Home » , , , , » Pertandingan Memancing - Taman Tasik Titiwangsa

Pertandingan Memancing - Taman Tasik Titiwangsa

August 1, 2010

Korang suka memancing? dulu2 aku suka gak memancing. tapi bukan suka kerana minat, tapi suka kerana ajakan kawan je. dorang yang minat giler2 kat aktiviti memancing ni. siap ada rod pancing sendiri lagi. aku pun nak la jugak merasa apa yang bestnya pancing memancing ni...

First time ikut dorang, memang aku blur. apa perkara utama yang perlu aku buat? memang aku zero knowledge la pasal memancing masa tu. selamat la kawan2 aku ni x lokek ilmu. dorang ajar aku satu persatu. dari mula memasang rod pancing, buat umpan, sampailah ke menghayun rod tu ke dalam tasik. haha bila diingat2 balik, memang kelakar. ada sampai mata kail tu tersangkut kat pokok, umpan berceceran pecah sebelum sempat masuk ke dalam tasik, tali putus, macam2 la..


Eh, bukan kenangan pasal aku memancing yang nak aku sampaikan. ni ha, satu event memancing yang berlangsung di Taman Tasik Titiwangsa pada pagi hingga ke tengahari tadi. aku lupa la apa nama event tu. Joran Ria 2010 kot.. apa yang aku tahu, hadiah utama ialah RM 13k. perghhh!! banyak tu. tapi aku x masuk pun contest tu, aku bukan pemancing tegar. just ikut member aku ni yang mengajak dari semalam lagi. nak x nak aku pun pergila. mana taw dapat idea untuk buat entry baru hehehe :)

Meh kita layan gambar2 yang sempat aku tangkap tadi. xde la banyak sangat. just ok la untuk tatapan umum :)

(KLIK PADA GAMBAR UNTUK TUMBESARAN)

suasana di Taman Tasik Titiwangsa. siap bersantai lagi :)

umpan abang ni dah mengena. apa lagi, tarikkk!

puas berlawan, akhirnya ikan ini akan menjadi milik aku...

cehh, tali aku tersangkut ngn orang len punye. melepas ikan aku.
ni lah hasil tangkapan para peserta sejak dari pagi. amacam? beso2 x?
ikan yang paling besar tu ikan Patin. yang warna hitam tu rasanya ikan Toman..
hehe best x? seronok tu bila umpan kita mengena. kepuasan terpancar terus dari muka masa nak naikkan ikan yang terkena. haha

psst~! aku x taw siapa pemenang sebab balik awal ekeke ;p

15 komen bernas:

padin said... [Reply to comment]

salam fiq,
nasib baik ikan patin, bukan ikan padin miahahaa

SyUhAdA said... [Reply to comment]

ooh~..
patutla nmpak rmai sgt org kat tsik ttwagsa td..
rupa2nya ada pertandingan memancing..

::::.cik itam..:::: said... [Reply to comment]

best nyer kalu dapt mncing skali..
klu mncing time dapt ikan 2.. waaaa hepi giler kentang...

Afiq said... [Reply to comment]

@padin: haha jangan ko berniat begitu..xpasal2 bertukar jadi patin kang ekeke

@syuhada: hehe bukn event memancing je,plus ade orang majlis kawen sekali kat situ.. huhu

@cik itam: haha taw xpe..puas giler kot~! :D

echah mashuri said... [Reply to comment]

org laki yg suke mmncing org ckp ssh nk lekat umh!uishhh..huhuh

echah mashuri said... [Reply to comment]

org laki yg suke mmncing org ckp ssh nk lekat umh!uishhh..huhuh

Farid MOFASAD said... [Reply to comment]

besar2 kot ikannya!

Tokei Kedai said... [Reply to comment]

ang masuk ka afiq..

amacam ada mengena tak.. mankete

Afiq said... [Reply to comment]

@echah: haha btul2..selagi xdapat ikan beso memang liat nk balik umah ekeke

@farid: haha taw xpe :D

@tokei kedai: haha mana ada masuk man,tgk ja..

Nur Erma Suzieaty said... [Reply to comment]

agak2 ayah sy de kat situ x?? hehe.. die sllu join pertandingan kalu kat ttwngsa..

ieda said... [Reply to comment]

akak dulu masa bujang selalu jugak ke tmn tasek nieh .. tapi x tahu pulak selalu buat pertandingan memancing nieh ...

dah banyak ikan rupernya disini ... ehhe ( ker akak x tahu ... )

Afiq said... [Reply to comment]

@nur erma: hehe agak2 ade x dalam gamba2 yg afiq amek tu? ;p

@ieda: hehe memang ade ikan kak.. tapi untuk pertandingn tu, dorang lepaskan lagi 1500 ekor ikan. tu yang makin banyak hehe

tiKa_AkiTa said... [Reply to comment]

bior btul... ikan tu warna itam... ikan pe tuh??

Afiq said... [Reply to comment]

@tika_akita: heher rasenye tu ikan toman..memang warna ikan tu cmtu..itam pekat

maisyah said... [Reply to comment]

salam..
wah pancing ikan besarrr... tu...seronoknya...d tasik tu memang ada ikan besar2 eh..?
Sapa pernah mancing di laut? hah..meh blog saya..mancing dari jauh..nun Sabah..!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog