua guna dawai je... ikat, senang

haha

Webmaster@Echam said... [Reply to comment]

Kenalah tukar baru jawabnyer.. hehhehe

Anishaway said... [Reply to comment]

whoa, toilet ni dah naik notis ROSAK !

kontraktor dulu tu mkn gaji bute
tettt !

belalang hijau said... [Reply to comment]

patutnya biarkan je air tue ngalir...kasi duit raya sket pada syabas...huhuhu

Afiq said... [Reply to comment]

@MOFASAD haha kalau da boleh guna dawai, gu da lame ikat bro. masalhnye gua x taw nak ikat kat mane haha

Afiq said... [Reply to comment]

@Webmaster@Echam adehh ongkosss tuu ;p

Afiq said... [Reply to comment]

@Anishaway wakakaka tah sape kntraktor tah..

Afiq said... [Reply to comment]

@belalang hijau haha spttnye SYABAS yang kasi duit raye kat kitorang pasal x penah miss dari bayar bil air ;p

mummy nana said... [Reply to comment]

haha adui la. sian nye. :D

Afiq said... [Reply to comment]

@mummy nana hehe nk buat cmne kan mummy, da nasib dia nak rosak da huuuu

usop said... [Reply to comment]

kreatif memang kreatif, hehehehe

suka_haha said... [Reply to comment]

barulah mcm engineer haha

Khairul Azmi said... [Reply to comment]

haha...kreatif la ko ni..
siap buat notis lagi..hak3..

Nine said... [Reply to comment]

hehe kreativ bro...best baca nih hehe

Afiq said... [Reply to comment]

@usophaha pelik2 je idea yg datang pukul 2-3 pagi..idea mamai :P

Afiq said... [Reply to comment]

@suka_haha haha engineer kene keratif mcm ni ke? kalau x cukup simen, tambah tepong haha :P

Afiq said... [Reply to comment]

@Khairul Azmi notis mmg kene buat, kalau x huru hara satu umah nnti haha

Afiq said... [Reply to comment]

@Nineekeke thnkx nine :)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog