Home » , » Baju Melayu

Baju Melayu

August 23, 2010

Assalamu'alaikum...

huuu akhirnya bebelan menjadi kenyataan.. bila nak pegi beli baju melayu ni? bile nak pegi beli baju melayu ni??? hehe 'saba umi.. nanti afiq pegi beli k'.. kadaran kudrat dalam bulan puasa ni macam pergi berperang je..letih semacam je..haha

maka, hari ini dalam sejarah buat 3 julung kalinya, aku menjejakkan kaki ke KAMDAR dengan alasan nak beli baju raya a.k.a baju melayu.. ditemani 2 bidadari dari syurga, yakni adik dan umiku sendiri, aku menggangukkan kepala tanda setuju untuk follow dorang turun bandar hari ni..

dan alhamdulillah, hari ni aku bersoping sakan dengan cuaca yang mendung kelabu. ingatkan nak hujan, tapi x. alhamdulillah sekali lagi ku panjatkan doa kepadaMu Ya Allah.. xdela rasa penat sangat.. jalan2 pun happy je.. biasanya dok masam mencuka sebab panas tambah berpeluh satu badan huhu...

meh sini layan gamba2 yang aku amek masa tengah menunggu umi dan adikku memilih tudung... xdela banyak sangat.. cukuplah untuk bukti yang aku pernah turun ke KAMDAR haha

saja nak masuk Jalan TAR, nak tgk ramai orang ke x haha tghari mmgla xramai ;p


tengok cuaca tu, mendung kelabu je..

diskaun!!

sesak betul..

psst~! baju melayu da beli, songkok boleh lupa nak beli plakkk adehh..

24 komen bernas:

misyamissyou said... [Reply to comment]

wah..dah soping dah..songkok lak lupe..huhuu..beli esok2 je..

Azmi said... [Reply to comment]

ades..kau dah beli..aku je belum

Afiq said... [Reply to comment]

@misyamissyou ekeke ingat nak pakai yang lama.. tapi da xmuat pasal plastik yg kat dalam songkok tu meleding dalam kete,panas sangat..

Afiq said... [Reply to comment]

@Azmihuhu bek beli skng sbelum habis,xde stock,xde size.. da akhir2 kang kelam kabut nnt huhu

diana said... [Reply to comment]

tak payah le pakai songkok..
tahun ni cube tukar
imej..
pakai serban lak..
hehe..

Cik Jari said... [Reply to comment]

wah..bestnye shopping raya...erm,shopping sgt best..sgt best..sgt best..walaupon sekadar window shopping.....sale everywhere....paling best bila tengok gelagat budak2 memilih baju raya....comell je...

haa,baju kaler ape nih?biru ke??

Afiq said... [Reply to comment]

@diana hehe xreti la nak lilit serban cmne :)

xazryx said... [Reply to comment]

hoho .aku lambek lg la nk beli baju raya ni . :D

Afiq said... [Reply to comment]

@Cik Jari hehe btul2 tu..tadi pun dok tgk je dak2 kecik ni pilih2..mak ngn ayah dorang iyakan je huhu

bju raye kaler dark brown plak..ekeke

encHIx laNDax said... [Reply to comment]

alamak~~dah beli dah~aku x sempat2 ag~adoii~~heheh


Lelaki Romantik?

[z@ck] said... [Reply to comment]

wohooo..awal ko bt preparation
=)

Afiq said... [Reply to comment]

@[z@ck] hehe nk mengelakkan kesesakkan time dekat2 nak raye nnt :D

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

pergghh skn dak ni... si zaer x ngikut plak...

Afiq said... [Reply to comment]

@MissXYZ a.k.a Abaikan haha xpun..de tedow je kt umah wakaka

Yuni Aisyah said... [Reply to comment]

afiq shopping la..bape harga sepasang.??beli warna pe??

Afiq said... [Reply to comment]

@Yuni Aisyah hehe rm70 je..ade sale tu..kaler dark brown..bukan biru yer ekeke

diraja22 said... [Reply to comment]

lupa beli songkok nk repeat tpt yg sama lg ke..

Afiq said... [Reply to comment]

@diraja22 eh xla kot..tmpat lain da..huhu

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

:( tahun ni tak da baju raya sebab abah dah pencen...

Aida Effarina said... [Reply to comment]

waa dh shopping raya ek. tema colour apa thn ni? =)

Che Armster said... [Reply to comment]

perghh dah nak raya eh.. mak aih satu ape tak beli lagi ni

Afiq said... [Reply to comment]

@Aida Effarina hehe yupp..mls la nk shopping lmbat2..takut kelam kabut nnt huhu..tema raya kaler dark brown :)

kerangRebus said... [Reply to comment]

ari tu g jalan2 kat TAR n kamdar..letih pusing bape round ntah..tp xjumpe baju raye murah..adeh~~

Afiq said... [Reply to comment]

@kerangRebus hehe pg awal kot..try la pg tgh2 bulan puasa ni..kalau berani,try pg nak dekat2 raye nnt.. confirm ramai yg jual murah :D

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog